10.10.2018 | A
Slovenija oslabljena, a na Norveško po presenečenje

Slovenska nogometna reprezentanca se na Brdu pri Kranju tretji dan pripravlja na tekmi lige narodov, posebej v ospredju je sobotni obračun z Norveško v Oslu, na katero se izbranci Tomaža Kavčiča že podrobneje osredotočajo. Menijo, da jo kljub neugodni tradiciji in oslabljenosti lahko presenetijo.

"Lahko iztržimo dober izid, forma je dobra. Pogledali smo tekmo s Ciprom in zdaj odpravljamo napake. S selektorjem in soigralci se veliko pogovarjamo o tem in o tem, kaj nas čaka," pravi branilec Luka Krajnc.

Kot mož v osrčju obrambe bo imel, če bo zaigral, bržčas veliko dela z razpoloženim Joshuo Kingom, ki ga je tudi sam izpostavil kot enega ključnih pri norveški igri. "Prav na njihovega napadalca je vsekakor treba opozoriti. Sicer pa gredo vsi na polno, treba bo zapreti tudi njihove bočne igralce, ki radi vršijo pritisk na tekmečevo zadnjo linijo," je pojasnil Krajnc in dodal: "Osredotočeni bomo morali biti tudi pri visokih žogah."

Slovenija je sicer zadnjo medsebojno tekmo z Norvežani dobila, in sicer jo je oktobra 2013 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 doma premagala s 3:0 in tremi goli Milivoja Novakovića. Toda pred tem je Slovenija petkrat izgubila proti tej skandinavski ekipi in enkrat igrala neodločeno.

Glede na to, da je v Oslu še ni premagala, da Norveška doma ni izgubila pod vodstvom selektorja Larsa Lagerbäcka in da ima slovenska vrsta kar nekaj težav z napadalnim delom igre in učinkovitostjo, je podoben scenarij težko uresničljiv.

A to ne pomeni, da se fantje, zbrani na Gorenjskem, predajajo vnaprej. "Seveda mislimo, da bo težka tekma, saj so Norvežani močna, dobra ekipa. Poskusili pa bomo narediti pozitiven rezultat. Mislimo, da bo zelo fizična, trda tekma, da bo veliko 'duelov', zato bo treba pristopiti čvrsto in jih morda presenetiti tudi s kakšnim protinapadom," meni Leo Štulac, eden tistih, ki bi tudi ob stalnem igranju za italijansko Parmo lahko dobili priložnost v zvezni vrsti.

"Jaz se dobro počutim in seveda hočem čim več igrati. Na vsaki tekmi pa gremo na zmago in tako bo tudi tokrat," je odločen Štulac, ki ga dejstvo, da manjkajo poškodovani Jasmin Kurtić, Tim Matavž, bolni Kevin Kampl, da ni Jana Oblaka ter da sta vprašljiva nastopa Benjamina Verbiča in Petra Stojanovića, ne skrbi preveč. "Ekipa bo oslabljena, ampak to ni težava. Tisti, ki smo tu, lahko podobno odigramo. Tako ne vidim večjih težav glede tega."

Sicer pa so iz Norveške prišle informacije o prodanih vstopnicah. Do torka dopoldne so jih prodali 10.000 (stadion Ullevaal sprejme 28.000 gledalcev), s čimer so v norveškem taboru zadovoljni, za tekmo s Ciprom so jih denimo prodali le 5500.

"Na Ullevaalu bomo zmagali in ga naredili za trdnjavo. Zelo obetajoče je, da so navijači že doslej kupili veliko več vstopnic kot za prvo tekmo. Pomembno je, da držimo vsi skupaj, tudi navijači. Na zadnjih tekmah tega ni bilo. Zdaj pa vse skupaj res obeta," je na novinarski konferenci dejal Lagerbäck. Na domačih tekmah pod njegovim vodstvom se je največ ljudi doslej zbralo na tekmi junija lani s Češko, in sicer 12.179, tako da bo Slovenija vsaj v tem pogledu bržčas rekordna.

Slovenija je sicer 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Norveška pa 52. V skupini 3 v ligi C je Slovenija po dveh tekmah brez točk, Norveška ima tri.

Tekst: STA
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2018 | A
  Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske reprezentance
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je danes na novinarski konferenci sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske reprezentance Slovenije. Razlog za predsednikovo odločitev so slabi rezultati slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov.
 • 17.10.2018 | A
  Odmevi po uvodni točki
  Slovenija je v četrti tekmi UEFA Lige narodov vknjižila prvo točko. Obračun v Stožicah je kljub pobudi čete Tomaža Kavčiča postregel z delitvijo točk, za remi pa je po ciprskem vodstvu zadel Nejc Skubic.
 • 16.10.2018 | A
  Slovenija do prve točke
  Slovenska nogometna reprezentanca je v 4. krogu lige narodov v Ljubljani igrala neodločeno s Ciprom 1:1 (0:1).
 • 16.10.2018 | A
  Slovenija danes v Stožicah proti Cipru
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1.
 • 15.10.2018 | A
  Ena tekma lahko vse spremeni
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1. Po treh porazih v ligi narodov Slovenci v Ljubljani nujno potrebujejo zmago.
 • 15.10.2018 | A
  Jutri proti Cipru
  Slovenska nogometne reprezentanca bo v torek ob 20.45 v Stožicah odigrala četrto tekmo v Uefa ligi narodov. Izbranci Tomaža Kavčiča so na uvodnih treh tekmah doživeli tri tesne poraze, tako da nujno potrebujejo točke.
 • 13.10.2018 | A
  Tretji poraz Slovenije
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi lige narodov v Oslu izgubila proti Norveški z 0:1 (0:1). Izbrance Tomaža Kavčiča naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka v torek v Ljubljani proti Cipru.
 • 13.10.2018 | A
  Slovenski nogometaši danes z Norveško
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v ligi narodov.
 • 12.10.2018 | A
  Prekiniti neugodno tradicijo v Oslu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v ligi narodov. Po porazih proti Bolgariji in Cipru si v slovenski vrsti želijo zmago. Ne smejo pa si dovoliti pasti pod vpliv stadiona oziroma občinstva ter si več priložnosti priigrati iz hitrejših prehodov v napad, pravijo.
 • 12.10.2018 | A
  Slovenci prispeli v Oslo
  Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Oslu, kjer jo v soboto ob 18. uri čaka tretja tekma v ligi narodov.

DELI NA