17.10.2019 | 1. SFL
Škofjeločani pripravljeni na tekmo meseca

Škofjeločani so se lani vrnili v 1. SFL, v kateri pa so lanski drugi sezoni med elito pustili pečat. Tudi letos nadaljujejo v tem tempu, v petek pa bodo v tekmi meseca, prenos od 20.00 dalje na www.futsal.si, pokazali, kaj zmorejo na gostovanju v Sevnici.

1. SFL, 6. krog, 18.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Sevnica – FSK Stripy (20.00) (prenos na  www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – Siliko (20.00)
KMN Bronx Škofije – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

Dober začetek

Kot smo že zapisali, to bo tekma med 4. in 7. ekipo 1. SFL. „Uvod v sezono je bil zelo dober. Ne pozabimo: mi smo odigrali tri tekme v gosteh, eno doma, pa smo pri sedmih točkah,“ je nad točkovno bero navdušen Franci Ahčin, ki je v gorenjskem prvoligašu zadolžen za stroko.

Priznava, da ga je bilo malce strah, kako bo na fante vplival odhod Tomislava Horvata, a se je izkazalo, da je bila bojazen povsem odveč! „V Sevnici nas čaka zahtevno delo. Sevničani igrajo zelo atipičen futsal. Predvsem ne smemo delati nepotrebnih napak. Sevničani bi znali to izkoristiti s hitrimi protinapadi,“ opozarja Ahčin.

Stavijo na mlade

„V ekipi vlada izredno dobro vzdušje, smo, tako se reče, klapa na in izven parketa. Fantje so vsi po vrsti pravi pozitivci. Ko je Tomi odšel, ni bilo nobene apatije, ampak le odločno želja, da se nadaljuje, kjer je Tomi končal,“ nadaljuje Ahčin.

Je pa bilo treba najti trenerja – v Škofji Loki so se odločili, da trenersko vrzel zakrpajo kar z lastnim kadrom. Sprva bo ekipo vodil Andi Ahčin, ki z zasedbo tudi prihaja v Sevnico, brata Ahčin pa sta odločena, da v prihodnjih mesecih pridobita ustrezno izobrazbo in tudi tako pomagata klubu, kot sta to že storila v prihodnje, pa še želita.

„Še naprej bomo delali z mladimi, precej jih imamo. Letos nimamo ekipe U17, saj smo naredili U15, a bomo očitno vrnili tudi selekcijo U17. Naši trenerji delajo dobro, vsa pohvala za njih. Ker imamo tako mlado ekipo, tudi vsi mladi nimajo težav, zato se hitro vklopijo v člansko zasedbo,“ še potrdi Ahčin usmeritev, ki so jo pred leti ubrali in še okrepili na Škofjeloškem.

Tekst: D.P.
Foto: FSK Stripy

SORODNE NOVICE

 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrh, remi na Vrhniki
  Krog so zaznamovale še tri zmage gostov: KMN Oplast Kobarid je z 1:6 slavil v Dobrepolju, FK Dobovec je z 1:5 premagal KMN Meteorplast Šic bar, FC Hiša daril Ptuj pa je bil z 2:6 boljši od ŠD Mlinše. Prosta je bila ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ga v ponedeljek, 18.10., v preloženi tekmi 3. kroga čaka obračun s Ptujčani.
 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Mlinše nazaj h koreninam, Ptuj načrtuje serijo, v Ljutomeru oboji oslabljeni
  Danes bomo od 20.30 naprej prenašali tekmo z Vrhnike, kjer pri Siliku gostuj FC Litija, ob tem pa so na sporedu še tri sila zanimive tekme. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  K vodilnemu po rezultat in napredek v igri
  »Vrhničani so menjali filozofijo igre. Igrajo hitro, napadalno, koristijo svojo mladost. Ni presenečenje, da so na 1. mestu. So pa v zadnjem letu precej napredovali. Veliko več želijo igrati z žogo,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali Vrhničane, ki jih vodi Mile Simeunovič.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  Kamere na Vrhniki, kjer Siliko gosti Litijo
  V petek tudi tekme v Zagorju, kjer ŠD Mlinše gostijo FC Hišo daril Ptuj, Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid, v Ljutomer k KMN Meteorplastu Šic bar pa prihaja FK Dobovec. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ne bo povsem brez futsala v teh dneh – v ponedeljek, 18.10., jo čaka preložena tekma 3. kroga 1. SFL s Ptujčani.
 • 08.10.2021 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, prva za Oplast in Hišo daril Ptuj
  Peti krog 1. SFL je prinesel derbi vodilnih: zmage se je veselil Dobovec, ki je prizadejal prvi poraz Siliku. Do prve zmage sta prišla Oplast Kobarid in Hiša daril Ptuj, doma po preobratu do treh točk tudi FC Litija. Prosta je bila ekipa FK Dobrepolje.
 • 08.10.2021 | 1. SFL
  Ob derbiju vodilnih še tri zanimive tekme, ki obetajo
  V Rogatcu je nocoj na sporedu derbi vodilnih, ob tem pa so tu še tri krasne tekme, ki obetajo: Oplast gosti Mlinše, lokalni derbi je na Ptuju, v Litijo prihaja KMN Bronx Škofije. Prosta je ekipa FK Dobrepolje.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  V derbiju vodilnih jih zanima le zmaga
  Dobovec je z zmago v Kopru proti Bronxu vstopil v mesec oktober, ki prinaša nadaljevanje 1. SFL,  za nameček pa ob koncu meseca še nastop v glavnem delu letošnje futsal lige prvakov. Trener Kujtim Morina vso pozornost namenja v tem trenutku domači ligi, kjer Dobovec v petek gosti vodilno ekipo tekmovanje. Ob 20. uri v Rogatec prihaja Siliko.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  Vodilni 1. SFL brez kompleksa proti evropskemu Dobovcu
  Na Vrhniki na 1. mestu čakajo derbi 5. kroga, ko kot vodilna ekipa 1. SFL odhaja v goste udeležencu lige prvakov FK Dobovcu. Siliko je v štirih tekmah zbral 12 točk, Dobovec je s tekmo manj je pri sedmih točkah. Derbi vodilnih bo v petek, 8.10., gosti pa ga Rogaška Slatina.
 • 06.10.2021 | 1. SFL
  V Slovenijo z večino ekipe svetovnih prvakov iz Litve
  »V Podčetrtku se obeta pravi spektakel, na delu bo osem, morda celo devet portugalskih reprezentantov. Vesel sem, ker je evropska reprezentanca postala svetovni prvak. Na svoj račun je prišel tudi Ricardinho, ki je s tem naslovom potrdil, da je najboljši na svetu vseh časov. Sem pa prepričan, da bo naša kvalifikacijska skupina pravi magnet za vse gledalce,« ob tem pove kapetan Dobovca Rok Mordej.
 • 01.10.2021 | 1. SFL
  Siliko ne popušča, prva za Mlinše in KMN Meteorplast Šic bar
  Za nami je 4. krog 1. SFL, ki je prinesel zmago Siliku, ki je doma s 5:2 premagal FC Hišo daril Ptuj. Dobovec je v Kopru s 5:1 porazil KMN Bronx Škofije, ŠD Mlinše in KMN Meteorplast Šic bar pa sta na domačem parketu vknjižila prve tri točke v tej sezoni. Max Vesel (Siliko) je s petimi goli prvi strelec 1. SFL, kjer je v tem krogu počivala Litija.

DELI NA