Krimovke po preizkušenem receptu v Celju

Odštevamo dneve do finala ženskega pokala. V četrtek, 30. maja, se bosta ob 15. uri za drugo lovoriko v tej sezoni pomerila ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Krim Rolljet, naslov branijo Pomurke, ki so tudi aktualne državne prvakinje. Obračun iz Celja boste od 15. ure dalje lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Ženski pokal NZS, finale, Celje, 30.5.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Telemach GMT Beltinci (15.00)

Dlje kot do četrtfinala nikoli

Če so Pomurke abonirane na finalne tekme in naslove, pa to ne moremo trditi za člansko vrsto ŽNK Krim Rolljet. Za njimi je sezona v članski ligi, kjer so zasedle 4. mesto. „S sezono smo lahko zadovoljni, zreli pa smo bili tudi za končno 3. mesto, a sta spodrsljaja v Mariboru in proti ŽNK Cerklje naredila svoje,“ ocenjuje David Fekonja, trener zasedbe, ki napreduje iz sezone v sezono. Tudi v pokalu.

Njihova prva pokalna tekma ekipe datira v 15.8. 2015, ko so v osmini finala priznale premoč ekipi ŽNK Ankaran Hrvatini. Potem so bile dvakrat četrtfinalistke, na poti med štiri pa jih je vsakič ustavila Olimpija. V domači ligi se lahko krimovke pohvalijo z osmim, petim in dvema četrtima mestoma.

„Letos smo menjali način oz. model igre. Prej smo imeli precej mladih igralk, postavili smo se bolj defenzivno, zdaj pa gradimo igro, gradimo napade. Zavoljo tega je tudi več napak, a smo dosegli več golov, več pa smo jih tudi prejeli,“ Fekonja o novem modelu igre, ki je bolj po godu gledalcev, ki spremljajo krimovke, ki so ponosne, da so v finalu pokala.

„To je pika na i, prej dlje kot do četrtfinala nismo prišli,“ nadaljuje Fekonja, ki se z dekleti drži tistega reka, da se finale zmaguje, ne le igra. „Vemo pa, da je na drugi strani ekipa, ki v tej sezoni v domači ligi ni oddala točke,“ opozarja trener Fekonja, ki pa spomni na zadnji medsebojni obračun. 1:2 je bilo v Ljubljani v 18. krogu SŽNL.

Dosedanje prvakinje ženskega pokala:
Sezona1994/95: ŽNK Jarše
Sezona 2000/01: ŽNK Škale
Sezona 2001/02: ŽNK Škale – Mila – Krško
Sezona 2002/03: ŽNK Domžale
Sezona 2003/04: ŽNK Krka
Sezona 2004/05: ŽNK Pomurje
Sezona 2005/06: ŽNK Krka
Sezona 2006/07: ŽNK Pomurje
Sezona 2007/08: ŽNK Krka
Sezona 2008/09: ŽNK Krka
Sezona 2009/10: ŽNK Krka
Sezona 2010/11: ŽNK Jevnica
Sezona 2011/12: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2012/13: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2013/14: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2014/15: ŽNK Rudar Škale
Sezona 2015/16: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2016/17: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2017/18: ŽNK Telemach GMT Beltinci

Dosedanje lovorike:
ŽNK Teleing Pomurje: 8-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Zadnja tekma kot smerokaz

„Približali smo se jim, gola pa so dosegle s prekinitve, na sami tekmi pa smo bili osredotočeni na njihovo igro. V Celju pa bomo morali še naprej še bolj pozorni na prekinitve in hitre napade – Pomurke imajo prvo strelko lige hitro Špelo Kolbl,“ dodaja trener Fekonja, ki pravi, da ima pripravljeno taktiko za četrtek, nadeja pa se, da bodo do finala pokala sanirane vse poškodbe in pozdravljene vse bolezni.

„Naš plus je moštvena igra, smo ekipa,“ pa Fekonja izpostavi prednost, ki jo bodo skušal Ljubljančanke unovčiti v Celju, kjer krimovke računajo tudi na podporo svojih navijačev, ki so ponosni na klub, ki je leta 2011 začel pisati zgodbo ženskega nogometa. David Fekonja je z dekleti že šest let.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim Rolljet

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 26.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pokalni četrtek dal štiri polfinalistke
  V Bratoncih smo videli ponovitev lanskega finala in vnovično zmago ljubljanske Olimpije. Gostje so si pot do zmage utrle že v 6. minuti, ko je s pravim evrogolom s prostega strela navdušila Evelina Kos. Odgovor domačink je bil izvrsten – kapetanka Špela Kolbl je poravnala rezultat v 10. minuti. A to je bil šele uvod, v nadaljevanju so prednjačile gostje, ki so do konca prvega polčasa dosegle še tri gole
 • 25.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Osmerica za mesto v polfinalu
  Žreb je hotel, da bomo v četrtfinalu videli ponovitev finala iz lanske sezone. Pomurke bodo po izpadu  iz kvalifikacij za ligo prvakinj uteho iskale v domačem pokalnem tekmovanju, kjer pa imajo svoje apetite in računico tudi igralke ljubljanske Olimpije. To bo sicer že peta medsebojna tekma v pokalu, tri so bile v Ljubljani, ena v Kopru.

DELI NA