04.10.2017 | A
Reprezentanca že v Londonu

Izbrana vrsta Slovenije je po poletu iz brniškega letališča zgodaj popoldne pristala v Londonu, kjer jo jutri, ob 20:45, čaka predzadnja preizkušnja skupinskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji.

Čeprav čaka slovenske nogometaše zahtevna naloga proti neporaženi in vodilni ekipi skupine F, so reprezentanti v Angliji odpotovali z nasmehom na obrazu. Odlično vzdušje v izbrani vrsti sta pred zbrano sedmo silo potrdila tudi Valter Birsa in Jasmin Kurtić. »Vedno smo nasmejani. V slačilnici vselej vlada dobro vzdušje, vsi se dobro razumemo,« je uvodoma dejal vezist Atalante, ki mu je pritrdil tudi Birsa.

Belokranjec, ki bo na kultnem Wembleyju lovil 43. reprezentančni nastop, je pred vstopom na letalo še enkrat izpostavil osrednje zadolžitve Slovencev in spomnil na nevarnosti, ki pretijo s strani gostiteljev: »Zavedamo se, da imajo hitre nogometaše. Morali bomo biti pazljive na njihove protinapade. Dobro smo se pripravljali, vemo, da moramo dobro delati v obrambi, vendar ne smemo pozabiti, da moramo dobro odigrati tudi v fazi napada. To bomo morali opraviti zelo dobro in biti osredotočeni na tekmo.«

»Vemo, kam gremo in kaj nas jutri čaka. Na to smo se pripravljali, za takšne tekme se živi. Jutri bo zanimivo in upam, da bomo na nivoju, da jim bomo lahko parirali,« je svoja pričakovanja razkril član veronskega Chieva, ki upa, da bo s soigralci ponovil predstavo iz dvoboja v Stožicah, ko je bila Anglija na pragu poraza: »Proti Angliji smo že odigrali eno tekmo in prikazali zelo dobro igro. Mislim, da bo recept podoben tudi tokrat.«

»Selektor je večkrat omenil, da ima Anglija hitre nogometaše, kar vemo tudi sami. Tudi bočni branilci so nevarni iz drugega 'plana'. Veliko bo predložkov, to bo potrebno blokirati in tekmeca prisiliti v to, da bodo igrali preko sredine igrišča,« razmišlja Bojan Jokić, eden najizkušenejših adutov selektorja Srečka Katanca. Bočni branilec ruske Ufe priznava, da so tekme, kot je jutrišnja, najlažje, saj dvoboji z najboljšimi igralci sveta ponujajo dodaten motiv.

»Nimamo kaj čakati. Zavedamo se, da šteje zgolj zmaga. Tekmo je potrebno zmagati in tako moramo iti v igro,« je zaključil Jokić, ki bo v Londonu pogrešal družbo Mirala Samardžića. Jeseničan je zaradi poškodbe ostal doma, reprezentante pa je z odhodom na Otok presenetil Milivoje Novaković, ki se je poleti poslovil od aktivne kariere in reprezentančnega dresa.

Slovensko četo danes čaka še uradni trening na zelenici Wembleyja, jutrišnji dvoboj pa bodo nadzirali nemški sodniki s Felixom Zwayerjem na čelu.

 

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.03.2018 | A
  Slovenci ob debiju Kavčiča izgubili z Avstrijo
  Članska izbrana Slovenije se je v avstrijskem Celovcu prvič predstavila pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča in morala priznati poraz. Gostitelji so za hrbet Vida Belca, ki je zaigral namesto lažje poškodovanega Jana Oblaka, pospravili tri zadetke.
 • 23.03.2018 | A
  Danes z Avstrijo v Celovcu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Celovcu igrala prijateljsko tekmo z Avstrijo. Slovenski reprezentanti pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča so z delom, ki so ga na pripravah opravili od ponedeljka na Brdu pri Kranju, zadovoljni in optimistično pričakujejo današnji obračun.
 • 22.03.2018 | A
  Proti Avstriji z najmočnejšo postavo
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes odpotovala v Avstrijo, kjer jo v petek ob 20.45 v Celovcu čaka prijateljska tekma z domačo izbrano vrsto. Po besedah selektorja Tomaža Kavčiča so fantje v pripravah dobro delali, tako Kavčič kot vratar Jan Oblak pa sta poudarila, da bo tako jutri kot v torek proti Belorusiji izid pomemben.
 • 22.03.2018 | A
  Slovenija ima nov dres!
  Slovenija in Nike predstavljata kolekcijo državne nogometne reprezentance, ki bo pritegnila pozornost in rezultate dvignila na višjo raven. Slovenija je sodelovala že na več mednarodnih turnirjih. Zdaj pa je čas za korak naprej.
 • 22.03.2018 | A
  Kampl: Pričakujem dobro in zahtevno tekmo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri ob 20.45 v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z Avstrijo, kjer se bo predstavila v novi športni opremi. Nova bo tudi podoba slovenske izbrane vrste na igrišču, saj bo novo strokovno vodstvo na čelu s Tomažem Kavčičem zagotovo postreglo s svežimi zamisli.
 • 21.03.2018 | A
  Jokić: Gremo po zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v Celovcu na prijateljski tekmi merila z Avstrijci. Ti se lahko pohvalijo z nekaterimi uveljavljenimi nogometnimi imeni, a izkušeni levi bočni branilec Slovenije Bojan Jokić poudarja, da je slovenska vrsta močnejša kot ekipa.
 • 20.03.2018 | A
  Novinci za nov zagon
  Slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju opravlja obveznosti drugega dne priprav na prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo. S temi se spoznavajo tudi novejši obrazi v članski vrsti, ki jih je poklical novi selektor Tomaž Kavčič
 • 20.03.2018 | A
  Kavčičevi nogometaši zbrani v NNC Brdo
  Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju prvič zbrala pod novim selektorjem Tomažem Kavčičem. Fantje so prišli dobro razpoloženi in si želijo čim več zmag pod novim vodstvom, to si želijo že na petkovi prijateljski tekmo v Celovcu z Avstrijo.
 • 20.03.2018 | A
  Pomagajte razkriti nov reprezentančni dres
  Do danes so naši reprezentanti na zelenicah po vsem svetu skupno odigrali kar 20.430 minut. To je tudi število všečkov, ob katerem bomo na Facebooku premierno razkrili nov dres za sezono 2018/19. Sodelujte in pomagajte otvoriti novo nogometno pravljico!
 • 19.03.2018 | A
  Iličić ogret za reprezentančni preizkušnji
  Za nogometaši so še zadnje klubske preizkušnje pred prvim reprezentančnim premorom v letošnjem letu. Roman Bezjak in Andraž Šporar sta dobro formo potrdila z golom, s kar tremi goli pa se je izkazal Josip Iličić.

DELI NA