Domžalčani v Londonu prekratki

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo izgubili proti West Hamu Unitedu z 0:3 (0:2). Prva tekma se je pred tednom dni v Ljubljani končala z 2:1 v korist izbrancev Luke Elsnerja. V 4. krog so napredovali Angleži.

3. krog kvalifikacij za UEFA evropsko ligo - povratne tekme

West Ham United - Domžale 3:0 (2:0) - 4:2 AGG

Olimpijski stadion v Londonu, gledalcev 54.000, sodniki: Fautrel, Gringore in Pacelli (vsi Francija).
Strelci: 1:0 Kouyate (8.), 2:0 Kouyate (25.), 3:0 Feghouli (81.).
West Ham: Randolph, Reid, Nordtveit, Feghouli (od 87. Quina), Kouyate (od 79. Obiang), Carroll (od 90. Fletcher), E. Valencia, Noble, Byram, Antonio, Oxford.
Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Črnic, Horvat (od 62. Husmani), Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 77. Juninho), Alvir, Morel, Mance (od 68. Bratanovič).
Rumeni kartoni: Antonio, Feghouli, Valencia; Črnic, Balkovec, Horić.
Rdeč karton: /.

Domžalčani so na prvi tekmi presenetili tekmece z Otoka in zmagali z 2:1. V domžalskem taboru so bili pred gostovanjem odločni, da pokažejo, da niso le kratkoročno presenečenje in so v London odpotovali z željo po napredovanju.

Nocojšnja tekma je bila za Londončane še kako pomembna, saj so lovili zaostanek s prve tekme, ob tem pa so odigrali sploh prvo tekmo na olimpijskem stadionu. Ta jim bo ostala v lepem spominu, saj so prišli do lepe zmage in napredovali v končnico kvalifikacij.

West Ham je takoj pokazal, da želi čim prej vsaj izničiti zaostanek iz Stožic. Pritisk so domači kronali v osmi minuti, ko je nekaj nezbranosti v domžalski obrambi po podaji Sama Byrama z leve strani izkoristil Cheikhou Kouyate. Pet minut kasneje je do strela prišel še Enner Valenica, a Axel Maraval je ubranil.

Nato so Domžalčani strnili vrste in vzpostavili ravnotežje, vendar si resne priložnosti za zaključni strel niso pripravili, kar so na drugi strani igrišča kaznovali Londončani. Z desne strani je podal Michail Antonio, Andy Carroll je dobil skok in spustil žogo do Kouyateja, ta pa je izkoristil novo nezbranost domžalske obrambe in zadel za 2:0.

V 31. minuti so gosti le prišli do strela, Lucas Horvat pa je meril mimo gola. Dve minuti kasneje je z lobom poizkusil Antonio Mance, Darren Randolph je bil zbran. V 38. minuti je bilo spet zelo vroče pred golom Maravala. Antonio in Kouyate sta drvela proti njegovem golu, prvi je podal klubskemu kolegu, v zadnjem trenutku pa je pred Kouyatejem odbil eden ob domžalskih branilcev. Domači so nato iz kota prišli do nove priložnosti. Skok je dobil Kouyate, Maraval je ubranil, nato pa se je žoga odbijala od noge do noge, prišla do Valencie, ki pa je žogo zelo slabo zadel.

V 44. minuti je Antonio zaključil z desne strani, ko je prav tako zamujala gostujoča obramba, vendar je Maraval žogo odbil v kot.

Domžale so drugi del začele bolj pogumno, vendar sta strela Marka Alvirja in Matica Črnica končala v rokah Randolpha, na drugi strani pa je Valencia meril previsoko.

Najlepšo priložnost za znižanje izida je v 69. minuti zapravil Črnic, ki si je lepo pripravil prostor za strel in tudi dobro udaril po žogi, vendar se je izkazal Randolph. Gosti so še naprej poizkušali popraviti vtis in priti do gola, ki bi jim prinesel vsaj podaljšek, vendar so bili Randolph ali pa njegovi kolegi vselej na pravem mestu.

Tudi domači so še naprej prihajali do strelov, tretjič pa so žogo v gol pospravili v 81. minuti, ko je podajo Marka Nobla izkoristil Sofiane Feghouli in premagal ne najbolj zanesljivega Maravala.

Tekst: STA
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).

DELI NA