Datum od
Datum do

03.11.2022 | Sodniki
Jug v Evropski ligi na Dansko
Po 26. novembru 2021 se 42-letni Matej Jug vrača v danski Herning na tekmo Lige Europa. Skupaj s petimi Slovenci bo Tolminčan v Evropski ligi nocoj glavni sodnik v Skandinaviji, kjer bo v osrednjem delu Danske vodil tekmo vskupini F evropske lige Midtjylland - Sturm Gradec.
02.11.2022 | Sodniki
Obrenoviću v Konferenčni ligi Slavia Praga - Sivasspor
Tudi zadnji krog skupinskega dela po moči tretjega kakovostnega evropskega klubskega tekmovanja, ki se zaključuje s četrtkovimi tekmami ne bo minil brez slovenske piščalke. V prestolnici največjega mesta na Češkem, ki leži ob reki Vltavi, v Pragi bo Ljubljančan Rade Obrenović (32) skupaj s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Grego Kordežem ter četrtim sodnikom Dragoslavom Perićem sodil tekmo zadnjega kroga skupine G v Uefa Konferenčni ligi med Slavio iz Prage in turškim Sivassporjem iz mesta Sivas.
01.11.2022 | Sodniki
Šajn v Skandinavijo
Jutri zvečer bo v danski prestolnici København sodniški ekspert iz Ljubljane v največjem mestu Danske opravljal vlogo Uefa kontrolorja sojenja v najmočnejšem klubskem tekmovanju na tekmi skupine G med FC København in nemško Borussio iz Dortmunda. Dvoboj v danski prestolnici bo vodil 35- letni Azerbajdžanec Aliyar Aghayev iz Bakuja, ki je FIFA sodnik od leta 2013.
31.10.2022 | Sodniki
Vinčić v Ligi prvakov v Lizboni
Po sojenju otoškega dvoboja Rangers - Liverpool v t.i. "bitki za Britanijo" v 4. krogu Lige prvakov v Glasgowu 12. oktobra, se najvišje rangirani UEFA slovenski sodnik Slavko Vinčić (član MDNS Maribor) danes odpravlja v najbolj zahodno državo v celinskem delu Evrope. V portugalski prestolnici bo na tekmi zadnjega 6. kroga skupinskega dela tekmovanja v prestižni Ligi prvakov slovenski mojster s piščalko sodil dvoboj na stadionu Jose Alvalade med portugalskim Sportingom iz Lizbone in nemškim Eintrachtom iz Frankfurta.
30.10.2022 | Sodniki
Nova knjiga Pravil nogometne igre 2022/23
Nogometna zveza Slovenije je izdala novo knjigo Pravila nogometne igre 2022/ 23, ki obsega uradno besedilo pravil nogometne igre v slovenskem jeziku, ki jih je odobril Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB), odločbe NZS k Pravilom igre in ustrezne komentarje ter obrazložitve častnega predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlada Šajna.
29.10.2022 | Sodniki
Analiza sojenja, strokovno predavanje in fizični trening v NNC Brdo
V četrtek so se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo zbrali sodniki in sodnice A liste ter pomočniki in pomočnice A-1 liste ter imeli uvodoma na sporedu aktivnosti na igrišču, nato pa še v dvoranah NNC Brdo.
28.10.2022 | Sodniki
Perič Močnik v Skopju, Borošak v Litvi, Tivold v Belgiji
V tem tednu so poleg Admirja Zahovića, ki je zaključil turnirju Futsal Lige prvakov na Kosovu in se danes vrača v domovino, v tem tekmovanju dejavni še trije Slovenci. FIFA Futsal sodnik Aleš Perič Močnik iz Šenčurja (član DNSG Kranj) se nahaja v Severni Makedoniji, člana sodniškega odbora za Futsal pri ZNSS Silvo Borošak (predsednik) in Štefan Tivold pa opravljata vlogo kontrolorja sojenja in sicer se Borošak mudi v Litvi, Tivold pa v Belgiji.
27.10.2022 | Sodniki
Tolminčan in Kranjčan video sodnika ob Bosporju
Nocoj bosta Matej Jug iz Tolmina (42) in Nejc Kajtazović (40) iz Kranja v ligi Evropa video sodnika ob Bosporju v azijskem delu Carigrada na tekmi med turškim Fenerbahčejem, za katerega nastopa slovenski reprezentant Miha Zajc in francoskim Rennesom iz severozahodne regije Bretanje. Tekmo bo sodil 40-letni Novak Simović iz Lovčenaca na severu Srbije.
26.10.2022 | Sodniki
Čeferin v Milanu
Nocoj bo v svetovni prestolnici mode v 5. krogu skupine C v Ligi prvakov Darko Čeferin kontrolor sojenja v Lombardiji. Iz Milana bo 54-letni Kranjčan poročal o sojenju švedske sodniške ekipe, ki jo bo povezoval 37-letni Andreas Ekberg iz Malmöa na dvoboju Inter - Viktoria Plzen.
25.10.2022 | Sodniki
Šmajc, Gabrovec in Černe v Madrid
Mednarodni FIFA sodnik David Šmajc (33), ki je član II. kakovostne kategorije sodnikov Evropske nogometne zveze (Uefa) bo danes odpotoval na Pirenejski polotok, kjer bo jutri (16h) v španski prestolnici v Madridu glavni mož s piščalko na tekmi mladinske lige prvakov (UEFA Youth League) med madridskim Atleticom in nemškim Bayerjem iz Leverkusna.
24.10.2022 | Sodniki
Zahović v Prištino na Futsal Ligo prvakov
Slovenski Futsal sodnik z najvišjim ratingom v Evropi Admir Zahović (FIFA od 2011) iz Šentilja bo danes odpotoval na Kosovo, kjer bo v Prištini med 25. do 28. oktobrom potekal turnir Futsal Lige prvakov.
23.10.2022 | Sodniki
Stevo Govedarević na čelu DNS Ljubljana
Društvo nogometnih sodnikov Ljubljana, ki s svojimi sodniki in sodnicami pokriva sojenje tekem nogometnih klubov s področij Bele Krajine, Dolenjske, Notranjske, Kočevsko-Ribniškega območja, Kamniško-Domžalske regije, Ljubljane in Zasavja je v petek v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani izpeljalo volilno skupščino za naslednje 4-letno mandatno obdobje 2022 - 2026.
22.10.2022 | Sodniki
Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
21.10.2022 | Sodniki
Oktobrski VAR seminar
Najboljši slovenski sodniki so včeraj zgodaj popoldne po 65. odigranih tekmah in 13. krogih v Prvi ligi Telemach imeli drugi jesenski VAR seminar, kjer so obravnavali statistiko dosedanjega dela nove sezone in različne primere VAR intervencij iz domačih in evropskih zelenic.
20.10.2022 | Sodniki
Talenti na VAR certificiranju, predavanju in analizi
Talenti na zadnjem jesenskem seminarju simulirali dogodke za certificiranje VAR, AVAR sodnikov in glavnih sodnikov za presojo situacij v sistemu VAR, sledili predavanju z ozaveščanjem in Boju proti prirejanju izidov (projekt ACAMF) ter analizirali številne odločitve iz njihovih tekem za dogodke v kazenskih prostorih.
19.10.2022 | Sodniki
Nadaljevanje certificiranja VAR in AVAR sodnikov ter sodnikov za sojenje v sistemu VAR
Med 17. in 18. oktobrom se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo nadaljeval dvodnevni izobraževalni proces v okviru pridobivanja VAR certifikata za opravljanje sojenja v vlogi VAR in AVAR sodnika in postopek certificiranja za sojenje v vlogi sodnika na igrišču na tekmah z uporabo video tehnologije VAR.
18.10.2022 | Sodniki
ZNSS sestankoval pri MNZ in DNS Koper in Nova Gorica
Predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije David McDowell in vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun sta po oktobrskih obiskih Medobčinskih nogometnih zvez Nova Gorica, Koper, Celje, Maribor, Murska Sobota in Lendava na čelu s predsednikom posamezne MNZ in vodstvom lokalnega Društva nogometnih sodnikov znotraj MNZ, v preteklih dneh na treh terenskih imela delovne sestanke še s predstavniki iz Ljubljane, Kranja in Ptuja.
17.10.2022 | Sodniki
Postani sodnik v Mariboru - Začetek tečaja 19. oktober ob 18. uri
V najbolj nogometnem mestu v Sloveniji, v Mariboru začenjajo v sredo 19.10.2022 ob 18. uri v prostorih Zavarovalnice Sava na Zagrebški ulici 83 tečaj za nove sodnike in sodnice.
17.10.2022 | Sodniki
Dejan Veselič v Brno na KV za Žensko EP v Futsalu 2023
Potem ko je 5. oktobra na Baltiku z Admirjem Zahovićem in Alešem P. Močnikom delil pravico v kvalifikacijah za FIFA Futsal World Cup 2024 med Latvijo in Nemčijo, se je mednarodni sodnik malega nogometa Dejan Veselič iz Maribora danes odpravil na Češko. V največjem mestu dežele Moravske in drugem največjem mestu na Češkem, v Brnu bo med 18. in 23. oktobrom potekal kvalifikacijski turnir skupine 4 za uvrstitev na UEFA Žensko Evropsko prvenstvo v Futsalu 2023. Poleg Štajerskega moža v črnem bodo na turnirju s piščalko upravljale še Italijanka Chiara Perona in Poljakinja Monika Czudinowicz, v družbi našega sodnika pa bo še Izraelec Moshe Bohbot.
16.10.2022 | Sodniki
Šmajc in Gabrovec v Bolgariji
Med 12. in 20. oktobrom v jugovzhodni Bolgariji poteka mini turnir kvalifikacij za Evropsko prvenstvo do 17. let 2023. Na turnirju slovenske barve zastopata David Šmajc (33) iz Predoselj pri Kranju in pomočnik sodnika David Gabrovec (35) iz Markovcev pri Ptuju.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
48
49
50

DELI NA