Zahović blestel v generalki s Celjem

Nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije je tik pred vrati, boje za nove točke bodo v torek odprli Ankarančani in Kidričani, večina klubov pa je soboto izkoristila za takoimenovane generalke. S tremi zadetki je nase naglasneje opozoril Luka Zahović.

Mariborčani, ki se bodo pred obračunom z Aluminijem pomerili še z avstrijskim Allerheligenom, so gostili Celje. Grofje niso bili kos razigrani četi Darka Milaniča. Blestel je Luka Zahović, ki se je podpisal pod kar tri zadetke, odpor gostov pa je strl v 17. minuti. Pihler je ukradel žogo in zaposlil mladega napadalca vijoličastih, ki je izigral vratarja Jurharja in s pomočjo vratnice zadel za vodstvo domačih. Po dobre pol ure igre je Zahović podvojil mariborsko prednost. Bivši mladi reprezentant Slovenije je spretno sprejel dolgo podajo Vršiča in še drugič ugnal Jurharja. Po nekaj neizkoriščenih priložnostih je v 65. minuti udaril Milec. Akcija je stekla na levi strani igrišča, Mlakar pa v zaključku le-te ni uspel ujeti predložka Vršiča, ki pa je na drugi vratnici zaposlil Milca, ta pa je z močnim udarcem matiral nemočnega Jurharja. Zgolj dobro minuto kasneje je sledil odgovor Celjanov, s silovitim strelom z vrha kazenskega prostora pa je zaostanek znižal Jucie Lupeta. Ko je že kazalo, da se izid ne bo več spremenil, se je Vršič še tretjič znašel v vlogi asistenta, z glavo pa je tretjič na tekmi zadel Zahović.

Domžale so v zadnji testni preizkušnji pred 19. krogom Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Budimpešti. Rumene je gostil Ferencvaroš, ki je po 90 minutah boja slavil tesno zmago. Rožmanovo moštvo je podjetno krenilo v tekmo, a bilo po nekaj zapravljenih priložnostih kaznovano v 39. minuti. Mulalić se je dobrih 20 minut pred tem izkazal z lepo obrambo, v končnici prvega polčasa pa je bil neuspešen po strelu kapetana Bodeja, ki je po predložku Gorriarana zadel z glavo. Budimpeški klub je odlično odprl drugi del srečanja, saj je po desetih minutah nadaljevanja vodil že s 3:0. Najprej je v polno meril Paintsil, nato pa še Varga. Domžalčani so se visokemu porazu izognili v izdihljajih srečanja. Pet minut pred koncem je Ibraimi močno sprožil z 20 metrov in matiral nemočnega vratarja domačih, štiri minute kasneje pa je udaril še rezervist Bizjak, ki je bil po podaji Široka najspretnejši pred domačimi vrati.

Marijan Pušnik in njegovi varovanci so se v minulih dneh veselili skalpov Triglava, Gorice in Aluminija, tokrat pa so bili žrtev ptujske Drave. Pozimi okrepljeni kurenti so do zmage prišli z zadetkom v prvem polčasu, ko je Marka Pridigarja premagal Jaka Bizjak, sicer brat domžalskega napadalca Lovra Bizjaka. Več razlogov za veselje je imel po zmagi svojega moštva starejši od bratov družine Bizjak.

Ankarančani so se pred pomembnim torkovim obračunom z Aluminijem pomerili z ljubljansko Ilirijo. Kot se je to zimo pripetilo že nekajkrat, so Primorci odločno krenili v srečanje in dobili prvi polčas. Po podaji Tima Vodeba je v polno meril Patrik Bordon, povratnik v Ankaran Hrvatine. Vlado Badžim je v nadaljevanju tekme priložnost za igro namenil tudi nogometašem na klopi, premešana enajsterica pa ni uspela ustaviti razigranih Ilirijanov. Vodstvo Ankarančanov je z neubranljivim udarcem z razdalje 20 metrov izničil Mustafa Nukić, za vodstvo je zadel Oskar Cvjetičanin, preobrat Ljubljančanov pa je potrdil Jaka Corn.

Druga ekipa zagrebškega Dinama, ki vodi med hrvaškimi drugoligaši, je bila zadnji testni nasprotnik Goričanov. Sinje-modri so slavili tesno zmago, ki jo je v 50. minuti, po podaji Matije Škarabota, zagotovil Leon Marinič. Tesne zmage nad Osijekom II so se veselili tudi v kranjskem taboru. Mrežo hrvaškega tretjeligaša je načel Tom Žurga, kot se je izkazalo ob koncu dvoboja, pa je bil to tudi edini zadetek na tekmi.

ANKARAN HRVATINI - ILIRIJA 1911

Strelci: Bordon; Nukić, Cvjetičanin, Corn
Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate, Humar, Badžim, Pahor, Romero, Suljić, Vodeb, Bišević, Santos in Bordon.

MARIBOR - CELJE 4:1

Strelec: Zahović (17', 33', 89'), Milec (65'); Lupeta (67')
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu (71' Dervišević), Pihler, Hotić (46' Bohar), Vršič, Zahović, Tavares (64' Mlakar). Trener: Darko Milanič.
Celje: Jurhar, Brecl, Džinić, Stojinović, Vidmajer (64' Andrejašič), Pišek, Žinko, Pungaršek (82' Kerin), Požeg Vancaš, Lupeta, Vizinger. Trener: Dušan Kosič. 

FERENCVAROŠ - DOMŽALE 3:2

Strelci: Bode (39'), Paintsil (50'), Varga (55'); Ibraimi (85'), Bizjak (89')
Domžale: Mulalić, Klemenčič, Širok, Ibraimi, Ibričić (81' Gnezda Čerin), Hodžić, Melnjak, Nicholson (46' Bizjak), Dobrovoljc, Franjić (60' Vetrih), Husmani. Trener: Simon Rožman.

GORICA - DINAMO ZAGREB II 1:0

Strelec: Marinič (50')
Gorica: Štrukelj, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar, Šantek, Marinič, Žigon, Osuji, Edafe. Igrali so še: Likar, Curk, Celcer, Tomiček, Lipušček, Tešija, Bužinel, Jermol, Džuzdanović, Gulič, Nagode. Trener: Miran Srebrnič.

RUDAR VELENJE - DRAVA PTUJ 0:1

Strelec: Bizjak
Rudar: Pridigar, Tomašević, Kašnik, Vasiljević, Pušaver, Bijol, Črnčič, Novak, Djair, Šehić, Radić. Trener: Marijan Pušnik.

TRIGLAV KRANJ - OSIJEK II 1:0

Strelec: Žurga
Triglav: Džafić, Križaj, Suljević, Zec, Šmit, Pušnik, Bukara, Tijanić, Vokić, Mlakar, Poplatnik. Igrali so še: Arh-Česen, Kuhar, Gvardjančič, Udovič, Robnik, Krcić, Žurga, Majcen. Trener: Siniša Brkić.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA