Datum od
Datum do

24.04.2020 | NZS
Nagovor predsednika NZS Radenka Mijatovića ob stoletnici
Ob stoletnici je sporočilo nogometni družini poslal predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović.
23.04.2020 | NZS
Ob 100-letnici NZS večer s predsedniki
Nogometna zveza Slovenije bo v petek, 24. aprila 2020, praznovala 100-letnico obstoja. V počastitev jubileju bo NZS organizirala nogometni večer s predsedniki, ki se bo pričel ob 20. uri.
21.04.2020 | NZS
UEFA za zaključek na igriščih
Evropska nogometna zveza (UEFA) je na današnji video konferenci s petinpetdesetimi predstavniki nogometnih zvez predstavila zadnje novosti v povezavi z dokončanjem državnih in evropskih klubskih tekmovanj ter ponovno vzpostavitvijo nogometnih aktivnosti. Krovna nogometna organizacija je ponovno poudarila priporočilo, da se tekmovalna sezona 2019/2020 zaključi na igriščih.
17.04.2020 | NZS
NZS ima scenarije za nadaljevanje prvenstev
NZS je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva. Možnost organizacije tekem je sicer odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. V kolikor bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Izvršni odbor NZS je na svoji korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku nekaterih tekmovanj.
09.04.2020 | NZS
FIFA priporočila v času COVID-19 pandemije
Nogometna sezona v Evropi je zaradi pandemije COVID-19 prekinjena in ker se bliža junij, ko se s koncem meseca v veliki meri iztekajo tudi pogodbe med nogometaši in klubi, je FIFA izdala priporočila nogometnim zvezam in klubom glede prestopnih aktivnosti in pogodbenih obveznosti med igralci in klubi.
01.04.2020 | NZS
Prestavljen junijski reprezentančni termin, prestavljena tekma s Portugalsko
UEFA je na današnji video konferenci z generalnimi sekretarji petinpetdesetih nogometnih zvez predstavila posodobljen terminski načrt možnih nadaljevanj tekmovanj pod svojim okriljem. Zaradi epidemije korona virusa COVID-19 je izvršni odbor UEFA sprejel odločitev o prestavitvi junijskega reprezentančnega termina, ko bi Slovenija morala igrati s Portugalsko.
27.03.2020 | NZS
Mijatović: Vsi se soočamo z izpadom prihodkov, NZS v stiku s klubi
Tako kot po svetu je tudi nogomet v Sloveniji v primežu pandemije. Tekmovanja so prekinjena, zaradi velike negotovosti pa so vse posledice še neznane. Nekateri klubi so že najavili nižanje plač. Vse to namreč vpliva na prihodke, pravi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, ki je pozval tudi državo, naj ne pozabi na šport.
25.03.2020 | NZS
Miran Pavlin od 1. aprila v vlogi direktorja reprezentanc
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 45. seji, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala dopisno, sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s 1. 4. prihaja nekdanji reprezentant in strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na prvo veliko tekmovanje, Euro 2000, Miran Pavlin.
23.03.2020 | NZS
NZS o nadaljevanju klubske sezone
Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje Prve lige v začetku maja.
17.03.2020 | NZS
Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021
Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.
12.03.2020 | NZS
Tekmovanja prekinjena do konca marca
Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.
03.03.2020 | NZS
Čeferin na kongresu Uefe poudaril pomen enotnosti
Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na letnem kongresu krovne organizacije danes v Amsterdamu poudaril pomen enotnosti evropskega nogometa. Pri tem je ocenil, da je ključno ohranjati dušo nogometa pred dobičkom.
28.02.2020 | NZS
Priporočila Nogometne zveze Slovenije klubom in obiskovalcem tekem
Ker v javnosti v zadnjih dneh kroži veliko informacij o koronavirusu (COVID-19) in so v Sloveniji na sporedu javni športni dogodki, razmere in ukrepi za zajezitev virusa pa se hitro spreminjajo, podajamo nekatera osnovna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
25.02.2020 | NZS
Licenčni seminar NZS
V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
16.02.2020 | NZS
Delegatski seminar NZS
V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
01.02.2020 | NZS
Uspešen zaključek Uefa CFM izobraževanja
V sredo se je v Ljubljani zaključilo devetmesečno Uefa CFM izobraževanje (Certificate in Football Management), ki ga je letos gostila Nogometna zveza Slovenije.
22.01.2020 | NZS
Poslovil se je Peter Žagar
Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je v 81. letu starosti umrl Peter Žagar, ki je v nogometu pustil neizbrisen pečat kot generalni sekretar NK Olimpija, generalni sekretar AŠZ Olimpija in dolgoletni sodelavec Nogometne zveze Slovenije.
10.01.2020 | NZS
NZS in Big Bang izbrala prva eReprezentanta Slovenije
Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«, ki sta ga organizirala Nogometna zveza Slovenije in Big Bang.
20.12.2019 | NZS
NZS zaključila leto s tradicionalnim novoletnim sprejemom
Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani priredila tradicionalni novoletni sprejem, na katerem so se spomnili dogodkov iz minulega leta ter napovedali tudi pestro dogajanje v letu 2020.
23.10.2019 | NZS
Pričakujemo le spoštljiv odnos
Na Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Zveze športnih zvez izjavil, da je zadovoljen, da se slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo uvrstiti na UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
34
35
36

DELI NA