11.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 4. krog

KOPER - MURA

14. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so lahko zadovoljni z vstopom v sezono 2023/24, saj ob Mariboru še niso oddali točke. Kanarčki bodo po dveh domačih zmagah - po Olimpiji so v Istri klonili še Radomljani - v ponedeljek na Bonifiki pričakali še Muro, ki po dveh porazih še čaka na prvo točko. Primorcem motiva ne bi smelo manjkati, saj so bili prav Sobočani tisti, ki so v zadnjem krogu minule sezone z zmago na Bonifiki priprli koprska vrata do Evrope. Športni direktor Ivica Guberac je med poletjem zavihal rokave in povsem prenovil moštvo, ki za zdaj kaže dobro podobo. Koprčani se lahko pohvalijo z dvema zmagama, bodo serijo podaljšali tudi v dvoboju s Prekmurci? Šest prvoligaških obračunov na Bonifiki se je končalo z dvema zmagama Kopra in Mure, dvakrat pa ni bilo zmagovalca.

Kdo je vroč?

Nardin Mulahusejnović in Timothe Nkada sta bila koprska junaka na prvi tekmi sezone proti Olimpiji, obračun z Radomljami pa je s prvoligaškim prvencem odločil Andraž Ruedl. Posavski nogometaš je za krstni zadetek potreboval zgolj dva nastopa, več kot očitno pa je, da mladeniču zaupa tudi Zoran Zeljković. Leta 2004 rojeni nogometaš je pričel obe tekmi Kopra in pustil dober vtis. Otrok brežiškega kluba je do letošnje sezone članske izkušnje nabiral predvsem v 2. SNL, v kateri je na 37 tekmah dosegel štiri zadetke.

Ali ste vedeli?

Zoran Zeljković je po prestavitvi tretjega kroga Prve lige Telemach - Koper bi moral gostovati v Kidričevem - sredo izkoristil za pripravljalno tekmo s Triestino. Italijanski prvoligaš, ki se mu je pred kratkim pridružil Aljaž Struna, je Bonifiko zapuščal z remijem, za Koprčane je zadel Luka Kambič. Že pred tem so se v letos edinem primorskem prvoligašu poslovili od Andreja Kotnika, ki se je v zameno za odškodnino preselil na Kitajsko in postal član kluba Meizhou Hakka.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Sezona 2023/24 se ni pričela po željah črno-belih. Po bolečem porazu v domači Fazaneriji, v kateri so se po preobratu veselili Domžalčani, so se Sobočani poklapani vrnili še iz knežjega mesta. Motivirani celjski rezervisti so za hrbet Klemna Mihelaka pospravili kar pet žog, a je bil prav vratar Sobočanov v zaključku tekme med najbolj zaslužnimi, da ni bil poraz še višji. Razplet dvoboja v Celju pristašev Mure ni pustil ravnodušnih, zagotovo pa je dal kar nekaj odgovorov tudi vodstvu kluba in trenerskemu štabu. Od "petarde" na Stadionu Z’dežele sta zdaj minila že skoraj dva tedna, pri Muri pa so imeli v tem obdobju dovolj časa, da so odpravili vsaj nekatere pomanjkljivosti v igri. Se bodo iz Sobočani iz Kopra vrnili s prvimi točkami?

Kdo je vroč?

Črno-beli so bili v prvem polčasu tekme s Celjem neprepoznavni, nekaj upanja pa je dal vstop v drugi polčas. Mura je po polčasu postala nevarnejša, a Dardan Shabanhaxhaj in ostali niso izkoristili nekaj obetavnih priložnosti za znižanje zaostanke. Nekdanji up graškega Sturma je bil ob levi stranski črti skupaj z Rokom Jurišićem med bolj razpoloženimi igralci Mure, a je za zmanjkal boljši zaključek. Se bo Avstrijec kosovskih korenin oddolžil na Bonifiki?

Ali ste vedeli?

V Fazaneriji so se pred tekmo s Koprom razšli z Lazarjem Zličićem, ki je tako predčasno sklenil vsega pol leta dolgo črno-belo obdobje. Srbski vezist je na 15 tekmah v dresu Mure dosegel dva zadetka. So pa Prekmurci že pred tem javnosti predstavili dva novinca, oba pa sta zrasla v zvenečih sredinah. Mura si je Daniela Katića izposodila od nemškega Augsburga, Hrvat pa se v Mursko Soboto seli kot menjava za težje poškodovanega Kaija Cipota. Ben Cottrell predstavlja novo rešitev na sredini igrišča, nekdanji up londonskega Arsenala pa mora pred nastopom prejeti še delovno dovoljenje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 23.03.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (1:0).
  • 20.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Mura
    Prva liga Telemach se umika reprezentančnemu premoru, a ne popolnoma. Sobotni večer bo zaznamovala zaostala tekma 22. kroga med Koprom in Muro.
  • 22.10.2023 | Prva liga Telemach
    Koprčani izničili prednost Mure
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).
  • 20.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Trinajsti krog bosta s prekmursko-primorskim dvobojem sklenila Mura in Koper. Sobočani še vedno lovijo prvo domačo zmago sezone, Koprčani pa se bodo v Fazaneriji prvič predstavili pod taktirko Safeta Hadžića.
  • 14.08.2023 | Prva liga Telemach
    Presenečenje Mure v Kopru
    Nogometaši Mure so v tekmi 4. kroga Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).
  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Mure za zmago v Kopru
    Nogometaši Kopra so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:0).

DELI NA