Datum od
Datum do

09.06.2022 | Sodniki
David Šmajc v Wales na tekmo mladih reprezentanc za EP 2023
V kvalifikacijah za EP mladih U-21 leta 2023 bo David Šmajc (33) iz Predoselj pri Kranju sodil v Združenem kraljestvu in sicer v Walesu tekmo med domačo reprezentanco in mlado reprezentanco Nizozemske. Šmajc iz DNSG Kranj- po poklicu inženir strojništva- je FIFA sodnik postal z letošnjim letom, potem ko je na listi mednarodnih sodnikov nasledil upokojenega Damirja Skomino in 29. marca v Zenici sodil svojo prvo uradno mednarodno prijateljsko tekmo med ekipama BiH - Luksemburg.
08.06.2022 | Sodniki
Kajtazović v Andoro na debi v Ligi narodov
Štiridesetletni Nejc Kajtazović (DNSG Kranj) bo imel v tretji izvedbi Lige narodov svojo sploh prvo mednarodno tekmo v tem tekmovanju in sicer bo šlo za debi v vzhodnih Pirenejih. V Andorra La Velli, ki je glavno mesto Kneževine Andora visoko v vzhodnih Pirenejih med Francijo in Španijo bo na tekmi tretjega kroga lige D v skupini 1 sodil dvoboj med šesto in četrto najmanjšo evropsko državo oziroma spopad Andore in Lihtenštajna.
07.06.2022 | Sodniki
Jug v Lizbono na Portugalska - Češka, Čeferin v Ženevo na Švica - Španija
Tolminčan Matej Jug (41), član MDNS Nova Gorica bo v v 3. krogu tretje izvedbe Lige narodov sodil na četrtkovem dvoboju skupine A2 Portugalska-Češka, ki bo odigran na stadionu luči (64.642 sedežev) v prestolnici države, ki predstavlja najbolj zahodno točko celinske Evrope. Naš priznani UEFA kontrolor sojenja Darko Čeferin pa se odpravlja v Švico, kjer bo na drugi tekmi Lige A skupine 2 med Švico in Španijo v Ženevi nadziral sojenje nizozemske sodniške ekipe na čelu s Serdarjem Gözübüyükom.
06.06.2022 | Sodniki
Kos leti na Baltik
V 2. krogu tretje izvedbe Uefa Lige narodov, bo na Baltiku kot prvi slovenski kontrolor sojenja dejaven član komisije za sodniške zadeve pri NZS Drago Kos (61). V latvijski prestolnici Rigi, ki je bila nekoč neuradna prestolnica držav ob Baltskem morju (Latvija, Estonija, Litva) in so ji pravili baltski Pariz, bo danes ob 19. uri na nacionalnem stadionu Daugava (10.641 sedežev) spremljal sojenje hrvaške sodniške ekipe na dvoboju lige D v skupini 1 med Latvijo in Lihtenštajnom.
04.06.2022 | Sodniki
Sodniki zbirajo prispevke za poletne počitnic otrok
Zaključni seminar sodnikov, sodnic in kontrolorjev je bil že standardno obarvan tudi z dobrodelno noto. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije že vrsto let sodeluje z zdraviliškim letoviščem Debeli rtič, kjer vsako leto počitnikuje okoli 1.500 deprivilegiranih otrok iz socialno ogroženih družin. Sodniki so s prostovoljnimi prispevki zbrali že doslej rekordni znesek, pri čemer bomo končni izplen humanitarne akcije razglasili v ponedeljek 13. junija v studiu oddaje Svet na Kanalu A, po zaključku dobrodelne dražbe, ki bo trajala do 9. junija.
03.06.2022 | Sodniki
Naša video sodnika z romunskimi sodniki v Erevan
V Uefini ligi narodov 2022/2023 bosta v več kot 3.000 km oddaljenem glavnem mestu Armenije Erevanu, ki leži pod vznožjem gore Ararat, na sobotni tekmi lige B skupine 1 med reprezentancama Armenije in Irske delovala dva naša video sodnika iz Kranja. V vlogi glavnega VAR sodnika bo 40-letni Nejc Kajtazović, njegov pomočnik pri upravljanju z video tehnologijo pa bo 45-letni Dragoslav Perić.
02.06.2022 | Sodniki
Dobrodelna nota na zaključnem pomladnem sodniškem seminarju
Za več kot 150 sodnikov in sodnic v izobraževalnem sistemu ZNSS je včeraj potekal zaključni pomladanski seminar, ki se je začel z dopoldanskim preverjanjem telesne pripravljenosti na umetni travi stadiona Stanka Mlakarja v Kranju in nadaljeval s strokovnim delom v največji dvorani Kongresnega centra na posestvu Brdo. Seminar je zaznamoval tudi začetek dobrodelne akcije v okviru projektov ZNSS Cares, kjer so sodniki družbeno odgovornost izkazali s prostovoljnimi prispevki za donacijo MZK Debeli rtič za poletne počitnic socialno ogroženih otrok na morju, kar je uvod v začetek poteka velike humanitarne akcije z licitacijo dresov in uradne žoge finala lige Europa, ki se bo zaključila v četrtek 9.junija.
30.05.2022 | Sodniki
Obrenović na Poljskem v Ligi narodov
Ljubljančan Rade Obrenović (31) bo v sredo zvečer na jugozahodu Poljske sodil tekmo v prvem krogu nove, že 3. izvedbe Lige narodov (Nations League 2022/23). V mestu Wroclaw, ki je bilo eno od prizorišč Evropskega prvenstva leta 2012 in je dom kluba Slask, ki igra v poljski Estraklasi, bo naš najmlajši mednarodni FIFA sodnik v ligi A sodil dvoboj v skupini A4 med Poljsko in Walesom. 
25.05.2022 | Sodniki
Čeferin v četrtfinalu Eura U17
Darko Čeferin po štirih tekmah skupinskega dela UEFA Evropskega prvenstva do 17. let , kontrolor sojenja tudi na četrtfinalni tekmi EURA U17 med Nizozemsko in Italijo.
20.05.2022 | Sodniki
Dan ženskih nogometnih sodnic
Sedež NZS v nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju so v včerajšnjih popoldanskih urah zasedle predstavnice nežnejšega spola. Na vrsti je bil 4. Razvojni dan sodnic, ki se je organiziral prvič po letu 2018.
19.05.2022 | Sodniki
Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
18.05.2022 | Sodniki
Čeferin v Izraelu na Euru U17
Na letošnjem UEFA Evropskem prvenstvu do 17. let (EURO U17 2022), ki se je na Bližnjem vzhodu v Sveti deželi začel v ponedeljek 16. maja in bo potekal vse do 1. junija, na žalost ni slovenske reprezentance selektorja Aleksandra Radosavljevića, zato pa slovenske barve zastopa Darko Čeferin (53) iz Kranja v vlogi kontrolorja sojenja. Za upravljanje s Pravili igre na turnirju 16 najboljših evropskih reprezentanc v Izraelu bo skrbelo 8 sodnikov, 12 pomočnikov sodnika in 2 četrta sodnika, ki prihajajo iz 14 držav. Po dva sodnika prihajata iz Hrvaške, Walesa, Francije, Armenije, Avstrije, Severne Makedonije, Islandije in Romunije, po eden pa iz Bolgarije, Češke, Estonije, Norveške, Luksemburga in Kazahstana.
14.05.2022 | Sodniki
Dan vseh slovenskih sodnic -19. maj
Prihodnji četrtek dne 19.05.2022 smo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije posvetili samo ženskam in dekletom. Po letu 2018 bo na sporedu Razvojni dan vseh aktivnih in potencialnih nogometnih sodnic. Na sedežu Nogometne zveze Slovenije bo poleg vodje sodniškega oddelka vlogo sodnic v modernem nogometu in svojo pot do mednarodne FIFA sodnice predstavila naša najboljša sodnica Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem.
13.05.2022 | Sodniki
Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
12.05.2022 | Sodniki
Finale lige Europa Slavku Vinčiću
Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
11.05.2022 | Sodniki
Kajtazović na VAR seminar
Nejc Kajtazović se danes odpravlja na dvodnevni izobraževalni seminar video sodnikov (VAR), ki bo potekal ob ženevskem jezeru na sedežu Evropske nogometne zveze UEFA.
10.05.2022 | Sodniki
Šmajc na seminarju novih mednarodnih sodnikov
Od leta 2022 novi mednarodni FIFA sodnik David Šmajc (33) iz Predoselj pri Kranju ima v teh dneh obveznosti ob ženevskem jezeru. Na sedežu UEFE namreč od nedelje do srede poteka pripravljalni seminar novoimenovanih mednarodnih sodnikov, kjer 45 udeležencem predava častni predsednik ZNSS Vlado Šajn.
06.05.2022 | Sodniki
Vinčić tretjič v finalu pokala
V sredinem finalu pokala Pivovarne Union v Celju na stadionu Z'dežele, ko se bosta v knežjem mestu udarila Koper in Bravo bo glavni sodnik Mariborčan Slavko Vinčić (42). Pet ur predtem pa bo finalno tekmo ženskega pokala upravljal Martin Matoša. Oba dvoboja bosta na podlagi odločitve IO NZS z dne 22. decembra 2021 odigrana pod nadzorom in uporabo tehnologije VAR.
04.05.2022 | Sodniki
Trening in analiza talentov
Seminar talentov s fizičnim treningom, analizo posnetkov s tekem in obravnavanjem področja vodenja in nadzora.
02.05.2022 | Sodniki
Borošak kontrolor na finalu lige prvakov v futsalu
Slovenski kontrolor sojenja 60-letni Silvo Borošak iz Maribora je v Rigi nadziral sojenje na finalnem turnirju lige prvakov v futsalu.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
48
49
50

DELI NA