Datum od
Datum do

17.09.2012 | NZS
Slovenski sodniki jutri v Madridu
Slovensko sodniško šesterico je doletela nova izjemna čast. Damir Skomina bo s svojo ekipo v prvem krogu nove sezone Uefine lige prvakov sodil v Madridu, kjer se bosta pomerila Real Madrid in Manchester City.
15.08.2012 | NZS
Z dresom Slovenije za pomoč otrokom
Drevišnja prijateljska tekma Slovenije in Romunije ne bo pomembna le za selektorja Stojanovića, ki išče zadnje odgovore pred pričetkom novega kvalifikacijskega cikla, temveč bodo zaradi nogometne dobrodelne dražbe, ki bo potekala, veliko odnesli tudi otroci.
06.07.2012 | NZS
Tehnologija vendarle na nogometnih zelenicah
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je podelila zeleno luč tehničnim pripomočkom v nogometu. V prihodnje bo na posamezni tekmi pravico delilo pet sodnikov, ki jim bosta v pomoč sokolje oko (Hawk Eye) ter sistema inteligentnega gola (GoalRef). Zadevo bodo premierno preizkusili na klubskem svetovnem prvenstvu decembra letos.
20.06.2012 | NZS
Triglav v Prviligi, ničelna toleranca do rasizma in diskriminacije
Na Brdu pri Kranju je danes potekala 11. seja izvršnega odbora NZS, v dvanajstih točkah dnevnega reda pa je bilo kar nekaj pomembnih novosti na različnih področjih delovanja Nogometne zveza Slovenije. NZS bo s spremembami v Disciplinskem pravilniku NZS sedaj še odločneje nastopila proti sovraštvu, nasliju, nestrpnosti in žalitvi dostojanstva na nogometnih tekmah, dobili pa smo tudi disciplinske tožilce.
20.06.2012 | NZS
NZS z direktorjem reprezentanc
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji enajsti seji na Brdu pri Kranju na mesto direktorja reprezentanc imenoval nekdanjega trenerja slovenske A reprezentance, 63-letnega nogometnega strokovnjaka, Milana Miklaviča.
15.06.2012 | NZS
O popolnitvi lig na 11. seji IO NZS
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je prejela odločitev NK Dob, da klub, ki si je v dodatnih kvalifikacijah priigral pravico do napredovanja v 1. SNL, ne želi napredovati v višji rang tekmovanja. V skladu s tekmovalnimi in licenčnimi pravili bo izvršni odbor NZS na svoji 11. seji dne 20. junija obravnaval sestavo lig za naslednjo tekmovalno sezono. Glede na odstop NK Dob bo IO NZS obravnaval tudi predlog, da v prihodnji sezoni v najvišjem rangu tekmovanja namesto Doba zaigra poraženec kvalifikacij za nastop v 1. SNL, ND Triglav.
31.05.2012 | NZS
ND Mura 05 tretji slovenski predstavnik v UEFA evropski ligi
Licenčna komisija za pritožbe je na svoji seji dne 31.5. obravnavala pritožbo ND Mura 05 na odločitev prvostopenjske komisije, s katero je le-ta zavrnila vlogo za izdajo licence za UEFA tekmovanja in 1. SNL za tekmovalno sezono 2012/13.
30.05.2012 | NZS
MNZ Ljubljana slovenski predstavnik v UEFA Pokalu regij
V torek se je s povratno tekmo finala kvalifikacij za UEFA Pokal regij zaključilo še eno tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V finalu je ekipa MNZ Ljubljane premagala zmagovalce vzhodne kvalifikacijske skupine MNZ Ptuj.
30.04.2012 | NZS
Licenciranje prvoligašev za naslednjo sezono
Licenčni organi NZS so opravili prve postopke licenciranja nogometnih klubov 1. SNL za naslednjo tekmovalno sezono 2012/13.
20.04.2012 | NZS
NZS odslej s štirimi podpredsedniki, poslovanje bo uravnoteženo
Nogometna zveza Slovenije je na današnji skupščini na Brdu pri Kranju potrdila finančni načrt za leto 2012 in tudi program dela. Tako prihodki kot odhodki bodo po načrtu znašali 8.910.600 evrov. Med glavnimi poudarki v programu dela pa so tekme članske vrste, ki bo začela tudi kvalifikacije za SP 2014, in organizacija majskega EP do 17 let.
17.04.2012 | NZS
Nogometni prvoligaši znova pod okrilje NZS
Kar se je v nogometnih kuloarjih že dlje časa govorilo, je od danes tudi uradno znano. To je, da bo 1. slovenska nogometna liga spet prišla pod okrilje Nogometne zveze Slovenije in je po dobrih desetih letih ne bo več vodilo Združenje 1. SNL. Tako so soglasno odločili člani izvršnega odbora NZS na današnji seji na Brdu pri Kranju.
07.04.2012 | NZS
10. oddaja Naš nogomet
V 10. oddaji Našega nogometa smo se posvetili žrebu skupin za UEFA evropsko prvenstvo v nogometu do 17 let, ki se je v sredo odvil v Ljubljani.
22.03.2012 | NZS
Fifa bo plačala zavarovanja nogometnih reprezentantov
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je danes dejal, da bo krovna nogometna zveza prevzela stroške zavarovanja reprezentantov in poudaril, da bo ta odločitev nedvomno razveselila vodstva najbogatejših klubov.
14.03.2012 | NZS
Testiranje za nogometni razred v Šiški
Nogometaše pred vpisom na željeno srednjo šolo čaka testiranje, preko katerega najbolj nadarjene povabijo v nogometni razred Gimnazije Šiška. Ta fantom omogoča poleg učnega napredka tudi treniranje pod vodstvom trenerjev Nogometne zveze Slovenije. Tja se lahko fantje prebijejo preko antropometričnega testa in motoričnih testov sestavljenih iz skoka v daljavo z mesta, šprinta 20 metrov, vzdržljivosti, teka s spremembo smeri, vodenja s spremembo smeri in kombiniranega polkroga.
11.03.2012 | NZS
NZS in klubi o finančnih kriterijih
Na Brdu pri Kranju se je v prejšnjem tednu v okviru licenciranja nogometnih klubov odvijal finančni seminar NZS. Vsakoletni seminar je namenjen predvsem pripravi klubov na prihajajoči licenčni postopek. Seminarja se je udeležil tudi generalni sekretar NZS, Aleš Zavrl, ki je poudaril, da je napredek sistema licenciranja viden v večji transparentnosti poslovanja, številnih izboljšavah na infrastrukturnem področju in vedno večji kredibilnosti nogometa kot panoge.
13.02.2012 | NZS
Delegatski seminar NZS
V soboto, 11.02.2012, je na Brdu pri Kranju, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
27.01.2012 | NZS
Po osmi seji IO NZS
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 8. seji poleg imenovanja oziroma potrditve selektorjev mlajših in ženskih reprezentanc, sprejel še sklep o spremembi tekmovalnega koledarja za tekmovalno leto 2011/12, kakor tudi sklep o dopolnitvah pravilnika o svetovalnih komisijah, sprejel predloge o sistemu kvalifikacij, terminov in sofinanciranja za kvalifikacijsko tekmovanje reprezentanc MNZ za Uefin pokal regij, ter imenoval nadomestne oziroma dodatne člane v svetovalne komisije NZS.
26.01.2012 | NZS
Najboljši nogometaši med izvršniki v Lendavi
Prejšnjo soboto so se na Ptuju družili člani izvršnih odborov MNZ Celje, Lendava, Murska Sobota in Ptuj. Druženje so povezali v malonogometni turnir v športni dvorani OŠ Ljudski vrt, kjer so se najbolje odrezali izvršniki MNZ Lendava.
17.01.2012 | NZS
Heike Ullrich na obisku v Sloveniji
Na obisku v Sloveniji se v okviru Uefina programa "UEFA Expert Visit" te dni mudi Heike Ullrich, vodja področja za ženski nogomet pri nemški nogometni zvezi (DFB). Nekdanja reprezentantka Nemčije, kjer je ženski nogomet po popularnosti precej blizu moškemu, nam bo s svojimi priporočili in izkušnjami pomagala pri razvojni strategiji ženskega nogometa v naslednjem štiriletnem obdobju.
10.01.2012 | NZS
Izjava za javnost
Nogometna zveza Slovenije v zvezi z obtožbami za kaznivo dejanje organiziranja denarnih verig ter nedovoljenih iger na srečo ter kaznivo dejanje hudodelskega združevanja, podaja naslednjo uradno izjavo:
1
2
3
...
22
23
24
25
26
27
28
29
...
34
35
36

DELI NA