Datum od
Datum do

16.03.2019 | 1. SŽNL
Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
„Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
16.03.2019 | 1. SŽNL
Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
„Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
10.03.2019 | 1. SŽNL
Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
09.03.2019 | 1. SŽNL
Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
09.03.2019 | 1. SŽNL
Radomljanke s peterico novink
„V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
09.03.2019 | 1. SŽNL
Namesto Melanie na gol Sindi
„To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.
08.03.2019 | 1. SŽNL
V Mariboru začeli ambicioznejšo zgodbo
V Mariboru se je zgodilo kar nekaj strateških sprememb. Najprej se je poslovil dosedanji trener članske vrste Marinko Šarkezi. Ekipo bo vsaj do konca sezone vodil Semir Šabotič. Ženski klub pa se je pripojil k NK Maribor Tabor in postal del njega.
06.03.2019 | 1. SŽNL
Krimovke začenjajo brez prve vratarke
„Zdaj smo na 4. mestu, kjer smo končali tudi lansko sezono. Letos bi radi naredili korak naprej in prvenstvo končali na 3. mestu. A tudi če bomo četrti, ne bo groza,“ glavni trener David Fekonja razkrije cilje za sklepno fazo sezone.
27.02.2019 | 1. SŽNL
Pomurke zadovoljne s pripravami
„Od 1.2. smo imeli priprave, v tem času smo odigrali tudi tri tekme. Ekipa je ostala nespremenjena, tudi s poškodbami ni težav, v ekipo se vrača Nika Čuček, ki je sanirala poškodbo. Vse treninge smo oddelali v popolni zasedbi,“ je uvodoma povedala trenerka vodilne ekipe Nuša Ladinek.
30.01.2019 | 1. SŽNL
ŽNK Olimpija z novim trenerjem
„Prvi vtisi so super. Ljudje okoli ekipe so mi omogočili res super pogoje za delo. Od sedaj naprej pa je na nas, da treniramo in opravičimo zaupanje uprave kluba. Igralk še ne poznam dobro, kar sem videl na prvih treningih pa lahko rečem, da imamo mlado in zelo perspektivno ekipo, ki je željna napredka in igranja nogometa,“ je uvodoma za klubsko Facebook stran povedal novi trener.
13.01.2019 | 1. SŽNL
Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje
V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Primož Štrajhar, ki vodi ekipo.
04.01.2019 | 1. SŽNL
Radomljanke po pokalno lovoriko
Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
31.12.2018 | 1. SŽNL
Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
17.12.2018 | 1. SŽNL
Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
09.12.2018 | 1. SŽNL
V nogometu ni prostora za samoumevnost
Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
04.12.2018 | 1. SŽNL
Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi
„Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove Tjaša Tibaut, bodoča doktorica znanosti.
29.11.2018 | 1. SŽNL
Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje
„Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.
25.11.2018 | 1. SŽNL
Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
24.11.2018 | 1. SŽNL
Nov obračun Radomljank in Olimpije
Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.
23.11.2018 | 1. SŽNL
Kristan: Realno je drugo mesto, zanima pa nas tudi pokalna zmaga
Kristan je bil glavni trener Radomljank v krstni sezoni 2012/13 v 1. SŽNL, nato pa je vodil kadetinje. Po odstopu trenerja Milomirja Mandića aprila 2016 je ekipo vodil do konca sezone. Tudi po slovesu Davorja Previšića januarja 2017 je eno leto sedel na klopi Radomljank, nato pa se je januarja letos iz osebnih razlogov odločil za odstop, ko so bili njegove varovanke na prvem mestu.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
27
28
29

DELI NA