print header
print 23.05.2012 - Hervis Pokal Slovenije

Mariborčani po 11-metrovkah do dvojne krone

Mariborčani so v letošnji sezoni pospravili tako naslov državnih kot tudi pokalnih prvakov. V Stožicah je bilo po rednem delu finala Hervis pokala Slovenije izenačeno (1:1). Sledil je podaljšek, kjer so tako vijoličasti ko tudi Celjani zadeli po enkrat. Zmagovalca so odločili streli z bele točke, kjer so bili s 3:2 boljši Mariborčani.

Celje:Maribor 4:5 (1:0, 1:1)

Romih '35, Verbič '91; Volaš '46, Črnic '99.


Celje:
Mujčinović, Kovjenić (od 57. Verbič), Romih, Bezjak, Bakarič, Kapić, Ristovski, Gobec, Centrih, Moćić (od 100. T. Kotnik), Medved (od 48. Škafar).
Trener: Damijan Romih

Maribor: Pridigar, Mejač, Mezga (od 67. Tavares), Ibraimi, Velikonja (od 91. Črnic), Cvijanović, Rajčević, Viler, Berić (od 46. Volaš), Arghus, Mertelj.
Trener: Darko Milanič

Rumeni kartoni: Ristovski, Medved, Romih, Kapić, Gobec, T. Kotnik; Viler, Cvijanović, Volaš, Ibraimi.
Rdeča kartona: Ibraimi ('116), Moćić ('119).

Po rednem delu finala Hervis pokala Slovenije med Celjani in Mariborčani nismo dobili zmagovalca. A tudi podaljšek ni prinesel odgovora o tem, kdo bo osvojil 21. sezono pokalnega tekmovanja. Gledalci so videli po dva zadetka na vsaki strani.

Mariborčani so krenili s sredine igrišča in že kmalu po tem, ko je semafor začel šteti čas preizkusili Amela Mujčinovića. Dejan Mezga ni bil uspešen. Celjani so hitro vzpostavili ravnotežje in se povsem enakovredno kosali z nasprotnikom. Roman Bezjak je zgrešil desno vratnico, strel Aleša Mertlja na drugi strani pa je blokiral eden od celjskih branilcev. Do priložnosti je prišel tudi Agim Ibraimi. Tudi on ni bil uspešen.

Prvi so pot do gola našli 'domačimi'. Alen Romih je v 36. Minuti z diagonalnim strelom po tem, ko se je sprehodil mimo vijoličaste obrambe, presenetil Marka Pridigarja. Žoga se je v mrežo odbila od leve vratnice.

V prvi minuti nadaljevanja je izenačil Dalibor Volaš, ki se je soigralcem pridružil šele ob polčasu. Premor je koristil predvsem Mariborčanom, a so do svojih minut prišli tudi Celjani. V 60. minuti je Benjamin Verbič – kasneje izbran tudi za igralca tekme - naciljal prečko. Rezultat sta moštvi podvojili v dodatnih minutah.

Prvi so v prvi minuti podaljška so preko Verbiča povedli Celjani, sledilo je izenačenje. Tudi tokrat je celjskega čuvaja premagal rezervist. Svoj drugi gol v sezoni je dosegel Matic Črnic. Zmagovalca so tako določili streli z bele točke. Odločilna je bila peta serija, v kateri je najprej Marcos Tavares zadel za 3:2, na drugi strani pa je Pridigar ubranil strel Mateja Centriha. In slavje vijoličastih se je začelo.

Izvajanje 11-metrovk

Celje

Maribor

Verbič 0:0

Cvijanović 0:0

Gobec 1:0

Rajčević 1:1

Bezjak 1:1

Volaš 1:2

Romih 2:2

Mejač 2:2

Centrih 2:2

Tavares 2:3Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida

Nazaj