Po vodstvu visok poraz

Mladinci Maribora so morali na tekmi tretjega kroga UEFA Mladinske lige prvakov priznati še drugi poraz. Po Sevilli je bila od čete Muamerja Vugdalića boljša zasedba Liverpoola, ki se je po golu Aljoša Matka znašla v zaostanku, a nato zabila kar štirikrat in po rezultatskem preobratu slavila visoko zmago.

UEFA Mladinska liga prvakov, tretji krog:

MARIBOR U19 - LIVERPOOL U19 1:4 (1:2)

Stadion: Športni park Lendava.
Sodniki: M. Hameter, R. Steinacher, M. Nemetz.
Strelci: Matko (23'); Adekanye (30', 58'), Kane (32'), Millar (52')
Rumeni kartoni: Hodžić; Johnston.
Rdeči kartoni: Hodžić (86').

Maribor: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, Koblar, Kolmanič, Ogrinec, Grajfoner (46' Žugelj), Štor (60' Štusej), T. Horvat (82' Gorza), Matko, Kukovec. Trener: Muamer Vugdalić.
Liverpool: Grabara, Williams, Johnston, Driscoll-Glennon, Rafael Camacho, Kane, Woodburn, Lewis, Adekanye (83' Glatzel), Jones (66' Dixon-Bonner), Millar (74' McAuley). Trener: Steven Gerrard.

Okrog dva tisoč gledalcev se v uvodu dvoboja ni nagledalo priložnosti. Gostje so sicer hitro pritisnili na polovico Maribora, a je obramba vijolic uspešno odbijala vse poskuse varovancev trenerja Stevena Gerrarda. Tako je bilo tudi v 15. minuti, ko je poskušal Jones, a nastreljal domačo obrambo. Precej nevarnejša pa je bila akcija minuto kasneje, ko pa je Millar z vrha kazenskega prostora sprožil preko gola Cajnka. Šestnajstletni Curtis Jones, ki je dva gola zabil že Sevilli, nazadnje pa odločil mladinski derbi z Evertonom, je zapretil tudi v 19. minuti, ko pa se je z odličnim postavljanjem izkazal kapetan Koblar. Po kotu je domača vrata zgrešil Williams, Kolmanič pa je v naslednjem napadu Woodburna.

Nato pa so udarili Mariborčani. Gostujoči vratar Grabara je po dolgi žogi Kukovca krenil iz svojih vrat, a slabo ocenil podajo, saj je le-ta končala za njegovim hrbtom. Napako vratarja Liverpoola je kaznoval Aljoša Matko in z golom za vodstvo razveselil večino od dva tisoč gledalcev na lendavskih tribunah. A sledil je hiter odgovor. Mariborčani so žogo izgubili na svoji polovici, kar so nogometaši Liverpoola izkoristili in po lepi akciji izenačili. Curtis Jones je na desni strani kazenskega prostora našel Bobbyja Adekanyjo, ki je s strelom v daljši kot matiral Tiborja Cajnka. Dve minuti zatem je močni in hitri Adekanye krenil v nov napad, žoga pa je nato končala prav pri njem. Njegov poskus je končal v prečniku, odbitek pa se je znašel na nogi Herbieja Kaneja, ki je z natančnim udarcem poskrbel za preobrat in vodstvo Liverpoola ob polčasu.

Po mirnejšem zaključku prvega polčasa so gostje silovito krenili tudi v nadaljevanje in v sedmi minuti drugega polčasa povišali svojo prednost. Po podaji Adekanyeja je žogo ob levi vratnici sprejel Liam Millar in natančno meril v bližnji kot Cajnka. Na drugi strani igrišča je Grabara odbil udarec Horvata, Cajnko pa je moral posredovati po poskusu Adekanyeja. Slednji pa je bil natančnejši v 58. minuti, ko je izkoristil podajo Camacha in iz obrata zadel v spodnji desni kot domačega gola. Sledil je mariborski poizkus, a je Ogrinec po hitrem napadu Štora meril premalo natančno, tako kot tudi Matko v 62. minuti in ostalo je pri visoki prednosti gostov. V uvodu 63. minuti je bilo vnovič nevarno v kazenskem prostoru Štajercev. Po podaji pred gol se je svojega čuvaja otresel Millar, a je Cajnko z desno nogo blokiral udarec, dobro pa reagiral tudi v naslednjem napadu, ko je po prodoru sprožil Jones.

Liverpoolčani so bili za neizkoriščene priložnosti skorajda kaznovani v 65. minuti, ko je najprej poizkušal Horvat, po obrambi Grabare pa je sprožil še Žugelj, a je žoga po dotiku spremenila smer in končala v prečniku. Dve minuti kasneje je moral še enkrat posredovati Canjko, tokrat po udarcu z desne strani kazenskega prostora, ko je meril Camacho. Izkazal se je tudi Grabara, ki je zaustavil Horvatov udarec z bele točko, potem ko je Johnston podrl Matka, po odbiti enajstmetrovki pa je bil Anglež na mestu še po enem strelu Horvata. Cajnku ni manjkalo dela, odlično pa je posredoval tudi v 77. minuti, ko je atraktivno poizkušal Woodburn. V zaključnih minutah velja omeniti še nevaren udarec Adekanyeja in izključitev Hodžića, ki je po dveh rumenih kartonih v 86. minuti zapustiti igrišče, nenatančen pa je bil tudi Kukovec.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?

DELI NA