13.11.2023 | 2. SNL
Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice

Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.

Nogometaši Gorice so negativno serijo po šestih tekmah brez zmage prekinili v sosedskem obračunu v Biljah. Primorski obračun je bil odločen v drugem polčasu, ko je v 71. minuti v polno meril Miha Žejen. Modro-beli so se v Dolinci veselili osme zmage v letošnji sezoni, po kateri imajo na svojem računu 28 točk. Bilje ostajajo pri 22 točkah.


Goričani so z zmago na lestvici dohiteli in prehiteli Kranjčane, ki so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Gostitelji so z golom Matica Kopača povedli v 16. minuti srečanja, šest minut pred odmorom pa je izenačil Tevž Pokorn. Dravinja je do zmage prišla z zadetkom v 78. minuti, ko je za slavje gostiteljev zadel rezervist Aljaž Vodopivec. Konjičani so zdaj pri 18 točkah, Triglav ostaja pri 28.

Almir Sulejmanović, trener ND Dravinja: "Še ena v nizu težkih tekem in zares pomembna zmaga. Fantje so odigrali dobro tekmo in mislim, da nas je danes nagradil trud, ki ga kažejo na treningih že od začetka sezone. Iskrene čestitke! Danes se poveselimo z našimi navijači, jutri pa se že osredotočamo na petkovo tekmo s Krko."


Grosupeljčani so na zadnji domači tekmi jesenskega dela sezone premagali ekipo Fužinarja. Pod do osme zmage v letošnjem prvenstvu je v 25. minuti tlakoval Lan Piskule, po uri igre pa je Marko Brkić poskrbel, da so točke ostale na Dolenjskem. Bilje so pri 25 točkah, Fužar pa s 16 točkami ostaja tik nad cono izpada.


Novo razočaranje so doživeli Novomeščani, ki so v Dekanih izgubili po golu v 87. minuti. Jadran je pet minut pred odmorom v vodstvo popeljal Nace Koprivnik, v tretji minuti drugega polčasa pa je prednost Jadrana podvojil Kebell Suso. Krka se ni predala, Dolenjci so le tri minute kasneje izenačili s strelom Roberta Perića-Komšića, v 79. minuti pa je izid poravnal Mark Gliha. Krka je morala poraz priznati po prejetem zadetku v 87. minuti, ko je za domačo slavje meril Kirstijan Meštrič. Krka ostaja tik nad cono obstanka, Jadran pa se je povzpel na sedmo mesto lestvice, na svojem računu ima 26 točk.


Krog se je nadaljeval s tremi nedeljskimi tekmami. Beltinčani so na zadnji jesenski preizkušnji na domači zelenici gostili sežanski Tabor, ki je klonil po dveh zadetkih v uvodu drugega polčasa. Prekmurci so sicer že v uvodu srečanja kar trikrat zatresli okvir kraševskega gola, z nekaj posredovanji pa se je izkazal Žiga Fermišek. Gostujoči vratar je tekmo zaradi poškodbe zaključil že ob polčasu, "žuti" pa so po seriji neizkoriščenih priložnosti odločno odprli drugi del obračuna. Že v uvodni minuti nadaljevanja tekme je po podaji Luke Pihlerja zadel Robert Čakš, isti igralec pa je le minuto kasneje zadel še po podaji Jana Bruna Kralja in z devetim golom sezone ujel Stjepana Oštreka in Tihomirja Maksimovića.


Beltinčani so z zmago povečali naskok pred tretjim Primorjem, saj so se Ajdovci z gostovanja v Tolminu vrnili s točko, obračun pred 650 gledalci se je končal z izidom 0:0. Tolminci, ki poraza ne poznajo na šestih zaporednih tekmah, so na svoj račun dodali 22. točko sezone, Ajdovci so pri 32 točkah.


V Velenju sta se merila Rudar in Ilirija, točke pa so ostale v Šaleški dolini. Knapi so ljubljansko mrežo načeli v deveti minuti, ko se je po protinapadu veselil Sandro Zukić. Osem minut kasneje je še sedmič to sezono udaril Adriano Bloudek, ki je bil spretnejši od branilcev Ilirije in je postavil izid prvega polčasa. Knapi so ljubljansko mrežo načeli v deveti minuti, ko se je po protinapadu veselil Sandro Zukić. Osem minut kasneje je še sedmič to sezono udaril Adriano Bloudek, ki je bil spretnejši od branilcev Ilirije in je postavil izid prvega polčasa. Ljubljančani, ki so nevarno zapretili že v četrti minuti tekme, so v nadaljevanju tekme prišli le še do častnega zadetka, v 70. minuti je zadel Maj Rorič. Rudar je po 17 odigranih tekmah pri 19 točkah, Ilirija s 14 ostaja na predzadnjem mestu lestvice 2. SNL.


Sedemnajsti krog 2. SNL so s ponedeljkovo tekmo sklenili nogometaši Nafte in Bistrice. Dvoboj pred kamerami Sportkluba so bolje pričeli Štajerci, ki so dobili prvi polčas. V 21. minuti je domačo mrežo zatresel Chidera Nwoga, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru Nafte. Gostitelji so do preobrata prišli v uvodu drugega polčasa. V tretji minuti nadaljevanja obračuna je po prodoru Roka Erniše iz obrata zadel Toni Lun Bončina. Modri so se v 52. minuti veselili zadetka za vodstvo. Mihael Rebernik je podal z desne strani igrišča, pred vrati Bistrice pa je žogo kar z ramenom v mrežo preusmeril Silvio Pigac. Nafta je zmago potrdila v 84. minuti, ko je še drugič na tekmi in desetič v sezoni zadel Toni Lun Bončina. Nafta, ki je neporažena že 12 tekem, je z zmago zadržala vodstvo na lestvici 2. SNL. Pred zadnjim jesenskim krogom je tako odprto le še vprašanje, če bo na prvem mestu prezimil drugoligaš iz Lendave ali Beltincev.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

DELI NA