23.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 23. krog

DOMŽALE - CELJE

25. februar 2024, ob 15:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V domžalskem taboru ne morejo biti zadovoljni z vstopom v nogometno pomlad. Četa Dušana Kosića še čaka na prve točke v nadaljevanju prvenstva, rumeni so po porazu na tekmi z Bravom in Rogaško pokleknili še pred Olimpijo. Z ničlo so končali tudi jesenski del sezone, po štirih porazih pa rumeno družino čaka še ena zahtevna preizkušnja. Ob Kamniški Bistrici se bodo v nedeljskem popoldnevu merili z vodilnimi Celjani, ki si ne želijo še drugega zaporednega gostovanja brez zmage. Zdi se, da se Domžalčanom v napadu močno pozna odsotnost Danijela Šturma, težave pa se pojavljajo tudi pri branjenju. Bo mlada igralska zasedba uspela strniti svoje vrste in presenetiti favorizirane grofe?

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Na tekmi bomo morali biti agresivni in predvsem zbrani, še posebej v zvezni liniji. Potrebovali bomo tudi čvrstost v obrambi in kvalitetne odločitve v napadu. Učinkovitost bo ključna, saj bomo morali izkoristiti, kar si bomo priigrali. To je edini recept, da tekmo končamo s pozitivnim rezultatom."

Kdo je vroč?

Jošt Pišek na uvodnih tekmah nadaljevanja Prve lige Telemach še ni uspel ponoviti predstav s pripravljalnih preizkušenj. Vezist Domžal je zablestel predvsem v dvoboju s Hartbergom, ki so mu Domžalčani nasuli kar pet zadetkov. V spopadu z avstrijskim prvoligašem je blestel tudi Pišek, saj je golu dodal kar štiri asistence in imel tako aktivno vlogo pri vseh petih zadetkih. Je lahko prav on tisti nogometaš, ki bo rumene popeljal v mirnejše vode? Aluminij namreč zaostaja le še dve točki, Radomlje pa tri.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici pozimi niso pretirano spreminjali igralske zasedbe, še več prostora pa so namenili mladim nogometašem iz mladinske šole. Dušan Kosić je na vseh treh tekmah v igro poslal tudi Luko Dovžana Karahodžića. Član generacije 2006 prihaja iz športne družine, a vseeno ni sledil stopinjam obeh staršev. Mama Alenka Dovžan je nekdanja alpska smučarka, ki je leta 1994 v Lillehamerju osvojila prvo medaljo za Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah, oče Edvin Karahodžić pa je bivši hokejist ter dolgoletni član Jesenic in slovenske reprezentance.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Karničnik

Celjani so se po točki v Šiški vrnili v zmagovalne tirnice, a so odpor Slatinčanov lomili vse do sredine drugega polčasa. Dvoboj vodilne in zadnje ekipe Prve lige Telemach je bil dokončno odločen po dveh avtogolih črno-belih, v 64. minuti je lastno mrežo zatresel Toura Diaby, pet minut kasneje pa še Di Mateo Lovrić. Grofje so z zmago ohranili deset točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo, s katero se bodo pomerili čez dober teden. S kakšno popotnico bo četa Damirja Krznarja odpotovala v prestolnico? Celjani so v jesenskem delu sezone dobili obe medsebojni tekmi z Domžalami, ob Kamniški Bistrici je bilo 1:2 v korist gostov, srečanje v knežjem mestu pa se je končalo z rezultatom 3:1.

Kdo je vroč?

Damir Krznar je imel pred tekmo z Rogaško kar nekaj težav s sestavo moštva, v uvodnih minutah pa je obležal Mario Kvesić. Denis Popović je tekmo spremljal zgolj s klopi, še vedno pa Celjani ne morejo računati niti na Edmilsona. Tako je dvoboj s Slatinčani v konici napada pričel Sunday Adetunji, ki pa kljub nekaj zrelim priložnostim ni uspel premagati Ajdina Mulalića. Je pa to kar dvakrat uspelo Aljoši Matku, ki je zabil prvič po jesenski poškodbi, s sedmim in osmim golom pa se je vrnil v igro za naziv najboljšega strelca lige. Ruija Pedra je med tednom z desetim golom sezone ujel Aldin Jakupović.

Ali ste vedeli?

Žan Karničnik bo dvoboj z Domžalčani spremljal zgolj s tribune, saj je po tem, ko je storil napako, s katero je Slatinčanom pripravil priložnost za zadetek, prejel še rumeni karton. Korošec bo tako mirno pričakal dvoboj z Olimpijo, ki lahko že pošteno vpliva na razplet boja za vrh lestvice ali pa morebiti zaplete bitko za prvo mesto. Pri Celju konec tedna ne "sme" porumeneti Damjan Vuklišević, pri zmajih pa so v nevarnosti četrtega rumenega kartona Marcel Ratnik, David Sualehe in Admir Bristrić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili Celjane
    Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:0).

DELI NA