Datum od
Datum do

05.02.2024 | Sodniki
Sodniška pripravljalna baza v Turčiji
Vse od leta 2005, ko je bil na jugovzhodni obali Turčije v provinci Antalya izpeljan prvi seminar se elitni sodniki in sodnice vsakoletno vračajo v sodniško trening pripravljalno bazo pod govorjem Taurus. Enainšestdesetčlanska odprava sodnikov in vodstva ZNSS se od minulega petka mudi v Turčiji na 8 dnevnih pripravah, kjer poteka jubilejni 20. osrednji zimski seminar.
04.02.2024 | Sodniki
Sodniki opozorili na pomen boja proti raku
Sodniki so na današnji dan opozorili, da redna telesna aktivnost pripomore k manjšem pojavljanju številnih oblik rakastih bolezni, saj je več kot tretjino primerov raka mogoče preprečiti, drugo tretjino je mogoče pozdraviti, če bolezen odkrijemo zgodaj in jo pravilno zdravimo lahko vsako leto lahko rešimo veliko življenj. Pri moških in ženskah se je namreč pomembno povečalo preživetje glede na prejšnja obdobja.
02.02.2024 | Sodniki
Sodnice obiskale ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje
Zatem, ko so v licenčnem postopku ženskih klubov NZS, sodniške smernice pri interpretaciji uporabe pravil na igrišču že spoznale nogometašice ŽNK Primorje, ŽNK Mura in ŽNK Krim, sta včeraj imel poseben sodniški dogodek ob vzporednem projektu ""spoznaj sodnico tudi ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje Medex.
01.02.2024 | Sodniki
Slovenca na Futsal week v Labinu
Po mesecu oktobru na jugovzhodu hrvaške Istre v mestu Labin med sredo in nedeljo poteka nov turnir serije Futsal week, ki se ga udeležujeta tudi dva naša predstavnika. 
31.01.2024 | Sodniki
FIFA sodnici pri ŽNK Primorje, ŽNK Mura in ŽNK Krim
Ravnanje po licenčem pravilniku NZS v delu sodniške zadeve in pravila nogometne igre in vzporednem projektu "spoznaj sodnico" je tudi letos v programu dela o v licenčnem postopku ženskih klubov NZS, kjer se morajo klubi udeležiti seminarja v zvezi s sodniškim zadevami (igralke, trenerji in drugo tehnično osebje). Letošnji krog strokovnih predavanja so že imele nogometašice ŽNK Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Mura in ŽNK Krim.
30.01.2024 | Sodniki
Uefa seminar na Cipru
Na razdeljenem otoku, ki je tretji največji otok v Sredozemskem morju in eden najbolj priljubljenih turističnih krajev se je včeraj pričel seminar UEFA elitnih sodnikov in sodnic, ki se ga udeležujejo tudi Vlado Šajn kot eden izmed aktivnih predavateljev na seminarju ter kontrolor sojenja Darko Čeferin, med sodniki pa Rade Obrenović, Matej Jug, video sodnik Nejc Kajtazović (VAR) ter Martin Matoša (28) iz Loga pri Brezovici, ki je bil uvrščen na FIFA listo z letom 2024. 
27.01.2024 | Sodniki
Sodniki v Novi Gorici na fizičnem preizkusu
Po 23 dneh priprav so se s preverjanjem telesne pripravljenosti v Novi Gorici na prvem letošnjem preizkusu spopadli pomočniki A1 liste, del sodnikov A liste, sodnice ženske A in A1 liste, talenti vseh nivojev ter kandidati sodniki in pomočniki za prehod v izobraževalni sistem na državnem nivoju. V mestu štirikratnih državnih prvakov na Severnoprimorskem je igrišče z umetno travo zasedlo 121 sodnikov, ki so imeli letošnji uvodni fizičen preizkus. Testiranja se zaradi poškodb in okoliščin, ni udeležilo 46 sodnikov, ki bodo imeli ponovitvene norme 27. februarja v Ljubljani. Dokler ne bodo uspešno opravili preizkusa telesne pripravljenosti ne bodo delegirani za sojenje tekem pod okriljem NZS.
26.01.2024 | Sodniki
Naša elitna pomočnika na seminarju Uefa
Na južni obali razdeljenega otoka v mestu Limassol, ki je drugo največje mesto na Cipru in je 82 km oddaljeno od prestolnice Nikozije, se naša uveljavljena mednarodna pomočnika 38-letni Andraž Kovačič iz Ljubljane (na sliki levo) in 41-letni Tomaž Klančnik iz Slovenj Gradca (na sliki desno) mudita v družbi še 59 pomočnikov sodnika iz 21 držav na stari celini in dveh v Južni Ameriki.
25.01.2024 | Sodniki
Strokovni posvet z vodji izobraževanj v društvih sodnikov
Vodje izobraževanj in usposabljanj iz 9 regionalnih društev nogometnih sodnikov so imeli včeraj na sedežu NZS dogodek strokovnega značaja z medsebojnim posvetom o aktualnih temah.
21.01.2024 | Sodniki
Sodniški poklic na Informativi
V petek in soboto je na Gospodarskem razstavišču v  Ljubljani v svoji 15. izvedbi potekal največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa, svoj razstavni prostor s sodniško info točko pa je tam premierno imela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije. Pred mednarodnim dnevom izobraževanja, ki bo v sredo 24. januarja je v stekleni dvorani C predstavitev poklica nogometni sodnik izvajala nadarjena sodnica iz ženske A1 liste pomočnic Julijana Andonov (22) iz Kranja.
18.01.2024 | Sodniki
Liste sodnikov v letu 2024
Sprejete so liste sodnikov za leto 2024, kjer je prišlo do določenih korekcij. Preveri sestavo list za sojenje v tekmovanjih NZS in sestavo nivojev talentov.
13.01.2024 | Sodniki
Novih 21 sodnikov na Online tečaju preko spleta
Pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije so v skladu s strateškim načrtom in planom dela za razvoj in namen širjenja sodniškega kadra na državnem nivoju še drugo leto zapored danes izpeljali Spletni Online Sodniški Tečaj za nove sodnike in sodnice. Z metodo E-učenja je sodniški tečaj med 39 prijavljenih kandidatov iz celotne države uspešno opravilo 21 udeležencev od tega tudi 3 dekleta. Društvo nogometnih sodnikov Ljubljana je pridobilo 15 novih sodnikov in eno sodnico, MDNS Celje enega sodnika in 2 novi sodnici ter DNSG Kranj in MDNS Koper po enega sodnika.
12.01.2024 | Sodniki
15. Informativa - Vse o sodniškem poklicu
Med 19. in 20. januarjem bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekala 15. Informativa- največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev-, svoj razstavni prostor s sodniško info točko pa bo imela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, ki bo predstavljala poklic nogometnega sodnika.
05.01.2024 | Sodniki
Začetek sodniških priprav
V prvem tednu novega leta se tradicionalno v devetih regionalnih društvih nogometnih sodnikov začenjajo zimske priprave sodnikov. Organizirana vadba v baznih trening centrih poteka s skupinskimi fizičnimi treningi 2x tedensko ob torkih in četrtkih.
04.01.2024 | Sodniki
Futsal seminar sodnikov in kontrolorjev
Pred nadaljevanjem 24. sezone 1. slovenske lige s tekmami 12. kroga so sredi tedna na parket prenovljene dvorane Burja na Škofijah stopili sodniki dvoranskega nogometa (futsal) in začeli uvodno letošnjo aktivnost. V Slovenski Istri med sredo in petkom poteka tradicionalni zimski seminar sodnikov in kontrolorjev futsala.
03.01.2024 | Sodniki
Sodniški tečaj z E-učenjem - 13. januar 2024
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije vabi na videokonferenčni tečaj za nove sodnike/-ce, ki bo potekal v soboto 13. januarja 2024 od 9h dalje preko videokonferenčne povezave z metodo E-učenja. Ne zamudi priložnosti, da tečaj za nogometnega sodnika opraviš na daljavo ne glede na to iz katerega kraja Slovenije prihajaš. Stori prvi korak in oddaj prijavo na SpletniOnlineSodniškiTečaj.
02.01.2024 | Sodniki
Nogometni sodniki za dobrodelnost zbrali 1.750 EUR
Sodniki, sodnice in kontrolorji sojenja so v sklopu dobrodelnih aktivnosti ob koncu leta odprli svoje srce ter se izkazali z zbiranjem finančnih sredstev za humanitarno pomoč družinam v stiski, ki potrebujejo pomoč pri plačilu položnic za stroške ogrevanja.
27.12.2023 | Sodniki
Novoletna čestitka ZNSS
23.12.2023 | Sodniki
Martin Matoša - nov sodnik na FIFA listi
Novi mednarodni slovenski FIFA sodnik z letom 2024 je Martin Matoša (28). Strojni inženir iz Loga pri Brezovici se od leta 2020 nahaja na listi elitnih slovenskih sodnikov na nivoju 1. SNL je debitiral 22. septembra 2021 in doslej zbral 27 tekem, certificiran pa je tudi za opravljanje vloge video sodnika VAR pri Mednarodni nogometni zvezi (FIFA).
21.12.2023 | Sodniki
14. Seja komisije za sodniške zadeve NZS in 15. seja UO ZNSS
Včeraj je bila na sporedu 14. seja komisije za sodniške zadeve NZS in 15. seja upravnega odbora ZNSS.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
66
67
68

DELI NA