Za finale pokala pred TV kamerami

Sreda in četrtek nam bosta dala imeni, ki se bosta 30. maja v Celju pomerili za naslov prvakinj ženskega pokala NZS. V konkurenci so še štiri ekipe, prva polfinalna tekma je na sporedu v sredo – v Ljubljani Olimpija gosti Pomurke, v četrtek pri Krimu gostujejo Radomljanke.

Nogometna zveza Slovenije namenja dodatno medijsko pozornost ženskemu nogometu, zato boste lahko sredin obračun spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.

Ženski pokal NZS, polfinale:

17.4.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci (16.30) (videoprenos na www.nzs.si)

18.4.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Repriza leta 2018

Žreb je hotel, da so Ljubljančanke in Pomurke spet tekmice v polfinalu, lani je bilo 3:5 za ŽNK Telemach GMT Beltince. Na koncu so se varovanke trenerke Nuše Ladinek tudi veselile naslova pokalnih prvakinj, v finalu so s 3:1 ugnale Radomljanke, državni naslov pa je šel Olimpiji.

„V nedeljo nas je čakala lažja tekma v domači ligi, naše misli pa so bile že pri Olimpiji. Zato smo preizkusili tudi nekaj zadev za sredin pokalni obračun,“ nam uvodoma pove Anja Prša, kapetanka Pomurk, ki ceni in spoštuje dvakratne zaporedne državne prvakinje.

„Olimpija ima kljub številnih spremembam precej dobro ekipo, ki zna biti zelo neugodna. Tu bi izpostavila nekaj imen: v napadu zagotovo Ana Milović, v vezi Manja Rogan, v obrambi izkušena Manja Benak, na golu pa Jadranka Zilić,“ navede Anja, ki bi si želela več takih tekem, kot je obračun z Olimpijo, ne pa le dvakrat ali trikrat na leto.

Po prvem golu se bo razživelo

„Pričakujem, da bodo uvodne minute bolj taktične, ko se bo tipalo, kako kdo stoji. Če bo hitro padel gol, se bo tekma razživela,“ meni Anja Prša, ki ne bi imela nič proti, če s soigralkami povede. „Pričakujem, da nas čaka dinamična tekma, kjer bo precej priložnosti na obeh straneh,“ napoveduje kapetanka vodilne ekipe SŽNL.

Tudi dopust, da podpirajo ekipo

Tudi tokrat ne bo izostala podpora s tribun. „Verjamem, da se bo nabralo precej naših navijačev, nekaj jih bo za obisk naše tekme vzelo dopust. To nam ogromno pomeni. Poleg tega pa imamo okoli sebe številne, ki se vsak dan znova trudijo, da imamo v ekipi optimalne pogoje. Naša naloga je, da se jim oddolžimo s srčno igro na terenu in borbo do zadnje sekunde tekme,“ iskreno pove 24-letna Anja, ki ob tem da jasno vedeti, da je za uspehe igralk pomembno precej kamenčkov v mozaiku, to pa v Pomurju znajo dajati skupaj.

Anja Prša je svojo prvo pokalno tekmo odigrala 12. maja 2010 na gostovanju v Mariboru, do danes je za njo 27 pokalnih tekem.

Dosedanje prvakinje ženskega pokala:
Sezona1994/95: ŽNK Jarše
Sezona 2000/01: ŽNK Škale
Sezona 2001/02: ŽNK Škale – Mila – Krško
Sezona 2002/03: ŽNK Domžale
Sezona 2003/04: ŽNK Krka
Sezona 2004/05: ŽNK Pomurje
Sezona 2005/06: ŽNK Krka
Sezona 2006/07: ŽNK Pomurje
Sezona 2007/08: ŽNK Krka
Sezona 2008/09: ŽNK Krka
Sezona 2009/10: ŽNK Krka
Sezona 2010/11: ŽNK Jevnica
Sezona 2011/12: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2012/13: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2013/14: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2014/15: ŽNK Rudar Škale
Sezona 2015/16: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2016/17: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2017/18: ŽNK Telemach GMT Beltinci

Dosedanje lovorike:
ŽNK Teleing Pomurje: 8-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 26.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pokalni četrtek dal štiri polfinalistke
  V Bratoncih smo videli ponovitev lanskega finala in vnovično zmago ljubljanske Olimpije. Gostje so si pot do zmage utrle že v 6. minuti, ko je s pravim evrogolom s prostega strela navdušila Evelina Kos. Odgovor domačink je bil izvrsten – kapetanka Špela Kolbl je poravnala rezultat v 10. minuti. A to je bil šele uvod, v nadaljevanju so prednjačile gostje, ki so do konca prvega polčasa dosegle še tri gole
 • 25.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Osmerica za mesto v polfinalu
  Žreb je hotel, da bomo v četrtfinalu videli ponovitev finala iz lanske sezone. Pomurke bodo po izpadu  iz kvalifikacij za ligo prvakinj uteho iskale v domačem pokalnem tekmovanju, kjer pa imajo svoje apetite in računico tudi igralke ljubljanske Olimpije. To bo sicer že peta medsebojna tekma v pokalu, tri so bile v Ljubljani, ena v Kopru.

DELI NA