Pred tekmo: Triglav Kranj - Olimpija

Pred tekmo: Triglav Kranj - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

TRIGLAV KRANJ - OLIMPIJA

11. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 628 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Vlado Šmit

Kranjčani, ki so ostali brez dvobojev z Mariborom in Krškim, se bodo v nedeljo pomerili z Ljubljančani. V taboru Triglava niso bili zadovoljni s točkovnim izplenom v uvodni tekmi druge polovice prvenstva, saj so si s porazom v dvoboju dna lestvice zapletli življenje. Razlika med zadnjeuvrščenima ekipama zdaj znaša le še dve točki, kar napoveduje zanimivo pomlad. Tudi zato je vodstvo kluba v orlovo gnezdo pripeljalo Roka Elsnerja, ki bo moštvu dodal pomembne izkušnje. Le-te bodo v nadaljevanju prvenstva še kako pomembne, saj so Ankarančani hitro pokazali, da se v lovu na prvoligaški obstanek ne bodo kar tako predali. Gorenjce zaradi odpadlih obveznosti aprila čaka zgoščen spored obveznosti, zato bi bile marčevske točke izjemno dobrodošle. Naloga ne bo lahka, saj v goste prihajajo vodilni Ljubljančani, ki pa so se v Kranju že opekli. Lahko orli brez poškodovanih Momirja Bojića, Nejca Križaja, Kristjana Arha-Česna in Roka Elsnerja pripravijo še eno presenečenje?

Kdo je vroč?

Siniša Brkić bo v nedeljo pogrešal najizkušenejšega nogometaša. Vlado Šmit mora prisilno izpustiti dve tekmi, a lahko kranjskega stratega tolaži dejstvo, da bo lahko računal na Alena Krcića in Dejana Robnika, ki sta izpustila tekmo z Ankaranom. Med nogometaše, ki jim ne bo manjkalo motiva, lahko uvrstimo trojico nekdanjih zmajev. Matej Poplatnik je zeleno-beli dres nosil še kot mladinec, Elvis Džafić je bil nekaj časa kapetan Olimpije, David Tijanić pa se je poleti v Kranj preselil neposredno iz Stožic. Mladi vezist ima v gorenjski prestolnici vidno vlogo, od osmega kroga je vknjižil 11 nastopov.

Ali ste vedeli?

Triglav bo skušal v nedeljskem popoldnevu obogatiti bero domačih točk. Gorenjci so v devetih tekmah na svoji zelenici osvojili vsega štiri točke, kar je najmanj med deseterico prvoligašev. V Kranju je jeseni klonilo zgolj Krško, orli pa so točko odščipnili tudi Olimpiji. Triglav je s 16 zadetki najskromnejša ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Težave z doseganjem zadetkov so do izraza prišle tudi v zadnjih treh domačih preizkušnjah, saj so Matej Poplatnik in soigralci v tekmah s Celjem, Aluminijem in Domžalami ostali brez izstreljenega naboja. So orli med zimo nabrusili svoje kremplje?

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Na kranjskem igrišču so še v četrtek vladale zimske razmere, a so pregovorno trmasti Gorenjci združili moči in sneg ob pomoči več kot 200 parov pridnih rok odstranili iz igrišča. V prestolnici v teh dneh niso imeli težav s snegom, čeprav je le-ta še v začetku tedna pobelil tudi Stožice. Dvoboj z zimo je dobila ogrevana zelenica, na kateri Ljubljančani v teh dneh tudi vadijo. Morda je prav to pripomoglo k dobri in lepi predstavi zeleno-belih, ki so se v sredo znesli nad Aluminijem ter povečali naskok pred rivalom iz Maribora. Ljubljančani imajo ob tekmi več štiri točke prednosti, pet golov v mreži Aluminija pa je zmajem prineslo še en naziv. Olimpija ima po 21. krogu prvenstva tako najtrdnejšo obrambo kot tudi najučinkovitejši napad lige. V ljubljanskem golu je končalo deset žog, na drugi strani so varovanci Igorja Bišćana dosegli 38 zadetkov, enega več od Domžalčanov. Bodo zmaji bruhali ogenj tudi v orlovem gnezdu?

Kdo je vroč?

Orli so poleti že uspeli zaustaviti napade favoriziranih gostov, saj se je avgustovski spopad na Gorenjskem zaključil brez zadetkov. Drugače je bilo v Ljubljani, kjer pa zmaji to sezono še niso izgubili. V nedeljo bodo skušali predstavo, ki jo kažejo na domači zelenici, prenesti tudi na gostovanja. Igor Bišćan bo imel nekaj sladkih skrbi z izbiro začetne enajsterice, saj je v tekmi z Aluminijem nase opozoril tudi Leon Benko. Hrvat je udaril dvakrat, prvič to sezono meril v polno in dokazal, da predstave v zimskem pripravljalnem obdobju niso bile naključje.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so v sredini tekmi z Aluminijem prvič to sezono dosegli pet zadetkov. Zmaji so bili nazadnje tako učinkoviti v sezoni 2015/16, ko so 26. krogu prvenstva s 5:0 ugnali velenjski Rudar. Dvakrat je zadel Rok Kronaveter, visoko zmago pa je potrdil Ricardo Alves. Olimpija bo v Kranju odigrala 310. prvoligaških tekem, v povprečju pa so zeleno-beli dosegli 1,6 zadetka na tekmo. Zmaji bodo na Gorenjskem lovili jubilejni 500. zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije, doslej so jih v najmočnejšem tekmovanju dosegli 498.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija uspešna tudi v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA