Datum od
Datum do

13.05.2011 | Sodniki
Vlado Šajn: "Evropske tekme je lažje soditi."
V drugem delu pogovora s predsednikom ZNSS Vladom Šajnom smo spregovorili o glavnih karakteristikah dobrega sodnika, o kakovosti slovenskih sodnikov tudi v evropskem merilu in o pristopu domačih sodnikov na tekmah slovenske lige in evropskih tekmah. Čeprav gre za tekme, ki so na očeh milijonov gledalcev, je sodniku lažje soditi tekme v evropskih pokalih, zakaj pa je temu tako pa preverite v video prispevku.
29.04.2011 | Sodniki
Vlado Šajn: "Sodniki morajo ščititi igralca in igro!"
V prvem delu video intervjuja s predsednikom Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) Vladom Šajnom smo se pogovarjali o trendih na področju sojenja, izobraževanju sodnikov, spremembah v zadnjih 15 letih, ter še marsikaj zanimivega.
19.04.2011 | Sodniki
ZNSS podala uradno izjavo
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je podala uradno stališče v povezavi z napačno interpretacijo pravil s strani nekaterih medijev in zaradi ustrezne informiranosti zainteresirane javnosti strokovno pojasnilo v zvezi s pravilno presojo igre z roko na tekmi Prve lige med Rudarjem iz Velenja in Olimpijo.
12.04.2011 | Sodniki
Skomini povratna tekma četrtfinala UCL
Damir Skomina še ni zaključil letošnje Lige prvakov. V sredo bo skupaj s slovensko sodniško ekipo delil pravico na tekmi med Schalkejem in Interjem iz Milana.
15.03.2011 | Sodniki
Skomina v Madridu
Damir Skomina, edini slovenski sodnik v najvišjem Uefinem razredu sodnikov, bo v sredo delil pravico na tekmi osmine finala Lige prvakov med Real Madridom in Lyonom.
20.02.2011 | Sodniki
Sodniki pripravljeni na nadaljevanje
Slovenski sodniki so v prejšnjem tednu zaključili seminar za sodnike v turški Antalyji, kjer se delilci pravice tradicionalno pripravljajo na nadaljevanje sezone po zimskem premoru. Po sedmih dneh predavanj in razprav so možje, ki skrbijo za dosledno sledenje pravilom igre na igrišču, pripravljeni za nadaljevanje sezone.
31.01.2011 | Sodniki
Howard Webb: "Slovenci so lahko ponosni na svojo reprezentanco."
Medtem ko so slovenski sodniki v minulem vikendu opravili testiranja za nadaljevanje tekmovalne sezone, so ponovno aktualne tudi sodniške teme. Tako ekskluzivno objavljamo pogovor z enim najprepoznavnejših svetovnih sodnikom, Howardom Webbom, ki je s svojimi pomočniki sodil tudi finale lanskega svetovnega prvenstva.
14.09.2010 | Sodniki
Damir Skomina v Madridu
Slovensko sojenje v evropskem prostoru uživa popolno zaupanje. Dokaz, da so slovenski sodniki v vrstah Uefe cenjeni dokazuje tudi dejstvo, da bo Damir Skomina jutri sodil tekmo prvega kroga Lige prvakov, ko se bosta v Madridu pomerila Real Madrid in Ajax.
31.08.2010 | Sodniki
Usklajevanje kriterijev v Ljubljani
V Ljubljani te dni poteka osmi poletni sodniški seminar, kjer so zbrani vsi najboljši sodniki Evrope. Poletna edicija seminarja prvič poteka v gosteh, UEFA pa se je odzvala na povabilo Nogometne zveze Slovenije in srečanje pripravila v Ljubljani.
01.04.2010 | Sodniki
Slovenski sodniki na tekmi v Londonu
Damir Skomina bo skupaj s svojo sodniško ekipo delil pravico na nocojšnji tekmi Uefine evropske lige v Londonu, ko se bosta pomerila angleški Fulham in nemški Wolfsburg.
16.02.2010 | Sodniki
Čeferin v Liverpoolu, Skomina v Atenah
Slovenska sodnika Darko Čeferin in Damir Skomina bosta v teh dneh ponovno aktivna v Uefini evropski ligi. Čeferin že nocoj v Liverpoolu, Skomina v četrtek v Atenah.
11.11.2009 | Sodniki
ZNSS pojasnjuje
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije nasploh ne namerava pojasnjevati vsake odločitve sodnikov, za katero nekdo smatra, da ni bila pravilna. Vendar se je v zadnjem času pojavilo toliko različnih komentarjev, namigov in neresnic v zvezi z odločitvami sodnikov, da je to že prešlo meje dobrega okusa ali vsaj osnovne korektnosti.
07.10.2009 | Sodniki
Skomina v Ukrajini
Prihodnji reprezentančni premor bodo delavno preživeli tudi nekateri slovenski sodniki. Damir Skomina in Darko Čeferin bosta aktivna, prvi v soboto, drugi pa v sredo.
15.09.2009 | Sodniki
Nocoj Skomina, jutri Čeferin
Najboljša slovenska sodnika, Damir Skomina in Darko Čeferin, sta ponovno aktivna v evropskih tekmovanjih. Koprčan bo sodil tekmo Lige prvakov, Kranjčan pa tekmo Evropske lige. Šajn v 2. krogu UCL v vlogi kontrolorja.
30.06.2009 | Sodniki
Damir Skomina med najboljšimi evropskimi sodniki
Uefina sodniška komisija je na delovnem sestanku v švedskem Malmu pripravila nove sodniške liste za prvo polovico sezone 2009/10. Po novi kategorizaciji je sedaj tudi uradno najboljši slovenski sodnik postal Koprčan, Damir Skomina, ki je bil uvrščen v Elite skupino Uefinih sodnikov.
29.04.2009 | Sodniki
Čeferin na polfinalu albanskega pokala
Slovenska sodniška trojica, Čeferin, Zirsnstein, Rojko, bo delila pravico na tekmi albanskega pokala med FK Tirano in FK Vllaznio.
20.04.2009 | Sodniki
Šivic na zaključnem turnirju UEFA Futsal Cupa
Borut Šivic, ki prav 20. aprila praznuje 38. rojstni dan, bo eden štirih mednarodnih futsal sodnikov, ki bodo delili pravico štirim najboljšim evropskim klubskim futsal ekipam.
18.03.2009 | Sodniki
Vlado Šajn še naprej na čelu ZNSS
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) je na volilni skupščini v torek, 17. 3., v poslovni zgradbi WTC v Ljubljani, dobilo novega starega predsednika. V obdobju 2009 do 2013 bo ZNSS še naprej vodil Vlado Šajn.
19.02.2009 | Sodniki
Čeferin junaško odpiskal do konca
Darko Čeferin, najelitnejši slovenski nogometni sodnik, je v sredo delil pravico na tekmi Pokala UEFA med nizozemskim NEC-em in nemškim Hamburgom, kjer se je zgodil neljubi dogodek.
21.01.2009 | Sodniki
Čeferin in Skomina v pokalu UEFA
Najelitnejša slovenska sodnika, Darko Čeferin in Damir Skomina, bosta v mesecu februarju ponovno aktivna na evropskih zelenicah. Začeli so se namreč boji na izpadanje.
1
2
3
...
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32

DELI NA