Datum od
Datum do

11.05.2010 | A
Prvenstvo se lahko začne
Takšno je sporočilo slovenske delegacije, ki se danes mudi v Johannesburgu, na zadnjem pregledu trening centra in hotela slovenske reprezentance. Predsednik mag. Ivan Simič in Boštjan Gasser sta z videnim več kot zadovoljna.
11.05.2010 | A
Kekov širši seznam
Ob polnoči se izteče rok, ko mora selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek Mednarodni nogometni zvezi (FIFA) sporočiti preliminarni seznam tridesetih igralcev. To je seznam, s katerega bo Kek v začetku junija izbral 23 igralcev, ki bodo potovali v Južnoafriško republiko.
10.05.2010 | A
Vstopnice za Novo Zelandijo že v prodaji
Slovenija bo v začetku junija v Ljudskem vrtu v generalki na Svetovno prvenstvo gostila Novo Zelandijo, ker pa je zanimanje za zadnjo domačo preizkušnjo čete selektorja Matjaža Keka veliko že sedaj, so slab mesec pred tekmo vstopnice že v prodaji.
09.05.2010 | A
Težave angleškega selektorja
Medtem, ko domači selektor mane roke ob predstavah svojih varovancev in možnih kandidatih za SP, ki iz tedna v teden dokazujejo svojo pripravljenost, ob tem pa mlajši rod nezadržno trka na članska vrata, ima angleški strateg Fabio Capello v zadnjih dneh precej skrbi. Ob tem, ko ima kar nekaj nogometašev s statusom angleškega reprezentanta težave s poškodbami, je sestava širšega spiska malo da ne Capellova nočna mora.
08.05.2010 | A
Začetek in konec kvalifikacij v Mariboru, z Italijo v Ljubljani
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 18. seji odločil, kje se bodo igrale tekme A reprezentance v letih 2010 in 2011. Tekme razdeljene med Ljubljano in Maribor.
08.05.2010 | A
Krhin kot novi Lampard?
Ko karizmatični Mourinho za slovenskega nogometnega fenomena nima drugih kot besed hvale in se Rene Krhin znajde na uvodni strani tekmovanja 32 najboljših reprezentanc na svetu, vemo, da ima Slovenija dragulj, ki ga je potrebno skrbno negovati.
07.05.2010 | A
Osvojite svetovno prvenstvo!
Electronic Arts bo največji športni dogodek na svetu pospremil z uradno licenčno igro 2010 Fifa World Cup South Africa. Duh svetovnega nogometnega prvenstva je že mogoče izkusiti na konzolah Playstation 3, Xbox 360, PSP in Wii.
06.05.2010 | A
Otvoritev Stožic z Avstralijo
Slovenska reprezentanca se bo na prvi pripravljalni tekmi po SP pomerila z reprezentanco Avstralije, tekma pa bo odigrana 11. avgusta na ljubljanskih Stožicah.
06.05.2010 | A
Uradni sladoled slovenske nogometne reprezentance
Nogometna zveza Slovenije in Ledo Slovenija sta podpisala sporazum o sponzoriranju slovenske nogometne reprezentance v letu Svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki 2010.
04.05.2010 | A
Alžirci objavili seznam
Alžirski nogometni selektor Rabah Saadane je objavil razširjen seznam igralcev, na katere računa na tokratnem, tretjem SP afriške države. Med nasprotniki arabskega predstavnika v skupini C je tudi Slovenija.
03.05.2010 | A
Predstavljen tudi beli dres slovenske reprezentance
Slovenska nogometna reprezentanca bo to poletje na svetovnem nogometnem prvenstvu v Afriki nastopila kot najmanjša država med 32 moštvi s celega sveta. Slovenija se je na prvenstvo uvrstila z zgodovinsko zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Rusiji.
30.04.2010 | A
Južnoafriška baza že dobiva končno podobo
Hyde Park High School, trening baza slovenske nogometne reprezentance med svetovnim prvenstvom v JAR, že dobiva končno podobo, ki po pričakala slovensko delegacijo v pričetku junija.
29.04.2010 | A
Marketing iz zasede pred SP
V obdobju pred SP sta na nogometnem trgu sponzorskih in licenčnih pravic dva osnovna nosilca pravic – glede SP 2010 kot dogodka je to FIFA, glede slovenske nogometne reprezentance pa NZS.
28.04.2010 | A
Najboljši doslej
Kekovi varovanci so po najnovejši lestvici Mednarodne nogometne zveze najvišje do sedaj. Po tem, ko je bila izbrana vrsta v začetku meseca na repu trideseterice, je s skokom šestih mest tokrat pristala na 23.
27.04.2010 | A
Ameriški napadalec Davies se je vrnil na igrišča
Charlie Davies, napadalec ameriške nogometne reprezentance, ki bo na bližnjem mundialu nastopala v skupini C skupaj s Slovenijo, Anglijo in Alžirijo, je prvič po hudi prometni nesreči oktobra lani spet začel na polno trenirati. Davies je opravil prvi trening v dresu svojega kluba Sochauxa, manj kot sedem tednov pred začetkom svetovnega prvenstva.
27.04.2010 | A
Beckhamovo okrevanje bo trajalo dlje časa
Okrevanje nekdaj prvega zvezdnika angleške nogometne reprezentance Davida Beckhama po poškodbi Ahilove tetive in marčevski operaciji bo trajalo dlje časa, kot so zdravniki sprva predvidevali. Beckham je namreč sporočil, da ne bo nared za igranje na vrhunski ravni vse do novembra.
23.04.2010 | A
Dirk Bikkembergs bo oblekel slovensko nogometno reprezentanco
Dirk Bikkembergs in zastopnik Sportina Group sta s slovensko nogometno reprezentanco podpisala pogodbo, s katero bosta postala uradni modni pokrovitelj oblačil za igralce in spremljevalno ekipo. Skladno s pogodbo, ki bo začela veljati maja 2010, bosta ekipo do svetovnega prvenstva v Južni Afriki opremila z oblačili Dirk Bikkembergs Sport Couture.
22.04.2010 | A
Zmagovalec prvega kroga je znan, kdo bo naslednji?
Prvi krog spletne igre Nagradni strel na gol je zaključen in dobili smo prvega zmagovalca. Izjemno nogometno znanje in svetlobna hitrost klikanja je argument, da je igralec Marko Sudar zadel v polno in se povzpel na sam vrh.
20.04.2010 | A
Sklepna prodajna faza vstopnic za SP2010
Pred dnevi se je začela sklepna prodajna faza v kateri bodo navijači še lahko kupili vstopnice za tekme svetovnega prvenstva. Te so sedaj na voljo preko spletne strani Fife, neodvisno od državljanstva navijačev, ter za domačine na fizičnih prodajnih mestih.
19.04.2010 | A
Alžirski nogometaši se bodo na SP pripravljali v Crans Montani
Alžirska nogometna reprezentanca, ena izmed nasprotnic slovenske izbrane vrste v skupini C na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, se bo pred prvenstvom pripravljala v švicarski Crans Montani.
1
2
3
...
93
94
95
96
97
98
99
100
...
104
105
106

DELI NA