20.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Mura

Prva liga Telemach, 9. krog

ROGAŠKA - MURA

23. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Pa je le prišla. Prva, zgodovinska zmaga med elito. Potem ko je spočetka vse kazalo, da se bodo Slatinčani od prvoligaškega nogometa po hitrem postopku poslovili (po prvih treh krogih so na računu imeli ničlo ter izrazito negativno razliko v zadetkih), so v zadnjem mesecu dni pokazali zobe. Najprej so zmešali mariborske štrene, nato so pred premorom remizirali z Radomljami, prelomne tri točke, ki bodo maja bržkone štele dvojno, pa so prišle pretekli konec tedna, na gostovanju v šumi. Varovanci Oskarja Drobneta so izkoristili uvodno medlost domačinov, uspeh pa bodo skušali nadgraditi v soboto. V Krško z novim trenerjem na čelu prihajajo Muraši.

Kdo je vroč?

Zmago v Kidričevem sta na prvi pogled zrežirala Miljanić in Gradišar, ki sta se podpisala pod zadetka, a je v zakulisju veliko dela opravil Žan Benedičič. Vezist je v 11. minuti z razdalje zatresel vratnico, nekaj trenutkov zatem pa je z elegantno podajo zaposlil Gradišarja, ki je zabil za 0:2. Nekdanji nogometaš Celja in Kopra v črno-belem ustroju igra vse pomembnejšo vlogo. Bo njegova zgodba tokrat dobila novo poglavje?

Ali ste vedeli?

Da je nogometno razpoloženje v zdraviliškem mestu pred devetim krogom Prve lige Telemach zares na vrhuncu, je poleg zgodovinske zmage poskrbelo dejstvo, da bo tekma z Muro odigrana doma. Doma v pravem smislu besede. Slatinčani se poslavljajo od Krškega in Stadiona Matija Gubec ter se selijo v Športni center Rogaška Slatina, ki je končno pripravljen, da gosti tekme prvoligaškega kalibra.

 

MURA

Prepoved nastopa: Leard Sadriu

Prihod Vladimirja Vermezovića je poskrbel za nov veter v črno-belih jadrih. To je bilo v prvih minutah obračuna z Bravom kristalno jasno. Tudi nekoliko srečnega zadetka v 6. minuti so se Muraši razveselili, kot da je zmagovalen. V skupinskem objemu se je znašel tudi srbski strateg, vendar slavje ni trajalo dolgo. Kdo ve, kako bi se tekma razpletla, če Mihael Antič Sadriuju ne bi pokazal rdečega kartona. Glede na prikazano v uvodu morda celo s prvo domačo zmago Mure … Kakorkoli, gledalci na tribunah Fazanerije so se morali zadovoljiti s točko, ki pa je vseeno prva v letošnji sezoni, če upoštevamo le tekme v Murski Soboti. Koliko jih bodo njihovi ljubljenci osvojili tokrat?

Almin Kurtović, vezist NŠ Mura: "Naredili smo analizo nasprotnika, pripravili smo se nanj tako kot na vse ostale. Poznamo njihove prednosti in slabosti, gremo zmagat. Moramo se boriti drug za drugega, delovati kot ekipa in se zavedati, kateri grb nosimo. To bo na koncu botrovalo zmagi."

Kdo je vroč?

Roko Jurišić je dobre predstave v črno-belem nadgradil z zadetkom. Morda je Hrvat sicer želel podati pred vrata, v vsakem primeru pa je bil let žoge dovolj nenavaden, da je po soigralcih in ljubljanskih branilcih ukanil še čuvaja mreže Orbanića. V tej rubriki velja omeniti še Gabra Dobrovoljca, ki si je s sobotno predstavo prislužil mesto v enajsterici kroga. Bosta branilca razpoložena tudi v zdraviliškem mestu?

Ali ste vedeli?

Mura je med tednom odigrala tekmo prvega kroga Pokala Pivovarna Union. Gostovala je v Dokležovju in tamkajšnjega nižjeligaša ugnala z 0:2. Nesporni junak obračuna je Nikola Jovičević. Napadalec, ki se je iz Domžal na drugo stran Mure preselil pozimi, se je veselil tik pred ter tik po odmoru – obakrat je bil natančen z glavo. V večini MNZ-jev bodo tekme prvega kroga sicer na sporedu v prvem tednu oktobra.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do točk pri Rogaški
    Nogometaši Rogaške so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:2 (0:1).

DELI NA