Datum od
Datum do

27.11.2023 | Sodniki
Matković za Maribor- Olimpija, Jug na Celje- Koper
Tričlanska komisija za delegiranje sodnikov je danes sporočila delivce pravice za prihajajoče 17. kolo Prve lige Telemach, ko bo v središču pozornosti nedeljski 154. večni derbi med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu (12.702 sedežev). V Ljudskem vrtu, ko se bosta pomerila šestnajstkratni državni prvak Maribor in ljubljanska Olimpija s sedmimi naslovi najboljšega kluba v državi, bo za red na igrišču skrbel 34-letni Aleksandar Matković iz Raven na Koroškem. Zanj bo to prvi derbi večnih rivalov v njegov karieri in 43. tekma v 1. slovenski nogometni ligi, kjer je sodil prvič 19. avgusta 2018, ko sta se v Fazaneriji pomerila Mura in Krško, v letošnji sezoni Prve lige Telemach 2023/24 pa je sodil 5 tekem.
27.11.2023 | Sodniki
Drago Kos v Carigrad
Ob Bospor se na tekmo Mladinske lige prvakov (UEFA Youth League 2023/24) med moštvoma Galatasaray in Manchester United Youth jutri v vlogi Uefa kontrolorja sojenja odpravlja  Drago Kos (62) iz Prevalj.
26.11.2023 | Sodniki
Kajtazović v Bern kot AVAR sodnik
Po 3. oktobru in tekmi v lombardijski prestolnici- Milano-, kjer sta se srečala lanski finalist lige prvakov Inter in portugalska Benfica iz Lizbone v skupini D, bo Nejc Kajtazović iz Kranja tudi v predzadnjem krogu skupinskega dela 32. sezone Lige prvakov v video operacijski sobi sodeloval z nizozemskimi sodniki z nalogo opravljanja (AVAR). Enainštiridesetletni član DNSG Kranj bo v torek zvečer ob 21. uri v skupini G s petčlansko nizozemsko sodniško ekipo opravljal naloge pomočnika video sodnika (AVAR) na tekmi BSC Young Boys - Crvena Zvezda Beograd.
25.11.2023 | Sodniki
9 novih sodnikov na kampu v Posočju
Po letošnjem uvodnem Futsal kampu konec meseca maja v Ribnici in dan po začetku nove futsal sezone državnega prvenstva, ko je bil na zadnji dan septembra kamp na Vrhniki je danes v osrčju Posočja- Kobarid- po koncu tekem 8. kroga 1. SFL in z začetkom druge tretjine državnega prvenstva potekal 3. Futsal sodniški kamp s tečajem za nove nogometne sodnike.
23.11.2023 | Sodniki
Državni izpiti 2023
V današnjih zgodnjih popoldanskih urah smo imeli v NNC Brdo na sporedu izpite za pridobitev naziva državni sodnik in državni pomočnik sodnika. K izpitu za pridobitev naziva je pristopilo 13 sodnikov ter 12 pomočnikov sodnika in ena pomočnica, od tega je bilo na izpitu uspešnih 11 sodnikov ter 10 pomočnikov sodnika in pomočnica.
20.11.2023 | Sodniki
Vinčić na Dunaj
Pri naših severnih sosedih v avstrijski prestolnici bo jutri zvečer odigrana prijateljska tekma izbranih vrst Avstrije in Nemčije. Na povabilo avstrijske nogometne zveze (OFB) bo tekmo na največjem stadionu v Avstriji (50.865 sedežev) sodila slovenska sodniška ekipa, ki ji bo poveljeval Slavko Vinčić (43). Na znamenitem nekdanjem Praterstadionu ob reki Donavi, ki se od leta 1992 imenuje po enem največjih avstrijskih nogometašev in trenerjev (Ernst Happel) bosta Mariborčanu ob vzdolžnih črtah asistirala pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Asmir Sagrković, VAR sodnika pa prihajata iz Romunije.
20.11.2023 | Sodniki
Pridi na futsal kamp v Kobarid - 25.11 ob 9. uri
Če prihajaš iz Bovca, Kobarida, Tolmina, Mosta na Soči, Kanala ob Soči ali Nove Gorice, potem imaš izvrstno priložnost, da se udeležiš sodniškega kampa v Kobaridu. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju s KMN Oplast vabita na 1. Futsal sodniški kamp v Posočju, ki bo v soboto 25. novembra v Kobaridu od 9. ure.
20.11.2023 | Sodniki
Jug na Wales - Turčija za EP 2024
Tudi zadnji 10. krog kvalifikacij za Uefa Evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024 ne bo minil brez slovenske sodniške udeležbe na zelenici. Triinštiridesetletni Matej Jug iz Tolmina bo v jutri v Cardiffu sodil dvoboj v skupini D med Walesom in Turčijo.
19.11.2023 | Sodniki
Kos pod Akropolo na Grčija - Francija
V grško prestolnico na vzhodno obalo Saronskega zaliva jutri potuje 63-letni član komisije za sodniške zadeve Drago Kos iz Prevalj. Nekdanji mednarodni Fifa sodnik bo v torek v severozahodnem predmestju Aten v soseski Nea Filadelfia, v zadnjem 10. krogu kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji na dvoboju skupine B med Grčijo in Francijo ocenjeval sojenje nemških sodnikov.
18.11.2023 | Sodniki
Obrenović v osmini finala SP U17
V jugovzhodni Aziji se v ponedeljek začenjajo izločilni boji. Šestnajstina finala bo prinesla zanimive obračuje, eden izmed osmih parov pa je tudi vroč južnoameriški dvoboj na katerem bo med rezervnima klopema v vlogi četrtega sodnika deloval slovenski sodnik 33-letni Rade Obrenović (DNS Ljubljana), ki je uvrščen med 82 najbolj kakovostnih sodnikov UEFA.
17.11.2023 | Sodniki
Šmajc in Mežnar v Turčiji na turnirju U19
Med 15. in 21. novembrom 75 km stran od turške obale v mestu Manavgat v provinci Antalya v Turčiji poteka turnir št.8 v kvalifikacijah za 21. Evropsko prvenstvo do 19. let, ki bo potekalo med 15. in 28. julijem prihodnje leto na Severnem Irskem. Na turnirju nastopajo reprezentance Turčije, Grčije, Belorusije in Litve, da vse poteka v skladu s pravili pa skrbita tudi slovenska sodnika David Šmajc (DNSG Kranj) in Matic Mežnar (MDNS Celje).
16.11.2023 | Sodniki
Obrenoviću druga tekma na SP do 17 let
Za tem, ko je uvodno dejanje na 19. kadetskem SP v Indoneziji (FIFA World Cup Indonesia U17) naša sodniška ekipa imela v ponedeljek na tekmi Indonezija - Panama v skupini A, ki je potekala na severovzhodu otoka Java v mestu Surabaja, bo tokrat slovenski sodniški trio sodil jutrišnji dvoboj med Japonsko in Senegalom v skupini D.
15.11.2023 | Sodniki
Vlado Šajn v Rim
V predzadnjem krogu kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji bo petkov večer v italijanski prestolnici na delu tudi častni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn (64). Sodniški ekspert iz Ljubljane se jutri odravlja v Rim, kjer bo v enem najstarejših mest na svetu, ki se razprostira na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih v petek vzečer nadzoroval delo nemških sodnikov, ki bodo vodili dvoboj v skupini c med Italijo in Severno Makedonijo. Glavni sodnik srečanja bo 42-letni nepremičninski posrednik Felix Zwayer iz Berlina, ki je član elitne kategorije sodnikov Uefa in nosi FIFA grb od leta 2012.
15.11.2023 | Sodniki
Čeferin v Murcio na Ukrajina - Luksembrug
Na mednarodno misijo Uefa kontrolorja sojenja znotraj kvalifikacij za Evropsko prvenstvo do 21 let leta 2025 na Slovaškem se Darko Čeferin iz Kranja jutri odpravlja na Pirenejski polotok. V sedmem največjem mestu dežele svetovnih prvakov iz leta 2010 - Murcia- bo naš kontrolor sojenja na jugovzhodu Španije nadziral upravljanje s Pravili igre, ki jo bo vodila sodniška ekipe iz Danske.
13.11.2023 | Sodniki
Pridi na ženski dan sodnic - 1. 12 ob 15.30
V petek dne 1. decembra smo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije posvetili samo ženskam in dekletom, saj je na sporedu ženski sodniški dan.  Na sedež Nogometne zveze Slovenije so vabljene vse predstavnice ženskega spola ne glede na starosti, dekleta, dijakinje, študentke fakultet in mame, da jim približamo kaj vse zajema delo nogometnih sodnic in kakšen privilegij pa tudi zalogaj je vzpostavljati nadzor nad dogodki, voditi tekmo in skrbeti, da igra poteka pošteno.
12.11.2023 | Sodniki
Pojasnilo ZNSS o dogodku iz tekme Celje – Olimpija
Ker so se v javnosti in medijih pojavile popolnoma napačne interpretacije dogodka v 33. minuti tekme 15. kroga PLT med Celjem in Olimpijo, ki so v prvi vrsti predvsem begale gledalce in njihovo razumevanje nogometnih pravil, smo se na Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije odločili, da podamo interpretacijo dogodka ob dosojenem kazenskem udarcu.
12.11.2023 | Sodniki
Obrenoviću Indonezija - Panama na SP U17
V petek se je v Indoneziji začelo 19. Svetovno prvenstvo do 17 let, svojo uvodno tekmo na zboru najboljših 24 reprezentanc v tej starostni kategoriji pa bo na četrti igralni dan turnirja imel tudi slovenski sodniški trio, ki mu poveljuje glavni sodnik Rade Obrenović (33). Slovenci bodo danes odpotovali iz Džakarte v drugo največje mesto Indonezije na severovzhodu otoka Java (Surabaja), kjer bodo v skupini A jutri sodili dvoboj med gostitelji in reprezentanco Paname.
11.11.2023 | Sodniki
Vanja Janković s Kajo Škrban na mini turnirju za ženski EP U19
Med 8. in 14. novembrom Slovenija na stadionu v Brežicah in Čatežu ob Savi potekajo kvalifikacij Lige B skupine 3 za uvrstitev na Evropsko prvenstvo žensk do 19. let v Litvi. Poleg slovenskih deklet nastopajo še reprezentantke Kosova, Moldavije in Azerbajdžana, med aktivnimi udeleženkami v jugovzhodni regiji Slovenije blizu meje s Hrvaško pa sta tudi slovenski sodniški predstavnici in sicer 28-letna Vanja Janković iz Žabnice (na sliki desno), ki opravlja vlogo četrte sodnice in pomočnica sodnice 21-letna Kaja Škrban iz Lendave (na sliki levo), v njuni družbi pa je tudi Tjaša Misja v vlogi spremljevalnega osebja.
09.11.2023 | Sodniki
Kos v Sevilli na Betis - Aris Limassol
Član komisije za sodniške zadeve pri NZS Drago Kos (62) iz Prevalj se od včeraj nahaja na Pirenejskem polotoku, kjer bo nocoj v prestolnici Andaluzije- Sevilla- znotraj 4. kroga lige Europa na tekmi Betis - Aris Limassol opravljal nadzor nad sojenjem v Iraku rojenega Šveda Mohammeda Al-Hakima (38), ki je FIFA sodnik od leta 2015.
08.11.2023 | Sodniki
Zadnji letošnji seminar talentov
Po včerajšnjem tiskovni konferenci slovenskega selektorja Matjaža Keka z objavo seznama igralcev za zaključni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na Euro 2024, so sedež krovne nogometne zveze zasedli najbolj nadarjeni sodniki na sončni strani Alp, ki so uvrščeni v program »Mentorji in talenti«. Pred zaključnimi jesenskimi dvoboji so imeli na sporedu zadnjo letošnjo skupno aktivnost s specialnim seminarjem.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
66
67
68

DELI NA