08.10.2018 | A
Reprezentanca pričela s pripravami na Norveško in Ciper

Slovenska reprezentanca se je v oslabljeni postavi zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na tekmi Uefa lige narodov, in sicer proti Norveški v soboto v Oslu in proti Cipru v Ljubljani tri dni pozneje. Na zboru ni poškodovanih Tima Matavža, Jasmina Kurtića, tudi Jana Oblaka, vprašljiva sta nastopa Kevina Kampla in Benjamina Verbiča.

Vezist Spala Kurtić ima zlomljeno roko, napadalec Vitesseja Matavž pa nogo. Položaj Jana Oblaka je tak kot na prejšnjem zboru, z nekaj težavami je na zbor prišel Verbič, ki ga čaka še pregled reprezentančne zdravniške službe, viroza pa je načela Kampla, tako da v slovenskem taboru še čakajo vesti iz Leipziga.

Tako kot vedno pa je tudi tokrat zraven kapetan Bojan Jokić. Ta pravi, da so se že v preteklosti soočali s takšnimi situacijami, ko rezultatsko ni šlo. "Vemo, da se mora vsak posameznik zamisliti in dati še kak odstotek več in se bo obrnilo posledično na pozitivno stran," meni Jokić.

Slovenija je uvodni tekmi Uefa lige narodov izgubila z 1:2, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh s Ciprom. "Res je, da je bila proti Bolgariji veliko boljša tekma z naše strani kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti," pravi Jokić, ki kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

"Lahko obljubim, da bomo dali še več in da bomo poskusili ta rezultatski trend obrniti. Vedno pravim, da če že prejmeš zadetek, moraš dati dva, če ga ne dobiš, pa moraš dati vsaj enega in zmagati. Moramo biti pravi. Mogoče pa 'eksplodiramo' na eni tekmi in se bo vse postavilo na svoje mesto. Nogomet je res nepredvidljiv, zato vedno verjamem v dobre stvari," še pravi izkušeni bočni branilec.

Njemu nikoli ni bilo težko priti v izbrano vrsto, kot poudarja, bi moral tako razmišljati vsak. "Vsak igralec, ki pride v reprezentanco, mora vedeti, kako pomembna je, koliko igralcev je gradilo njen kult. Vedno je treba biti pripravljen, tudi ko ne gre. Treba se je po domače 'stepsti', samo da se iztrži pozitiven izid. Mislim, da smo kakovostnejši od Cipra, ampak tega nismo pokazali na terenu. Pomembno je, da to vrnemo na igrišče in pokažemo, da smo pravi," odgovarja Jokić.

Da so Slovenci kakovostnejši od Cipra, bržčas priznavajo tudi na tem sredozemskem otoku. Drugače je z Norvežani, ki so jih Slovenci premagali le enkrat. "Mislim, da smo zadnjo tekmo v Oslu izgubili v zadnjih trenutkih po enajstmetrovki, doma pa smo jih premagali s 3:0 in če bi tako igrali, bi jih tudi tokrat ugnali. Mislim, da imajo boljšo reprezentanco, kot so jo imeli takrat, so mlajši, polni elana, ampak tudi mi dobro delamo, ampak v tem trenutku nismo pravi. Proti Norveški pa upam, da bomo."

Po dolgi bolezni še ne bo povsem pravi Josip Iličić, ki pa je že dobil nekaj malega igralnega časa pri svoji Atalanti, pomembno pa je, da so ga vsi sprejeli z odprtimi rokami. "Mislim, da je prišel v pravem trenutku. Vsi bomo pričakovali od njega, da bo naredil nekaj izjemnega, ampak pri tem mu moramo pomagati. Potem bo tudi on pravi. Res ga dolgo časa ni bilo, ampak je pa pravi vodja," pa je Iličičevi vrnitvi v izbrano vrsto povedal Jokić.

Slovenija, 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Norveško, ki je 52., doslej pomerila sedemkrat, enkrat je zmagala, petkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno. S Ciprom, ki je 86. na svetovni lestvici, pa se je srečala devetkrat, petkrat je zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno.

Tekst: STA
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA