16.03.2022 | A
Kek predstavil potnike v Katar

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem, ki bosta 26. in 29 marca v Dohi.

»Po dolgem času se ponuja priložnost za pripravljalne tekme. Upam, da bodo pogoji dobri, predvsem pa se veselim kakšnega treninga več, saj v junijskem terminu to ne mogoče. Ponuja se priložnost, da kakšen od igralcev opozori nase, tako da se že veselim obeh tekem,« je predstavil pričakovanja pred odhodom v Katar slovenski selektor, ki upa, da bo Slovenija na tekmi s Hrvaško pokazala svoj pravi obraz.

»Upam, da bo nov obračun s Hrvaško drugačen od tistega, ki smo ga odigrali v Splitu. Nasprotnik sicer sprva ni bil načrtovan, vendar smo se nato na obojestransko zadovoljstvo hitro dogovorili. Hrvaška je nedvomno »Top« reprezentanca, na tekmi se bo zagotovo čutilo tudi rivalstvo. Bolj kot oni, me sicer zanimajo naši fantje, tako da nasprotniku ne bi posvečal večje pozornosti,« pred tretjim dvobojem s Hrvaško v zadnjem letu pravi Kek, ki spoštuje tudi reprezentanco Katarja. »Katar je zanimiva reprezentanca, ki se prav tako pripravlja na svetovno prvenstvo. Pričakujem visoke temperature in upam na dobro organizacijo. Verjamem, da bomo pogoje za delo na najboljši možni način izkoristili

Selektor je na reprezentančni seznam za Katar uvrstil tudi dva novinca, Tomija Horvata in Davida Brekala, ki sta so vpoklic prislužila z dobrimi predstavami v klubskih barvah. Na drugi strani so zdravstvene težave preprečile udeležbo Maksu Barišiču in Josipu Iličiću. »Josip določene težave, ki se lahko zgodijo vsakemu v določenem obdobju življenja. Pogovarjala sva se tudi o njegovi nadaljnji vlogi v reprezentanci in ugotovila, da glede tega ni prav nobene težave. Josip je začel trenirati in upam, da se bo čim prej vrnil na raven, ki je potrebna za igranje v reprezentanci. Upam da se bo to zgodilo že v junijskem terminu

Specifična situacija je tudi z Benjaminom Verbičem, ki je tik pred reprezentančno akcijo prestopil v poljsko Legio. »Benjaminov poziv ima v tem trenutku tudi kakšno drugačno noto. Končal je priprave z Dinamom pred začetkom nadaljevanja ukrajinskega prvenstva, nekaj dni je treniral tudi v Celju in si hitro našel nov klub. Legia iz Varšave je eden najvplivnejših klubov v poljskem prvenstvu in mislim, da jim bo Benjamin s svojim znanjem in energijo prišel zelo prav,« je prepričan v kvalitete krilnega napadalca Slovenije Kek.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo 20. marca. Prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško bo 26. marca ob 15.00, obračun med Slovenijo in Katarjem pa 29. marca ob 18.30. Obe tekmi si boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA