Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor

Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je v finalnem obračunu po preobratu premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so sicer povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

Pokal regij - finale:

MNZ KOPER - MNZ MARIBOR 1:5 (1:2)

Strelci: Savski (32'); Rogina (42'/11m), Kogelnik (44'), Hager (48'), Sredenšek (71', 73')
Rdeči kartoni: Mandir (45'), Franklyn (76') - oba MNZ Koper

Selekcija MNZ Maribor se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdu veselila visoke zmage, a so branilci naslova sprva lovili rezultatski zaostanek. Koprčani so kaznovali neizkoriščeno priložnost Hagerja in povedli v 32. minuti tekme, ko se je po predložku Franklyna med dvema branilcema tekmeca najbolje znašel Matic Savski. Štajersko-koroška zasedba je izenačila v 42. minuti, ko je Kogelnik izsilil prekršek za enajstmetrovko, le-to pa je v izenačenje pretvoril kapetan Davor Rogina.

A to ni bil zadnji zadetek v prvem polčasu. V 44. minuti je natančno udaril Peter Kogelnik in z diagonalnim udarcem v levi kot koprskega gola poskrbel za preobrat selekcije MNZ Maribor. Tik pred odmorom pa še en udarec za Primorce, saj je Marin Mandir po prekršku prejel rdeči karton in moral pod predčasno prho.

Lanskoletni zmagovalec je številčno premoč izkoristil že v tretji minuti nadaljevanja. Rogina je na levi strani kazenskega prostora našel Kogelnika, ta pa je pred golom zaposlil Dejana Hagerja, ki je z bližine zadel za vodstvo z 1:3. Vprašanje o zmagovalcu je bilo dokončno odločeno v 71. minuti. Koprska obramba je pred golom pozabila na Jana Sredenška, rezervist pa osamljen pred golom ni imel težav z zaključkom.

Isti nogometaš se je dve minuti kasneje še drugič vpisal med strelce. Če je Sredenšek pri prvem golu pobegnil koprski obrambi, je le-ta v drugo pozabila nanj. Korošec je po lepem preigravanju Javornika zgolj sprejel natančno podajo v kazenski prostor in zadel v spodnji levi kot nemočnega vratarja Gustinčiča. Koprčani so v 76. minuti ostali še brez Franklyna, a se izid ni več spremenil.

Selekcija MNZ Maribor bo slovenske barve zastopala na mednarodni ravni, med 5. in 11. junijem se bodo v predtekmovanju UEFA Pokala regij merila z Romunijo, Gruzijo in Škotsko.

Tekst: PDo
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta
 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.

DELI NA