16.02.2024 | 1. SFL
Derbi v Dobrepolju

Petek prinaša tekme 17. kroga 1. SFL. Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.

1.SFL, 17. krog, 16.2.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Sevnica (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.30)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

Derbi med 7. in 8. v ligi

Dobrepolje je minuli krog slavilo v Sevnici, tokrat pa doma gosti Bronx. Ekipi ločijo tri točke: Dobrepolje jih ima na 8. mestu sedem, KMN Bronx Škofije mesto višje tri več. Dosedanji dve tekmi sta se končali z minimalno zmago škofjotov (3:2 na Škofijah) in remijem v Dobrepolju (6:6).

„Točke v Sevnici so nam zelo prav prišle. A ne bodo pomenile nič, če jih ne bomo potrdili še v petek doma. Nujno potrebujemo tri točke, vse tekme do konca lige pa bodo za nas kot finale lige prvakov,“ tekmo v domači dvorani napoveduje Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. Ima sladke skrbi: na voljo ima vse igralce, pogleduje pa v sosednji tabor:

„Ekipa Bronxa kljub vsem težavam igra dobro in tudi dobro stojijo na parketu. Petkova tekma bo trda, močna, niti ne tako lepa za oko. A to je tudi jasno: to je tekma, ki šteje ne le dvojno, ampak kar devet točk. Kdor zmaga, bo precej bližje 7. mestu.“

V Dobrepolju vlada veliko zanimanje za tekmo sezone. „Naredili smo vse, da napolnimo dvorano. Zanimanje je veliko, svoj prihod so napovedali tudi gostujoči navijači,“ sklene Kaljevič.

Primorski ligaš KMN Bronx Škofije je minuli petek dobro kljuboval FK Siliku, vodilni ekipi lige in doma klonil z 1:3. Tudi to daje vzpodbude in moči zasedbi trenerja Nebojše Vajiča, ki je pripravil zasedbo na zahtevno gostovanje v Dobrepolju. „V petek je za oboje zelo pomembna tekma, v kateri točke štejejo dvojno. Čeprav smo jih v letošnji sezoni že premagali, ostaja Dobrepolje za nas zelo neugoden nasprotnik. To so pokazali že lani. Na srečo smo na lestvici še zmeraj pred njimi, kar pred petkovo tekmo predstavlja tudi eno majhno psihološko prednost,“ gostovanje napove trener Vajič, ki je med sezono na trenerskem mestu nadomestil Damirja Pertiča.

Prvič tudi paragvajski reprezentant

V Rogaški Slatini se obeta obračun domačega Dobovca in Oplasta. Ekipi sta v tej sezoni odigrali štiri medsebojne tekme, kar tri minuli mesec. Po dve v ligi in pokalu Terme Olimia. V 1. SFL je Dobovec slavil 2:1 in 4:1, v pokalu 2:0 in 7:2. Za razliko od vseh teh štirih tekem bo tokrat na klopi Oplasta Jaka Sovdat, Dobovec pa bo okrepljen za paragvajskega reprezentanta Francisca Javierja Martineza Villalbo, ki je minulo sredo z ekipo opravil prvi trening. „Vesel sem, ker smo popolnili svoje vrste. Za nami je dober teden dela. Tudi na petkovi tekmi želim, da vnovič naredimo korak naprej tako v igri kot pristopu, na zadnjih tekmah lepo rastemo. Želim si, da tudi tokrat vidim pravo in jasno željo po zmagi,“ v napovedi pove trener Dobovca Kujtim Morina.

Oplast že več kot dva meseca čaka na ligaško zmago, zadnjič je slavil 8.12. 2023. Novi trener Jaka Sovdat se ne obremenjuje s statistiko in datumi, želi graditi in razvijati ekipo. „Pripravljamo bolj samega sebe kot pa da bi se konkretno pripravljali na tekmeca. Popraviti moramo fizično pripravljenost ekipe, da bi zdržali celo tekmo pravi nivo agresije. Zdaj zmoremo le 30 minut. To pa je premalo,“ je jasen Sovdat, ki bo imel na gostovanju na voljo vse igralce.

Oboji prilično oslabljeni

V Ljutomeru bomo tako kot v Rogaški Slatini videli ponovitev para četrtfinala pokala Terme Olimia. KMN Meteorplast Šic bar gosti KMN Sevnico, to bo tekma 3. in 4. moštva 1.SFL. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že štirikrat, vedno pa so kot zmagovalci parket zapuščali Ljutomerčani. V prvenstvu so slavili s 3:2 in 5:4, v četrtfinalu pokala pa z 1:0 in 3:0. Kljub temu da so vse štiri tekme pripadle igralcem Meteorplasta ŠIC bara, so bili Sevničani vselej neugoden tekmec in povzročali nemalo težav zasedbi Roberta Grdovića. Pred tokratnim dvobojem ima Grdović nemalo težav s sestavo ekipe. Poškodovanima Tilnu Rajterju in Alenu Ruisu se je pridružil Tjaž Lovrenčič, Luka Lovrec in Lovro Trdin pa sta v minulih tednih nekoliko manj trenirala z ekipo zaradi udeležbe na reprezentančnih akcijah. »To je peta tekma proti temu nasprotniku. Štirikrat smo jih dobili, a nikoli ne več kot za tri zadetke. So konkurenčni, ampak vemo, da jih lahko s tempom prebijemo in osvojimo nove tri točke,« je pred dvobojem optimističen Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni kot novinec v ljutomerskem dresu zabil šest zadetkov v prvenstvu ter odločil s strelom v polno prvo četrtfinalno tekmo proti Sevničanom. Tekma bo zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer (informativni dnevi) odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Kot Ljutomerčani pa so poškodbe in objektivne okoliščine zdesetkale tudi vrste Sevničanov. Poškodovana sta Sebastijan Drobne in Marko Račič, ki sta v tej sezoni v 1. SFL skupaj dosegla že 17 golov, Drobne 10, Račič sedem, na vsaki tekmi zobe stisne tudi trojec David Homšek, Teo Podlesnik, Uroš Martič, ki se vsi trije otepajo s težavami, zbolel je še Jan Nečemer. „V petek bomo videli, kdo sploh potuje na tekmo. To bo tekma, ko bodo lahko svoje minute izkoristili tisti, ki so dosedaj manj igrali. Ni predaje. Zavedamo se kvalitete domače ekipe, a vsaka tekma je nova zgodba. Vem pa, da kdor bo igral, bo dal od sebe vse,“ sklene napoved trener Sevnice Matej Zakšek.

Težka tekma za obe ekipi

Na Vrhniki bo vodilni FK Siliko pričakal THE Nutrition Extrem. „Proti gostom iz Sodražice vedno igramo težko. Na obeh dosedanjih tekmah se praktično do konca ni vedelo, kdo bo zmagal. Pričakujem, da bo tudi tokrat tako. Razlika v položaju na lestvici ne igra vloge,“ se na petkovo tekmo ozira trener Silika Mile Simeunovič, ki spomni tudi na že dve odigrani medsebojni ligaški tekmi v tej sezoni: 3:0 in 4:3 je bilo vsakokrat za Vrhničane.

„Želim si, da pridemo do treh zelo pomembnih točk za nas. Rabimo jih,“ je jasen Simeunovič, ki ima tudi tokrat precej odsotnih igralcev. Manjkali bodo tudi Nejc Berzelak, Jure Suban, Jaka Rems, Žiga Frank. „Vedno na tem mestu v taki situaciji povem tole: kogar ni, brez tega moramo. Siliko ima to srečo, da ima tako širok kader, da se take odsotnosti ne poznajo toliko, kot pa bi se pri drugih ekipah,“ se Simeunovič ne ozira na odsotnosti, saj se zaveda, da je to hkrati priložnost, da ostali, ki so morda dosedaj igrali manj, te minute izkoristijo in še dodatno zaostrijo konkurenco.

„Na tem mestu povabilo vsem, da se zberejo v čim večjem številu na tribunah v športni dvorani. Obeta se nam zanimiva tekma, vsaka stran pa naj podpira svoje,“ zaključi Simeunovič.

THE Nutrition Extrem se je pripravil na gostovanje na Vrhniki. „Dosedaj smo Siliku dokaj uspešno parirali. Zato naše taktike ne bomo menjali, z nami bo tudi Denis Totošković, vrača se kapetan Andraž Žlindra,“ začne napoved trener Nik Jelič.

„Zaigrali bomo z nizko obrambo in gole iskali v protinapadih. Siliko je za razliko od Dobovca, ki ima boljše sidraše, hitrejša in mlajša ekipa in je za nas bolj nevarna v igri ena na ena. Zato jim moramo prav s tako obrambo preprečiti, da bi prihajali na bočnih položajih v situacije ena na ena,“ še pristavi Jelič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic Bar

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA