Datum od
Datum do

22.12.2010 | NZS
Plaketa OKS na policah NZS
Predstavnika Olimpijskega komiteja Slovenije, generalni sekretar dr. Tone Jagodic in ustanovni član Miro Cerar, sta po prireditvi ob 90-letnici prve krovne nogometne organizacije v Sloveniji, generalnemu sekretarju NZS Alešu Zavrlu predala plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije.
20.12.2010 | NZS
Pričetek seje IO z minuto molka
V dvorani Cassiopea ljubljanskega hotela Austria Trend je potekala 24. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Sejo je vodil podpredsednik NZS Stane Oražem.
20.12.2010 | NZS
Pred 24. sejo IO NZS
V današnjih popoldanskih urah se bo odvila 24. seja IO NZS, prva po odstopu Ivana Simiča. V sedmih točkah bodo člani IO odločali tudi o dopolnitvah disciplinskega pravilnika in o pravilniku o volitvah organov NZS. Sejo bo vodil prvi podpredsednik Stane Oražem.
18.12.2010 | NZS
Zlatko Zahovič – najboljši strelec slovenske reprezentance
V sklopu devetdesetletnice prve krovne nogometne organizacije v Sloveniji tokrat predstavljamo igralca, ki je zaznamoval slovenski nogomet v drugem delu devetdesetih in začetku enaindvajsetega stoletja. Najboljšega strelca reprezentance in igralca z največ nastopi smo tokrat predstavili na nekoliko drugačen način.
14.12.2010 | NZS
Na NZS že praznično
Dobra dva tedna pred novim letom se na vsakem koraku že dodobra čuti praznično vzdušje, prav nič drugače pa ni niti v hiši slovenskega nogometa na Čerinovi ulici v Ljubljani. Delo sicer poteka po ustaljenem programu, za praznični pridih pa so poskrbeli mladi nogometaši Otroške nogometne šole Ljubljana, ki so s svojimi okraski okrasili dve novoletni drevesci.
11.12.2010 | NZS
Dviga Slovenija zastave malo drugače
V sklopu praznovanja 90-letnice Nogometne zveze Slovenije so na svečani akademiji nastopili tudi priznani slovenski glasbeniki, Gal Gjurin, Severa Gjurin in Matevž Šalehar - Hamo, ki so s priredbami uspešnic skozi različna obdobja zabavali goste.
06.12.2010 | NZS
Video reportaža z 90-letnice
V petek je Slovenija praznovala 90 let krovne nogometne organizacije na Slovenskem, v naslednjem videoprispevku pa si oglejte nagovor predsednika Republika, dr. Danila Türka, ter razmišljanja nagrajencev o svojem obdobju na čelu NZS.
03.12.2010 | NZS
NZS obeležila devetdesetletnico
Nogometna zveza Slovenije je v središču Ljubljane s slavnostno akademijo obeležila devetdeset let krovne nogometne organizacije na Slovenskem.
01.12.2010 | NZS
Peterici uspelo vknjižiti 59 zmag
V devetnajstih letih se je na selektorskem stolčku zamenjalo pet trenerjev, vsak je svoji izbrani vrsti dal svoj pečat in vsak po svoje pisal nogometno zgodovino. Bojan Prašnikar je prebil led, Zdenko Verdenik se je s strokovne plati lotil vodenja, Srečko Katanec še vedno drži rekord v zmagah (18), naslednji je bil v selektorskih čevljih najboljši slovenski nogometaš po mnenju UEFE Brane Oblak, peterico pa zaključuje aktualni selektor Matjaž Kek, ki je naredil še korak naprej. V tem času je izbrana vrsta s 134 mesta napredovala do 15 reprezentance sveta.
30.11.2010 | NZS
Michel Platini gost na 90-letnici NZS
Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini bo v petek obiskal Slovenijo, kjer bo gost na slavnostni akademiji Nogometne zveze ob obeležitvi 90-letnice krovne nogometne organizacije na Slovenskem.
30.11.2010 | NZS
Brane Oblak – legenda med nogometaši
Brane Oblak velja za legendo med nogometaši. V svoji bogati karieri je kot prvi Slovenec zaigral na SP, bil prvi državljan, ki je zaigral na EP, hkrati s tem pa bil izbran tudi v najboljšo svetovno enajsterico. To mu pomeni še več, kot naziv najboljši igralec Slovenije. V slovenskem nogometnem prostoru je Brane Oblak pustil neizbrisan pečat.
30.11.2010 | NZS
NZS z najboljšo digitalno komunikacijo
V Portorožu te dni poteka Sporto 2010, konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu, Nogometna zveza Slovenije pa je osvojila Sporto Nagrado 2010 za najboljšo digitalno komunikacijo.
29.11.2010 | NZS
Rekordno v vseh pogledih
Ni veliko dogodkov v nogometni zgodovini, ki bi se vezali na število 90. Edino, kar resnično odzvanja ob tej okrogli številki, je dolžina nogometne tekme, ki ob sodniškem pisku po 90 minutah in sodniškem dodatku določi zmagovalca oziroma poraženca.
29.11.2010 | NZS
Aleš Zavrl o začetkih nogometa na Slovenskem
V drugem delu pogovora z generalnim sekretarjem Nogometne zveze je Aleš Zavrl spregovoril o začetkih nogometa na Slovenskem, ter o publikaciji, ki jo bo Nogometna zveza Slovenije izdala 3. decembra na svečani akademiji v enem izmed ljubljanskih hotelov.
28.11.2010 | NZS
Od dijakov do Bloudka in preko Pevaleka do Jabulanija
Organiziran nogomet v Sloveniji traja dlje, kot seže zgodovina svetovnih prvenstev, kamor smo se – mimogrede, kot ena manjših reprezentanc uvrstlili že dvakrat. V 90. letih, kolikor obstaja Nogometna zveza Slovenije, pa se ravno veliko v samem nogometu ni spremenilo.
26.11.2010 | NZS
Na slavnostni akademiji z najvišjimi gosti
Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl v 1. delu video prispevka spregovori o akademiji ob 90. letnici NZS, ki bo v petek, 3. 12., katere se bodo udeležili najvišji gostje, vključno s predsednikom Slovenije Danilom Turkom, predsednikom DZ Pavlom Gantarjem in predsednikom UEFA Michelom Platinijem.
25.11.2010 | NZS
Ustanovitev podzveze in prvi zvezdnik slovenskega nogometa
V enem prejšnjih člankov smo se dotaknili Stanka Bloudka, enega tistih, ki je za slovenski nogomet v njegovih začetkih storil ogromno. Seveda pa ni edini, tudi v tistih dneh, ko so Slovenci pričeli z brcanjem okroglega (pri nas kar po Bloudkovi zaslugi) usnja. Prvi slovenski nogometni zvezdnik je bil že med leti 1912 in 1922 Stanko Tavčar.
24.11.2010 | NZS
90 let NZS: Vsega je "kriv" Bloudek
Nogometna zveza Slovenije v letu 2010 praznuje svojo 90 letnico, zato ob koncu leta pričenjamo pregled zgodovinskih mejnikov v slovenskem nogometu. Začenjamo pri Stanku Bloudku.
23.11.2010 | NZS
Po seji Odbora NZS za nujne zadeve
Odbor NZS za nujne zadeve je na svoji današnji seji obravnaval odstopno izjavo mag. Ivana Simča z mesta predsednika NZS in sprejel ugotovitveni sklep, da v skladu z veljavnim statutom NZS, zaradi odstopa predsednika, naloge predsednika NZS do nadaljnjega opravlja prvi podpredsednik NZS, Stane Oražem.
17.11.2010 | NZS
NZS prejela pisni odstop predsednika Simiča
Prejeli smo pisno izjavo, da mag. Ivan Simič z današnjim dnem odstopa s funkcije predsednika NZS. Z odstopno izjavo se je že seznanil odbor NZS za nujne zadeve, v naslednjih dneh pa bodo organi NZS sprejeli nadaljnje odločitve v skladu z veljavno zakonodajo in predpisi NZS.
1
2
3
...
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37

DELI NA