Datum od
Datum do

01.02.2018 | Futsal AA
V Stožicah ponoviti Antwerpen 2014
Prvo zmago proti sosedom je Slovenija dočakala 5. novembra 2004, v gosteh je bilo 3:2, dvakrat je zadel Primož Zorč, enkrat Benjamin Melink. Maščevanje je bilo konkretno – dan za tem je Italija zmagala s 7:0 in odločno odšla na svetovno prvenstvo – ustavila se je šele v finalu, domov pa prišla s srebrom. Še nekaj je moč izluščiti iz medsebojne statistike: ko Italija igra na EP proti Sloveniji, postane evropski prvak. Obe tekmi v slovensko korist pa sta se končali z identičnim rezultatom – 3:2.​
31.01.2018 | Futsal AA
Fetić: Proti Italiji podaljšati bivanje in igranje na Euru 2018
Futsal reprezentant Alen Fetić je v torek dosegel že svoj 39. gol v dresu Slovenije. Z zadetkom, ki je poskrbel za vodstvo naše izbrane vrste, pa je Ljubljančan postal tudi prvi strelec na 11. evropskem prvenstvu Stare celine. Z golom in potezami si je Alen prislužil naziv najboljšega posameznika v naši izbrani vrsti.
30.01.2018 | Futsal AA
Pozabiti remi in se pripraviti na Italijo
„Vse pohvale gledalcem, ki so se zbrali v takem številu. Futsal dobiva svoje mesto v slovenskem športu. Vsi, ki so prišli v Stožice, pa so videli, da so naši igralci vrhunski športniki, ki dostojno zastopajo barve Slovenije,“ se je selektor Dobovičnik zahvalil gledalcem, ki so napolnili Areno Stožice. Nova priložnost za to bo že 3.2. na tekmi Slovenija – Italija!
30.01.2018 | Futsal AA
Slovenija začela Euro z remijem
Slovenija je na uvodni tekmi svojega šestega, skupno pa 11. evropskega prvenstva igrala neodločeno. Na deseti tekmi proti Srbom, ki so na uvodnem obračunu prejšnjega EP Slovenijo ugnali s 5:1, pa je zbrala drugi neodločen izid ob dveh zmagah in šestih porazih. večino tekme so Slovenci vodili, Srbi, ki so igrali brez kaznovanih Marka Perića in Miodraga Aksentijevića, pa so izenačili v izdihljajih tekme.
29.01.2018 | Futsal AA
Slovenija ve, po kaj prihaja na Euro 2018
„Mi moramo gledati nase. Za srbsko igro imamo recept. Preprosto je to povedano tako: doseči moramo zadetek več. Jasno nam je, da bo priložnost prišla. Svoje bo treba narediti v obrambi, ki bo ključna! Želim si, da bomo pravi na vrhunskem nivoju vsi, ki bomo stopili na teren,“ napoveduje Alen Fetić, ki je leta 2013 tudi sam igral za serijskega srbskega državnega prvaka Ekonomac.
28.01.2018 | Futsal AA
Srbija menjala selektorja in nabrala izkušnje na tujem
„Srbija danes igra precej hitreje, kot je bilo to v preteklosti. Igra je hitrejša, predvsem pa ne bazira več le ne individualnih akcijah. Dejansko so svoji značilni igri 1:1 dodali še hiter pretok igre,“ opozarja Mičo Martić, hrvaški strokovnjak in izvrsten poznavalec evropskega futsala.
27.01.2018 | Futsal AA
V Stožicah sposobni popraviti slabo bero s Srbijo
Statistika pravi, da sta se Srbija in Slovenija dosedaj merili devetkrat, dvakrat je slavila Slovenija, šestkrat Srbija, en obračun se je končal z remijem. „Srbom smo bili popolnoma enakovredni v vseh elementih igre, v določenih trenutkih pa nam je zmanjkalo zbranosti,“ je po tekmi na EP na Madžarskem leta 2010 povedal selektor Dobovičnik.
25.01.2018 | Futsal AA
Selektor želi, da je ekipa prava v Stožicah
Vmes je Srbija s 6:0 v Novigradu odpravila Kuvajt, pet igralcev se je vpisalo med strelce. Italija je bila suvereno s 7:0 boljša od Poljske, nocoj pa se je pomerila še s Francijo, edinim novincem na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenija 30.1. igra proti Srbiji, 3.2. pa proti Italiji. Najboljši ekipi v vsaki od štirih skupin napredujeta v četrtfinale.
25.01.2018 | Futsal AA
Rok Mordej: Po zmagi proti Srbiji možno vse
Na koncu predstavitev igralcev dodajamo še izkušenega Roka Mordeja, ki bo ravno na prvi tekmi evropskega prvenstva, v torek, 30.1., že stotič oblekel dres Slovenije. Debitiral je 24.10. 2008 proti Braziliji, do danes je 99 nastopom dodal še 39 golov.
24.01.2018 | Futsal AA
Po treningu ženske futsal selekcije
„Nove igralke na čelu z Manjo Rogan so se izkazale kot velika okrepitev. Sicer pa lahko rečem, da smo imeli na treningu vse najboljše igralke v Sloveniji, ki so se dokaj enakovredno kosale med sabo. Vadili smo akcije s kota, izhode iz presinga. Opazil sem, da precej boljše dojemajo zadeve kot na prvem zboru, napredek je opazen,“ je bil z narejenim zadovoljen trener Kramberger.
23.01.2018 | Futsal AA
Mile Simeunovič: Sami odločamo o svoji usodi
Evropskega prvenstva v Ljubljani se veseli tudi Milivoje Simeunovič (60 nastopov in 23 golov za Slovenijo), ki je eden od ambasadorjev tekmovanja. Simeunovič bo pozorno spremljal tekme in stiskal pesti za Slovenijo. Upa in želi si, da Euro 2018 pusti konkretno dediščino, ki bo dala nov zagon slovenskemu (klubskemu) futsalu.
22.01.2018 | Futsal AA
Zadnja trening tekma dosegla svoj namen
„Bistveno je, da bomo pravi v Ljubljani v Stožicah,“ je jasen selektor Andrej Dobovičnik, ki je dodal, da na tekmo na Hrvaškem, kjer igrata Srbija in Italija, ni pošiljal opazovalcev. Bo pa selektor na prvi tekmi evropskega prvenstva vodil 163. tekmo na klopi Slovenije, lovil bo jubilejno 80. zmago!
21.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Dejan Bizjak
„Vsak dan na vsakem treningu se tepem za svoj položaj in mesto v ekipi. Igralcu, ki pride iz A2 ali B lige ni lahko. Poleg tega nisem imel renomeja, kot ga imata npr. Rok Mordej ali Kristjan Čujec. Sem Slovenec, ki se dokazuje. Zaenkrat mi gre kar dobro, čutim, da mi vse bolj zaupajo. Tu mislim predvsem na obrambne situacije, kjer znam odigrati preprosto. Ni me strah situacij pod pritiskom,“ opiše svoj vsak dan v rimskem Laziu.
20.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Teo Turk
Slovenska futsal reprezentanca se je sinoči zbrala v Laškem, selektor Andrej Dobovičnik pa je nekaj ur pred tem razkril seznam štirinajsterice, na katero računa na evropskem prvenstvu. Med temi izbranci je tudi 21-letni Teo Turk, ki je najmlajši v slovenski reprezentanci. Dosedaj je zbral 14 nastopov, debitiral pa je decembra 2016 v Tolminu proti Italiji.
19.01.2018 | Futsal AA
Dobovičnik razkril seznam za domače EP
"Do tekmovanja je še zelo malo časa. Mislim, da na seznamu ni presenečenj. Na njem so igralci, ki so bili že do zdaj z nami. Omenil bi, da je zadnji na seznam prišel Dejan Bizjak. Zanj sem se odločil, ker igra v prvi italijanski ligi, kakovostno trenira, z njim si bomo najlažje pomagali, če bo to potrebno," so bile prve besede slovenskega selektorja.
18.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Alen Fetić
Izraziti levičar s prefinjenim smislom za podajo in igro je postal pravi strup za tekmečeve obrambe. Alen zadeva, s filigransko natančnostjo pa deli podaje svojim soigralcem, saj premore izjemen pregled nad igro. V zadnjih letih je postal tudi odgovornejši v obrambi, kar mu je še dvignilo renome v evropskem prostoru. Za člane Slovenije nastopa od leta 2010, do danes je zabeležil 92 nastopov, dosegel je 38 golov.
17.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Tilen Štendler
Na nastop na svojem tretjem evropskem prvenstvu računa tudi 26-letni Tilen Štendler, ki prihaja iz kraja Podbrdo, v dresu Slovenije pa ima 54 nastopov, v katerih je prispeval pet golov. Gre za čvrstega igralca, ki je dovolj iznajdljiv v obrambi, v napadu pa ga krasi močan udarec z razdalje, pravi stroka.
16.01.2018 | Futsal AA
Nov zbor ženske futsal selekcije
Prvič v letu 2018 se bo zbrala tudi ženska futsal selekcija, ki se bo letos udeležila kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto. Zbor igralk in vodstva bo v nedeljo, 21. januarja, v Laškem. „Naš cilj je jasen: ponovili bomo zadeve, ki smo jih delali na prvem zboru v Kidričevem, hkrati želimo nadgraditi igro,“ pove vodja selekcije Dejan Kramberger.
14.01.2018 | Futsal AA
V Stožicah bi rad še enkrat presenetil Italijo
Pravi senior med slovenskimi reprezentanti je izvrstni sidraš 29-letni Kristjan Čujec. Mojster iz Posočja se preudarno pripravlja na svoje peto evropsko prvenstvo. Z devetimi nastopi in petimi zadetki pa je tudi rekorder naše izbrane, ko nanese statistika na dogajanje na prvenstvih Stare celine.
14.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Vid Sever
S treningi je začel že v rani mladosti, a takrat še kot nogometni vratar pri Iliriji in Dobravi Dolomitih. V srednji šoli je začel branit v ljubljanski zimski ligi, redno je z ekipami odhajal na turnirje. „Že takrat mi je oče nekdanjega futsal asa Marjana Dermastje dejal, da bi lahko uspel v futsalu,“ še doda Vid. Prvi ga je k resnemu projektu povabil Zoran Tesko, ki je Vida opazil na turnirju na Rakovniku v Ljubljani.
1
2
3
...
7
8
9
10
11
12
13
14
...
25
26
27

DELI NA