print header
print 20.06.2013 - Prva liga

Znani člani Prve lige Telekom Slovenije 2013/14

Znani člani Prve lige Telekom Slovenije 2013/14

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je dokončno odločil o sestavi Prve lige Telekom Slovenije za naslednje tekmovalno leto.

Potem ko Izvršni odbor na ponedeljkovi seji ni potrdil sestave Prve lige Telekom Slovenije za naslednjo sezono je sedaj dokončno znano, da iz lige izpadeta Mura, ki ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, in Aluminij, ki je osvojil deseto mesto. Nova člana najvišjega ranga tekmovanja pa sta postala prvak 2. SNL Zavrč in NK Krka iz Novega mesta, ki si je mesto napredovanja pridobil zaradi odstopa NK Dob, ki ostaja drugoligaš. Pri odločanju o sestavi lige so bila pomembna tudi dodatna zagotovila vodstva FC Koper, da spremembe na športnem, ekonomskem in pravnem področju ne bodo negativno vplivale sposobnost tekmovanja kluba v prihajajoči sezoni.

1. Slovensko nogometno ligo v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in novinca Zavrč ter Krka Novo mesto.

Posledično je sedaj znana tudi dokončna sestava 2. Slovenske nogometne lige, ki jo sestavljajo, Aluminij, Dob, Krško, Radomlje, Šenčur, Šampion Celje, Šmartno ob Paki, Bela Krajina in prvaka obeh 3. lig Ankaran Hrvatini in Veržej.

Žreb tekmovalnih parov za novo sezono bo Nogometna zveza Slovenije opravila  v petek, 28. junija, na Brdu pri Kranju, medtem ko se prvenstvo v Prvi ligi prične 13. julija. Primeren uvod v novo sezono pa bo tudi tekma Superpokala med Mariborom in Olimpijo 7. julija v Celju.

Tekst in foto: NZS

Sorodne novice: Nazaj