18.10.2017 | 2. SNL
Nafta po skalpu Drave v pomurski spopad z Veržejem

Drugoligaši nadaljujejo s svojimi obveznostmi. Dvanajsti krog prvenstva bosta v Fazaneriji odprla pokalna četrtfinalista, Mura in Krka, ki bodo skušali presenetiti vodilno ekipo lige. Nafta, ki je prekinila zmagovito serijo Drave, se bo v pomurskem spopadu udarila z Veržejem, Dob pa bo skušal z novim strategom Nenadom Toševskim v Ravnah splezati z dna lestvice.

 

Sobota, ob 14.00: MURA - KRKA
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Tin Martić (Krka)
Neposredni prenos: Sportklub

Mura se je s sobotno zmago v Ljubljani malce odlepila od zasledovalcev, saj drugouvrščeni Dravi beži za štiri točke, a med tednom v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije doživela visok poraz v Celju. Četo trenerja Anteja Šimundže pred povratnim obračunom z grofi in po sploh prvem uradnem porazu sezone čaka dvoboj s še enim drugoligaškim četrtfinalistom pokalnega tekmovanja. Črno-bele bo v Fazaneriji izzvala Krka, ki se po skromnejšem odprtju sezone pobira in je v zadnjih štirih krogih 2. SNL slavila kar trikrat. Dolenjci so nazadnje premagali tudi sežanski Tabor, v pokalnem obračunu v Kidričevem pa so pred povratno tekmo na domačem Portovalu iztržili remi. Zdaj je pred varovanci trenerja Borivoja Lučića nova izjemno zahtevna preizkušnja. Mura vključno s pokalnima preizkušnjama proti Zarici in Domžalam na domači zelenici še niso oddali točke, se bodo Prekmurci po pokalnem porazu vrnili v zmagovalne tirnice?

 

Sobota, ob 15.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - ROLTEK DOB
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Nik Fasvald (Fužinar) ter Albert Račić (Dob)

Dobljani so po novem, že šestem porazu v zadnjih sedmih preizkušnjah zdrsnili na dno drugoligaške razpredelnice, davek za slabe rezultate podprvaka 2. SNL pa je na koncu plačal Damijan Romih. Zdaj že bivši strateg Doba je drugo epizodo na klopi modrih sklenil s porazom proti Zarici, ki je, tako kot Mura krog pred tem, v mrežo Doba pospravila pet zadetkov. Romiha je nasledil Nenad Toševski, dosedanji trener mladincev Doba in vodja nogometne šole, sicer pa tudi nekdanji prvoligaški nogometaš Korotana, Primorja in Domžal. Enainštiridesetletnika že v prvi preizkušnji na klopi Doba čaka zahtevno gostovanje v Ravnah. Fužinar je v zadnjih treh domačih preizkušnjah ugnal Rogaško, Veržej in Brda, v nedeljo pa je bil tudi blizu krstne gostujoče zmage, a je v izdihljajih srečanja z Dekančani prejel izenačujoči zadetek in tako vknjižil še 11. točko, bodo v soboto nadaljevali domači niz?

 

Sobota, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - BRDA
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved nastopa: /

V zadnjih tednih po načrtih ne gre niti Iliriji, ki je sicer neporažena zadnje štiri kroge, a je po zmagi nad Rogaška nanizala tri zaporedne neodločene izide. Po dvoboju z Veržejem je ljubljanski napad s praznimi naboji streljal tudi v Brežicah, zeleno-beli pa so tako zapravili priložnost, da bi z zmago ujeli prav šestouvrščene Posavce. Tokratni tekmec Ljubljančanov prihaja s Primorske, tudi Brdom pa v zadnjih krogih ni šlo najbolje. Brici so v zahtevni preizkušnji z Radomljani sicer prekinili serijo štirih porazov. Izbranci Tončija Žlogarja, povratnika na briško klop, so s šesto točko ostali tik nad repom lestvice, a nekdanji reprezentant Slovenije še ni našel recepta za prekinitev strelskega posta. Le-ta traja že vse od petega kroga in zmage nad Bravom, rdeče-črni pa sedmi zadetek sezone lovijo že 542 minut.

 

Sobota, ob 15.00: NAFTA 1903 - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Marko Malešević (Nafta) ter Matic Ficko in Marko Maučec (Veržej)

Brici kljub strelskemu postu niso najmanj učinkovito moštvo lige. Še gol manj dosegli mladi Veržejci, ki so s točko več mesto nad Brdi, do sedmih točk pa so prišli s pomočjo le petih zadetkov, obenem pa se ne morejo pohvaliti niti z najbolj trdno obrambo. Le-ta je klonila 20-krat, kljub temu pa je mlada zasedba nekajkrat strnila svoje vrste, saj so Prleki v zadnjih petih krogih s tremi tekmami brez zadetkov prišli do treh pomembnih točk. A zadnji poraz bo šel hitro v pozabo, saj je Veržej izgubil pomemben dvoboj z Rogaško, ki je domačo mrežo zatresla kar štirikrat. V soboto čaka prleško vrsto gostovanje v bližnji Lendavi, pri Nafti, ki na svojem igrišču še ni izgubila. Fridlova zasedba se v zadnjih tednih vztrajno dviguje tudi na lestvici in v predstavah na igrišču, moč Lendavčanov pa so nazadnje okusili Ptujčani, ki so se domov vrnili s kar štirimi zadetki v svojem golu. Bodo modri še podaljšali 472 minut dolgo serijo veržejskega čakanja na šesti gol sezone?

 

Sobota, ob 15.00: ROGAŠKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Goran Čuček (Rogaška) ter Blaž Žerjav (Brežice)

Z boljšo popotnico se v izzive 12. kroga drugoligaškega prvenstva podajajo Slatinčani. Četa Ibrahima Neskića se je z gostovanja v Veržeju vrnila z izjemno pomembno zmago, s šele drugim kompletom točk v 2. SNL pa je Rogaška zapustila zadnje mesto ter prehitela Dob, Brda in Veržej. Po prekinitvi neugodne serije, v sklopu katere so črno-beli nanizali kar sedem zaporednih porazov, bodo Slatinčani v soboto gostili Brežičane, ki so na lestvici precej višje, saj z 18 točkami zaseda šesto pozicijo. Varovanci Alberta Poborja so v zadnjih dveh preizkušnjah iztržili dve točke, po porazu v Radomljah pa so na svojem igrišču brez zadetkov remizirali z Ilirijo. Po tretjem remiju so Posavci predse spustili Nafto, obenem pa zapravili priložnost, da bi se vnovič približali Radomljanom in Dekančanom, ki so v 11. krogu prvenstva prav tako iztržili zgolj točko. Lahko Brežice že v soboto splezajo mestom tik pod vrhom lestvice?

 

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: Nastja Čeh in Dejan Školnik (Drava) ter Erik Salkić (Tabor)

Ptujčani so v drugo tretjino 2. SNL zakorakali z drugim porazom sezone, po Radomljah pa so bili od čete Simona Sešlarja boljši še Lendavčani. Drava je v Prekmurju prejela štiri zadetke, dosegla pa enega, a imela predvsem po zaslugi Nastje Čeha še nekaj izrazitih priložnosti. Nekdanji reprezentant je sicer dosegel peti zadetek, a je nekdanjemu reprezentantu Slovenije, ki bo tako kot Dejan Školnik izpustil sobotno tekmo, živce paral lendavski vratar Florijan Raduha, ki se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Štajerci se bodo skušali pred domačim občinstvom veseliti še devete zmage, v soboto pa bodo napadli sežanski Tabor. Kraševci so prvič klonili v osmem krogu, poraz z Jadranom pa je očitno pustil nekaj posledic, saj so Sežanci po vmesnem skalpu Dobljanov izgubili z Bravom in Krko. Uroš Barut, ki bo pogrešal Erika Salkića, bo skušal na Ptuju najti način za vrnitev na uspešnejša pota in se s svojimi varovanci razveseliti pete zmage.

 

Nedelja, ob 15.00: ZARICA KRANJ - AŠK BRAVO
Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: Tim Matič (Zarica) ter David Frelih (Bravo)

Zarica bo v nedeljo pričakala četo Brava. Rumeno-modri v prejšnjem krogu niso uspeli odbiti napadov vodilne Mure, ki je mladega Igorja Vekića poslala po tri žoge v svojo mrežo. Ljubljančani, ki so z zmago v Sežani prekinili serijo petih ničel, so morali priznati še šesti poraz sezone, po katerem so deveto mesto prepustili novomeški Krki. S slavjem v Dobu so se moštvu Dejana Grabiča povsem približali tudi Kranjčani, ki po prihodu izkušenega Braneta Pavlina beležijo vse boljše rezultate. Gorenjci so v zadnjih petih krogih klonili zgolj enkrat, pred zmago v Dobu pa so ugnali tudi Brda in remizirali z Jadranom. Za nameček se lahko kranjska zasedba pohvali tudi z izjemno učinkovitostjo, saj so rdeči vragi v treh tekmah zabili kar deset zadetkov, pred obračunom z Bravom pa velja izpostaviti Tima Omana in Matica Kopača. Še lani mladinca sta namreč v zadnjih treh tekmah vselej zadela v polno.

 

Nedelja, ob 15.00: KALCER RADOMLJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Matej Jug
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: NZS.si

V neposrednem prenosu na spletni strani NZS boste ljubitelji 2. SNL spremljali obračun sosedov na lestvici. Tretje Radomlje pričakujejo obisk mesto nižje postavljenega Jadrana, ki je sredi serije neodločenih izidov. Dekančani so ob Muri še neporaženi, a so med sedmim in 11. krogom remizirali že štirikrat, še tretjič zapored v zadnjem dvoboju s Fužinarjem. Če so Primorci po gostovanju v Kranju obžalovali zapravljeno vodstvo, so bili tokrat zadovoljnejši, saj so do točke prišli v sodniškem dodatku, ko se je pod izenačenje podpisal Luka Stepančič, a velja omeniti, da so Finkštovi varovanci zapravili nekaj zrelih situacij. S točko so se morali minulo nedeljo zadovoljiti tudi Radomljani, ki so po gostovanju v Veržeju brez zadetka zapuščali tudi Goriška Brda. Bo nedeljski spopad za tretje mesto lestvice odločila trdnejša obramba ali učinkovitejši napad?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.

DELI NA