13.05.2024 | A
Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca

En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.

Leipzig je v predzadnjem krogu Bundeslige doma gostil moštvo Werderja in remiziral z 1:1. Gostje so povedli v prvem polčasu, za Bike pa je izenačujoči zadetek po vstopu v igro dosegel slovenski as Šeško, ki je sedaj že pri 13 ligaških zadetkih. To je bil njegov šesti na zadnjih šestih obračunih. Leipzig si je po spodrsljaju Dortmunda pred koncem že zagotovil 4. mesto na lestvici. V zadnjem krogu bodo varovanci Marca Roseja gostovali pri Eintrachtu iz Frankfurta.

Med strelce se je pri Bordeauxu znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Moštvo Alberta Riere je gostovalo pri Concerneauju, Girondince pa je v vodstvo popeljal prav 22-letni bivši napadalec Maribora, ki je dosegel 10. zadetek v letošnji sezoni, zaigral pa je že na svoji 36. tekmi v francoski Ligue 2. V zadnjem krogu se bo Bordeaux pomeril z moštvom Pauja.

V italijanski Serie B se je minuli konec tedna pod novo asistenco podpisal Petar Stojanović, ki je Sampdorii pomagal do zmage nad Catanzarom. Varovanci Andree Pirla so redni del tekmovanja končali na 7. mestu in se bodo v boju za uvrstitev v Serie A prihodnji konec tedna pomerili s Palermom.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 1-1 Bešiktaš 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 1-1 AEK 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Lecce - Udinese (danes ob 18:30) - -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech 1-2 Legia 90' -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Philadelphia 2-3 Orlando 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Young Boys 0-1 Lugano do 63' -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 6-1 Pari Nižni Novgorod 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Maribor 2-1 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) LASK 2-2 Sturm - -
Tomi Horvat Sturm (AVT) LASK 2-2 Sturm do 86' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Gornik 1-1- Stal Mielec 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 2-1 Koper 90' -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Südtirol 0-1 Palermo - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Lecce - Udinese (danes ob 18:30) - -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Ascoli 2-1 Pisa od 73' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-0 Celta Vigo 90' -
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Catanzaro 1-3 Sampdoria 90' asistenca
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leipzig 1-1 Bremen od 46' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Igor Vekić Vejle (DAN) Viborg 1-2 Vejle klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Concarneau 4-2 Bordeaux do 61' gol
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Kristiansund 2-4 Bodø/Glimt do 62' -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 07.06.2024 | A
    Kek izbral šestindvajseterico za Evropsko prvenstvo
    Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala v Nemčijo.
  • 07.06.2024 | A
    Slovenija po zmago nad Bolgari, končni seznam za Euro po treningu
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.
  • 06.06.2024 | A
    Komaj čakamo, da se začne
    Po opravljenih klubskih obveznosti se je četi Matjaža Keka danes pridružil Žan Celar, z Benjaminom Verbičem pa smo se spomnili njegovega zadetka proti Kazahstanu.
  • 06.06.2024 | A
    Na voljo spominski bankovec s podobo slovenskih reprezentantov
    Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance.
  • 05.06.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Armenijo
    Slovenska nogometna reprezentanca je po fizično najnapornejšem delu priprav v torek igrala predzadnji pripravljalni obračun pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Armenijo je premagala z 2:1 v dodobra premešani postavi, v naslednjih dneh pa jo čaka še ena tekma proti Bolgarom, selektorja pa odločitev o dokončnem seznamu potnikov na evropsko prvenstvo
  • 05.06.2024 | A
    Kek: Zmaga dobra za ozračje, izgovorov za preveč napak pa ni
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zmagi v Stožicah z 2:1 proti Armeniji na predzadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji dejal, da je zmaga dobrodošla za dobro ozračje v ekipi.
  • 04.06.2024 | A
    Mlakar in Iličić za zmago nad Armenijo
    Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo v Stožicah premagala Armenijo z 2:1 (1:0). Izbrance Matjaža Keka pred EP v soboto ob 15. uri prav tako v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo.
  • 03.06.2024 | A
    Proti Armeniji brez podcenjevanja
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 18. uri v Stožicah igrala pripravljalno tekmo z Armenijo, kar bo predzadnji test pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo.
  • 03.06.2024 | A
    NZS in Kompas poglabljata sodelovanje
    Nogometna zveza Slovenije in licenčni partner slovenske nogometne A-reprezentance, Kompas d.o.o. sta dosegla dogovor o podaljšanju sodelovanja.
  • 03.06.2024 | A
    Izdan uradni srebrnik slovenske nogometne reprezentance
    Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s podjetjem Elementum ob uvrstitvi na Euro 2024 izdala uradni srebrnik slovenske nogometne reprezentance.

DELI NA