Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije

Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.

UEFA EVROPSKA KONFERENČNA LIGA - ČETRTI KROG

OLIMPIJA - KLAKSVIK 2:0 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Farrugia, Camilleri, Sultana (vsi malta).
Strelca: 1:0 Sualehe (84.), 2:0 Nukić (88.).
Olimpija: Pintol, Jorge Silva, Lasickas (od 75. Sualehe), Fadida (od 68. Pinto), Ratnik, Muhamedbegović, Bristrić (od 75. Nukić), Brest (od 63. Posavec), Motika (od 75. Pedro Lucas), Doffo, Rui Pedro.
Klaksvik: Johansson, Da Silva (od 63. Mikkelsen), Forren (od 86. Josepsen), Frederiksberg, Andreasen, Klettskard (od 63. Gussias), Kassi (od 73. Pavlović), Danielsen, Faeroe, Vatnsdal, Kronberg.
Rumeni kartoni: Brest, Ratnik; Andreasen, Frederiksberg, Gussias.
Rdeči karton: Frederiksberg (62.).

Slovenski nogometni prvak je imel danes četrto priložnost, da doseže prvo zmago ali vsaj prvo točko v skupinskem delu evropskih tekmovanj, pa tudi četrto priložnost za vsaj prvi gol. Ljubljančanom je v drugem dvoboju pred domačimi navijači oboje uspelo, dosegli so prvo zmago in prva gola.

Po porazu z istim tekmecem v gosteh pred 14 dnevi z 0:3 je slovenska ekipa sicer imela dobro generalko, saj so zmaji v Celju na domači sceni zmagali z 1:0. Trener Zoran Zeljković je tokrat tekmo začel brez Timija Maxa Elšnika, ki je bil na klopi, v vlogi kapetana pa Marcel Ratnik. V prvi postavi sta tokrat začela tudi Admir Bristrić in Marko Brest.

Začetek je sicer prinesel nekaj terenske premoči domačih, a brez pravega učinka. Nemanja Motika in Rui Pedro sta prva poskusila, a njuna strela nista bila najbolj natančna. Pri ferski zasedbi je zapretil Pall Klettskard, žogo pa poslal prek vrat.

V 22. minuti pa so se domači že razveselili prvega zadetka. Saar Fadida je s hitro podajo z desne strani presenetil obrambo, žogo pa je v kazenskem prostoru z glavo s kakšnih 12 metrov v mrežo poslal Rui Pedro. A so se potem, resda precej pozno, oglasili videosodniki in zadetek ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Do konca prvega dela se je nadaljevalo v ritmu z začetka. Gostje so prepuščali pobudo domačim, sami niso bili pretirano nevarni za Denisa Pintola, toda tudi Ljubljančanom je v zaključkih akcij manjkalo natančnosti in prave ostrine.

V začetku drugega dela so domači še bolj pritisnili in igra se je preselila pred gol Klaksvika. V 55. minuti je z dobrim strelom od daleč zapretil Motika, vratar Nils Johannson se je moral zelo potruditi, da je žogo preusmeril v kot. Po tem kotu pa je bil nevaren še Ahmet Muhamedbegović, žoga pa je končala tik ob vratnici. Nekaj minut zatem je Brest z glavo poslal žogo prek gola.

Od 62. minute pa so imeli Ljubljančani še igralca več, potem ko je drugi rumeni karton dobil Arni Frederiksberg. Številčne prednosti sicer niso takoj unovčili, je pa v 75. minuti Motika spretno vtekel v kazenski prostor po prostem strelu, a je bil vratar Klaksvika vendarle zbran ob udarcu z desetih metrov. Sledila sta še nevarna poskusa rezervistov Davida Sualeheja in Dioga Pinta.

V 84. minuti pa le olajšanje in težko pričakovani zadetek. Po kotu Pedra je žogo lepo ustavil Sualehe in z natančnim strelom z leve strani s kakšnih 12 metrov matiral vratarja za prvenec zeleno-belih v konferenčni ligi. Le nekaj minut zatem pa je razredčeno obrambo gostov izkoristil še Mustafa Nukić in dokončno potrdil zmago Olimpije.

Ljubljančane do konca skupinskega dela konferenčne lige čakata še dve tekmi, prva bo domača z Lillom konec novembra, druga pa gostovanje v Bratislavi sredi decembra.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).

DELI NA