Datum od
Datum do

03.06.2016 | Ženska A
Slovenija še drugič napolnila makedonsko mrežo
Reprezentantke so v popolnosti izpolnile plan, ki ga je imel selektor Damir Rob za tekmo. Od svojih igralk je zahteval resen pristop in zbrano igro. Njegove varovanke so to udejanile v popolnosti, z domačo ekipo pa opravile strogo profesionalno, brez trohice podcenjevanja.
03.06.2016 | Ženska A
Slovenke danes v Makedoniji zanima le zmaga
„Čaka nas precej težje delo kot v Lendavi. Precej lažje pa nam bo, če bomo hitro dosegle gol ali dva,“ o receptu za Makedonijo reprezentantka Urška Žganec, ki je imela nekaj težav s poškodbo mišice, a naj bi bila v petek v postavi.
30.05.2016 | Ženska A
Reprezentanca zbrana, v Makedonijo po zmago
„Tekma v Makedoniji bo čist drugačna kot v Lendavi. Ne smemo jih podcenjevati, ampak igrati kombinatorno, agresivno in disciplinirano. Želimo si novega zmage. Prepričana sem, da bo vsaka igralka dala svoj maksimum na igrišču. Z željo, da pridemo do treh novih točk,“ je še dodala Zverova.
23.05.2016 | Ženska A
LEGIONARKE: Dvojno veselje - do lovorik Ermanova in Zverova
Zverova je podala pri edinem zadetku, v 85. minuti je vprašanje zmagovalk rešila Fanni Vago. V Avstriji se prihodnji vikend nadaljuje državno prvenstvo, kjer pa so prvakinje že lep čas znane. Naslov bo vnovič pripadel ženstvu FSK Simacek St. Pölten-Spratzern.
13.05.2016 | Ženska A
LEGIONARKE: Vrnitev Mateje Zver
Na 7. mestu v avstrijski ligi po 14 krogih ostaja LUV Graz, ki je tokrat remiziral z Landhausom. Anja Milenkovič in Kaja Eržen sta igrali po 90 minut, Natalija Golob pa 55.
14.04.2016 | Ženska A
Kapetanka Tjaša Tibaut: "Nogomet je lahko zelo preprost!"
„Predvsem šteje za dvig samozavesti, pa čeprav smo ugnali zadnjo ekipo v naši kvalifikacijski skupini. Vesela sem za sleherno igralko, ki se je vpisala med strelke. Dobro je vedeti, da lahko toliko soigralk doseže gol. To nam bo še prav prišlo, vse skupaj pa je dobro vzpodbuda, da se še naprej trudimo!“
12.04.2016 | Ženska A
FOTO: Slovenke napolnile mrežo Makedonije
„Čestitam igralkam za to visoko zmago. Na tekmi smo pokazali dva obraza. V prvem polčasu nisem bil zadovoljen z igro. V drugem delu je bila to povsem druga slika. Z menjavama in rotacijo igralnih mest smo dvignili ritem igre in bili izredno učinkoviti. Zmaga bi bila lahko še višja!“
11.04.2016 | Ženska A
Slovenke v Lendavo po tri točke za ohranitev 3. mesta
„Za našo reprezentanco ni lahkih tekem. Ne bežimo od vloge favorita v tej zadnji domači tekmi, tako se tudi pripravljamo na treningih in tako se bomo poskušali postaviti na igrišču, zavedamo se pa, da bo pot do končnega cilja vse prej kot lahka. Potrebna bo koncentracija in pametna igra skozi celotno srečanje.“
08.04.2016 | Ženska A
Favorizirani Škotski nudile dostojen odpor
Kvalifikacije se za Slovenijo nadaljujejo v torek, 12.4., ko Slovenija v Lendavi igra proti Makedoniji.
08.04.2016 | Ženska A
Hrabro na Škotsko
Škotska je v štirih tekmah kvalifikacij zbrala prav toliko zmag, Škotinje pa so dosegle kar 24 golov. Prednjači Jane Ross, ki je s šestimi goli tudi prva strelka kvalifikacij. Reprezentanca od leta 2005 vodi nekdanja švedska igrala Anna Signeul. Škotinje pa se odkrito spogledujejo s prebojem na evropsko prvenstvo, kjer v svojih več kot 40 let trajajoči mednarodni karieri še niso bile.
04.04.2016 | Ženska A
Ženska reprezentanca v pričakovanju Škotske in Makedonije
Slovenska ženska članska reprezentanca se bo vnovič zbrala, saj april 2016 prinaša nadaljevanje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017, ki ga med 16. julijem in 6. avgustom prihodnje leto gostila Nizozemska. Kar 46 držav se meri v kvalifikacijah, med njimi tudi Slovenija, ki jo čakata obračuna s Škotsko (8. april v Paisleyju) in Makedonijo (12. april v Lendavi).
31.03.2016 | Ženska A
LEGIONARKE: Poškodba Zverove, Vambergerjevi 90 minut
Poražen pa je bil tudi Twente, ki v nizozemski ligi zaseda 2. mesto. Doma so Kristina Erman (igrala je do 56. minute) klonile proti ekipi Zwolle (1:2), ki so jo jeseni odpravile s kar 7:0.
07.03.2016 | Ženska A
Slovenija končala z zmago
Edini zadetek za Slovenijo je dosegla Lara Prašnikar v 44. minuti.
05.03.2016 | Ženska A
Slovenke nudile dober odpor Franciji
„Lepo bi bilo končati turnir z zmago. Igrali smo zelo homogeno, škoda pa za prehitro dosojeno enajstmetrovko. Sicer pa mojim igralkam čestitam za prikazano,“ je povedal selektor Rob, ki je pohvalil tudi disciplino v sami igri.
03.03.2016 | Ženska A
Američanke prevelik zalogaj
„Odigrali smo dobro, dokler je bilo dovolj moči. Treba je vedeti, da je bila za nekatere igralke celo prva tekma v sezoni. Zadetke smo prejeli po individualnih napakah,“ je povedal selektor Damir Rob, ki bo današnji dan namenil vadbi, jutri pa se bo Slovenija pomerila s Francijo B, ki je bila s 5:1 boljša od Poljske U20.
01.03.2016 | Ženska A
Ženska reprezentanca na turnir v Umag
Selektor je za uvodno akcijo izbral 20 igralk, manjka pa trojec Lucija Mori, Zala Gomboc in Kaja Jerina. Namesto odsotnih bodo v ekipi Eva Vamberger, Katja Nežmah in Larisa Šoronda.
17.02.2016 | Ženska A
Mateja Zver: "Nikoli ne varčujem z močmi, ko igram za Slovenijo!"
„Ne, konkurenca v ekipi je zelo močna. Vse igralke so reprezentantke. Taka konkurenca nas žene naprej. Vse želimo igrati, na vsakem treningu pa se je treba dokazovati. Če na treningu nisi pravi, potem ne igraš.“
24.11.2015 | Ženska A
LEGIONARKE: Begićeva med 16 najboljših v ZDA, Ermanova tik pod vrhom
Pamela Begić je z ekipo Floride prišla vse do osmine finala študentske lige NCAA. V prvem krogu izločilnih bojev so z 1:0 premagale Western Kentucky, v šestnajstini finala so s 5:2 odpravile univerzo William&Marry (Begićeva je dosegla gol).
11.11.2015 | Ženska A
LEGIONARKE: Ermanova danes proti Barceloni, Žgančeva igralka kroga
V Združenih državah ima največ razlogov za zadovoljstvo Pamela Begić, ki se je s svojo unvierzitetno ekipo uvrstila med 64 najboljših ekip v Ligi NCAA. V prvem krogu (zdaj gre na izločanje) se bodo 14. novembra pomerile z univerzo Western Kentucky.
26.10.2015 | Ženska A
FOTO + IZJAVI: Slovenke poražene
Že v prvem delu so gostje dosegle dva gola, mrežo domače ekipe je načela Dagny Brynjarsdottir, nato je v polno zadela še Harpa Thorsteinsdottir. Pri 0:2 je imela svojo priložnost tudi Slovenija, a se islandska mreža ni zatresla.
1
2
3
...
7
8
9
10
11
12
13
14
...
20
21
22

DELI NA