04.10.2016 | 1. SŽNL
Pomurke, Radomljanke in Ljubljančanke popolne

Po četrtem krogu SŽNL Pomurke, Ljubljančanke in Radomljanke ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Točke še niso oddale, tokrat pa so slavile proti Fužinarju, Mariboru in Rudarju. Prvenstvo se nadaljuje 9. oktobra.

SŽNL, 4. krog, 2.10.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor 3:1 (2:1)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – Fužinar 11:1 (7:0)
ŽNK Krim – Ajdovščina 5:0 (4:0)
ŽNK Ankaran – Velesovo 4:2 (3:2)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Olimpija 0:2 (0:1)

Lestvica strelk:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 13
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 8
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 7
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 6
Ana Černelič (ŽNK Radomlje) 6
Sanja Malinić (KNK Fužinar) 5

ŽNK Ankaran – Velesovo 4:2 (3:2)

Na tekmi Primork in Gorenjk dramatičnosti ni manjkalo. Gostje, ki jih vodi Primož Štrajhar, so v 16. minuti po golu Mance Smolnikar že vodile 0:2, prej je zadela Sandra Rozman. To je očitno le prebudilo domačinke, ki so na odmor odšle z naskokom zadetka (3:2, uspešni sta bili Lina Čepak (2) in Alessia Sarnataro). Italijanka Sarnataro je v drugem polčasu postavila končni izid – 4:2.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„ŽNK Velesovo je pokazalo več discipline v prvih minutah, zato so tudi povedle, mi pa smo naredili napaki. V sami igri se nam še vidi, da se še ne poznamo dovolj, zato bomo potrebovali kar nekaj časa, da pridemo na želeno igro. Do izraza so prišle izkušnje in premoč, zato na koncu tudi zmaga 4:2. Igra je potekala na obeh polovicah, nekaj priložnosti so si ustvarile tudi gostje. Mojim igralkam čestitam za zmago.“

ŽNK Krim – Ajdovščina 5:0 (4:0)

En polčas je bil Krimovkam dovolj, da so strle odpor Ajdovščine, prišle do druge zmage (5:0) in se zavihtele na 6. mesto. Za tri nove točke so zadele Nika Pintarič, Monika Kastelec, Nika Babnik, Vesna Kavšek in Luna Grum Verdinek.

David Fekonja, trener ŽNK Krima:
„Tekmo smo začeli povsem po načrtih, dekleta so se držala navodil in že v prvem polčasu odločile tekmo. Učinkovitost v napadu je bila tokrat boljša, preizkusili smo tudi nekaj novih taktičnih zamislih, ki so se pokazale kot pozitivne. Še vedno ostajajo rezerve, ki jih bomo skušali popraviti in nadgraditi. Čestitke dekletom za zasluzeno zmago.“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – Fužinar 11:1 (7:0)

Aktualne državne prvakinje iz Beltincev so doma napolnile mrežo novink v ligi, 11:1 je bilo na koncu. S petimi goli v mreži Korošic se je izkazala Tjaša Tibaut.

Sandi Bauer, trener ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Tekma je potekala točno tako, kot smo pričakovali. Hitro smo zadeli in potem je steklo, ponosen sem na punce, ker so igrale točno, kot smo želeli... Gostje so trda ekipa, a rabijo še nekaj izkušenj in tekem. Želim jim veliko uspeha, mi pa gledamo že proti Mariboru, predvsem pa proti Olimpiji.“

Dragoljub Živadinović, trener Fužinarja:
„Proti močnemu nasprotniku nismo mogli, da bi iztržili kaj več. Zadovoljen sem z borbo in igro mojih igralk, še posebej v 2. polčasu. Mislim, da bomo igrali še boljše v nadaljevanju prvenstva.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor 3:1 (2:0)

Radomljanke tudi po štirih krogih ostajajo neporažene. Tokrat so s 3:1 odpravile Mariborčanke, ki so prek Sofie Marković v 47. minuti znižale na 2:1. Zmago domačink je v 62. minuti potrdila Ana Černelič.

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Kot sem omenil – nas je čakala težka tekma, saj smo igrali brez prve vratarke. A so punce pokazale svoj pravi obraz in odigrale tekmo, kot znajo. Mi pa gremo naprej, kot smo rekli: tekmo po tekmo!“

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Olimpija 0:2 (0:1)

Urška Žganec in Lucija Grad sta prispevali vsaka po en gol. To je bilo dovolj, da so Ljubljančanke tudi po četrtem krogu SŽNL na vrhu lestvice še brez poraza in brez oddane točke.

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Po predvidevanjih je tekma, za nekatere igralke tretja za nekatere celo peta tekma v tem tednu, pokazala, da smo na dobri poti. Favorizirane gostje premorejo toliko kvalitetnih igralk, da se ta trenutek več od častnega poraza ni dalo iztržiti. Od avgusta do danes smo uspeli narediti ogromno: pohvala vsem igralkam za požrtvovalno, odgovorno in disciplinirano igro. Jadranka Zilič, Lana Golob , Iza Križaj in Bela Pleterski zaslužijo se posebno pohvalo.“

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija:
„Pričakovali smo težko in trdo tekmo, kar je tudi bila. Nasprotnice so bile zelo dobro taktično postavljene, kar nam je delalo kar nekaj težav pri pripravi napada. Puncam čestitke za borbeno igro, nasprotnicam pa za fer in športno igro.“

Tekst: D.P.
Foto:R.Z./ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA