17.09.2020 | Ženska A
Proti Turčiji korak bližje cilju

Pred žensko člansko reprezentanco je nocoj še uradni trening na štadionu v Kranju, jutri pa sedma tekma po vrsti v kvalifikacijah za Euro 2022.

Kvalifikacije za Euro 2022, Kranj, 18.9.
Slovenija – Turčija (20.00)

„Priprave potekajo dobro, vse skupaj pa krasi odlična atmosfera, ki smo jo ohranili. Komaj smo čakale, da smo spet skupaj, da se zberemo in dobro pripravimo na tekmo,“ je za začetek povedala 20-letna branilka Lana Golob.

„Jasno nam je, da se s storjenim in odigranim v Turčiji ne smemo zadovoljiti,“ Lana takoj opozori, da hočejo še več in boljše, kot je bilo na prvi tekmi proti jutrišnjim tekmicam, ki pa so v minulih mesecih doživele kar nekaj strateških sprememb. Vključno z menjavo na selektorskem mestu.
„Turčija se bo predstavila v drugačni luči, mi pa se moramo zanašati na naše kvalitete in pluse, ki jih premoremo,“ pove Lana.

Tudi prekinitve

V torek in sredo je naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, naredila obilo na področju taktike in postavitev. „Posvetili smo se tudi prekinitvam,“ dodaja Lana Golob, ki je prepričana: „Če bomo odigrali, kot znamo in zmoremo, rezultat ne bo izostal.“

Lana in soigralke z zdravo mero optimizma čakajo nadaljevanje kvalifikacij.
„Naš največji plus je zagotovo ekipni duh, ki ga premoremo. Cela ekipa diha kot eno, fokusirane smo na jasen cilj – da nam uspe priti na evropsko prvenstvo,“ poudari Lana, ki nameni še nekaj besed jutrišnji, petkovi tekmi.

Zbrano in odločno

„Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ še dodaja Lana, ki je to pot ostala v Sloveniji, oblekla je dres ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, vodilne ekipe SŽNL, za katero je v tej sezoni odigrala šest tekem, zadnje štiri vseh 90 minut.

Oktobra Rusija in Estonija

Slovenija je dosedaj odigrala šest tekem v teh kvalifikacijah, zbrala je po tri zmage in tri poraze. Pred njo je tokratna tekma s Turčijo, oktober bo v znamenju gostovanj v Rusiji in Estoniji. Prav Estonija pa za konec kvalifikacij decembra prihaja v Slovenijo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2020 | Ženska A
  Znan seznam za tekmo proti Estoniji
  Pred slovensko žensko reprezentanco je domača tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2021. V torek, 1. 12., se bo v Kopru pomerila z Estonijo.
 • 25.10.2020 | Ženska A
  Zaradi okužb v reprezentanci brez tekme v Estoniji
  Slovenska ženska reprezentanca se je po tekmi v Rusiji odpravila v Estonijo, kjer bi se varovanke Boruta Jarca morale v torek pomeriti z domačo reprezentanco. Ta tekma pa bo zaradi pozitivnih testov na COVID-19 v slovenski reprezentanci odpovedana.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  Kljub dobri igri ostale brez točk
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  V Moskvi z jasnim ciljem
  „Vse tekme so pomembne, a na tole današnjo se pripravljamo in mislimo že nekaj časa. Naš cilj je jasen,“ pove Kaja Eržen, igrala italijanskega prvoligaša Rome. „Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo. Na prvi medsebojni tekmi smo nastopile oslabljene,“ sklene Erženova.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V petek prenos tekme iz Rusije
  Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V Rusijo po piko na i
  „Bistvena je dobra priprava tekmeca, ob tem pa je bistven fokus na sebe. Vse bo odvisno od nas, ne pa to, kaj bo naredila Rusija, ampak kar bomo mi pokazale. Skozi te kvalifikacije smo pokazale, da rastemo kot ekipa. Da smo vedno boljše. Pozitivni rezultati niso več slučaj, presenečenje ampak konstanta. Tudi zdaj v Rusiji nas zanima le in samo zmaga,“ poudari Dominika Čonč.
 • 21.10.2020 | Ženska A
  Kapetanka in soigralke živijo za petkovo tekmo
  Ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v mislih igralk pa prva naslednja tekma. „Komaj čakamo obračun z Rusijo,“ pravi kapetanka Mateja Zver, ki se je veselila vnovičnega zbora. V Maribor je prišla iz Avstrije, kjer uspešno igra in trese mreže.
 • 20.10.2020 | Ženska A
  Z razlogom samozavestno v Rusijo
  Ženska nogometna reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer ostaja do četrtka, ko odhaja na gostovanji. Sprva v Rusijo, potem v Estonijo. Po točke za čim višjo uvrstitev v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo 2022.
 • 19.10.2020 | Ženska A
  Dominika Čonč junakinja mestnega derbija
  Pred reprezentančno akcijo, tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 proti Rusiji in Estoniji, so svoje opravile naše reprezentantke na tujem.
 • 16.10.2020 | Ženska A
  Pred nadaljevanjem kvalifikacij opravile preleminarne teste
  Članice ženske nogometne reprezentance so danes v skladu z ustaljenimi protokoli pred ponedeljkovim zborom opravile preliminarno testiranje na novi koronavirus COVID-19. Rezultat testa je bil pozitiven pri eni od igralk.

DELI NA