Olimpija s Ferskih otokov praznih rok

Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - TRETJI KROG

KLAKSVIK - OLIMPIJA LJUBLJANA 3:0 (2:0)

Stadion Torsvoellur, gledalcev 1500, sodniki: Osmers, Kempter in Schaal (vsi Nemčija).
Strelci: 1:0 R. Joensen (30.), 2:0 Klettskard (44.), 3:0 J. Andreasen (54.).
Klaksvik: Johansson, Forren, Vatnsdal (od 72. Petersen), Pavlović (od 62. Hansson), Da Silva (od 62. Kronberg), J. Andreasen, Kassi, Danielsen (od 83. Mikkelsen), Ar. Frederiksberg, R. Joensen, Klettskard (od 72. Gussias).
Olimpija: Pintol, Krefl, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas (od 57. Silva), Doffo (od 75. Pinto), Elšnik, Fadida (od 46. Brest), Motika (od 66. Kasa), Rui Pedro, Nukić (od 57. Bristrić).
Rumeni kartoni: Motika, Fadida, Bristrić.
Rdeči karton: /.

Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave je slovenski prvak prve evropske točke iskal na Ferskih otokih. Klaksvik, ki je v tej sezoni že marsikateremu favoritu otežil delo, naj bi bil za to primeren kandidat, a izkazalo se je obratno.

Izbranci novega stratega Zorana Zeljkovića so se z izjemo uvoda tekme v večjem delu pokazali v dokaj bledi luči in so po treh porazih ter prikazanem v vse težjem položaju, kar zadeva želje za napredovanje iz skupine A.

V tej je Olimpija še edina brez točke, Klaksvik je pri štirih, Slovan ima šest, Lille pa sedem točk po današnji zmagi z 2:1 proti Slovakom.

Olimpija je imela po dobrih dveh minutah prvo izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred domačim vratarjem Mustafa Nukić, a je preslabo streljal, tako da je Nils Jonatan Johansson ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ob izdatno večji posesti žoge je bila Olimpija tista s pobudo na igrišču, a posebej nevarna ni bila, so se pa po 20 minutah tudi gostitelji malce bolj osredotočili na posest žoge in izvedli nekaj podaj v kazenski prostor, a tako kot na drugi strani te niso bile natančne.

V 29. minuti so gosti tudi prvič streljali, vendar Denis Pintol, ki brani v odsotnosti dlje poškodovanega Matevža Vidovška, ni imel težav. Ga je pa minuto pozneje premagal Rene Joensen, ki je izkoristil podajo Arnija Frederiksberga z desne strani, ko je pred vrati prišel pred svojega čuvaja in zadel za 1:0.

Domači so bili nevarni tudi 34. minuti, ko je na drugi vratnici po kotu z vsega nekaj decimetrov žogo čez gol z glavo poslal Deni Pavlović, na drugi strani pa so Ljubljančani v statistko vpisovali bolj kot ne nedovoljene položaje, le v 43. minuti je še Nemanja Motika zgrešil z roba kazenskega prostora.

V 44. minuti pa so neodločni zeleno-beli še drugič na tekmi morali pobrati žogo iz svoje mreže, potem ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Pall Klettskard in jo kljub trem branilcem poslal za Pintolov hrbet za 2:0.

Po slabi minuti nadaljevanja je Rui Pedro streljal v kazenskem prostoru, dobro pa je posredoval domači vratar. So pa gostitelji v 54. minuti zlahka prišli še do tretjega zadetka, po kotu z leve strani je pred vrati povsem sam ostal kapetan Jakup Andreasen, ki je brez težav zadel z glavo za 3:0.

Kljub menjavam se raven konkretnosti pri ljubljanski zasedbi ni zvišala, tako da so domači dokaj nepričakovano lahko nadzorovali dogajanje. V 82. minuti je sicer poskusil Admir Bristrić, vendar tudi on ne posebej nevarno, v 90. pa je za malo zgrešil cilj.

"Najbolj me boli, ker smo vedeli, na kašen način igrajo, mi pa smo napačno reagirali. Imeli smo sicer takoj priložnost, a po tem so nam pobrali vse druge žoge, držali so nas daleč od gola. Bili smo zelo slabi v tem segmentu, tako da bo treba precej dobro analizirati. Na splošno zelo slaba tekma z naše strani," je za Kanal A povedal trener Zeljković.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2024 | Prva liga Telemach
    Zeljković po slabih sedmih mesecih odhaja iz Olimpije
    Slovenski nogometni trener Zoran Zeljković po prekinitvi sodelovanja ne bo več vodil ljubljanske Olimpije, je klub sporočil na spletni strani in družbenih omrežjih. Triinštiridesetletnik je na klop Olimpije sedel sredi oktobra lani, na njej pa je zdržal slabih sedem mesecev.
  • 05.05.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Olimpijo in Muro
    Nogometaši Olimpije in Mure so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Olimpija je pretekli konec tedna prvenstveno krono predala Celju, Mura pa se je po izpadu iz pokala pobrala z zmago nad Aluminijem. Kako se bo razpletel ljubljansko-prekmurski derbi?
  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani z zmago proti Olimpiji že državni prvaki
    Nogometaši Celja so drugič v zgodovini postali državni prvaki. Celjani, ki so prvi naslov osvojili v sezoni 2019/20, so tokrat v 33. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).
  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

DELI NA