Datum od
Datum do

30.11.2010 | Šolska športna tekmovanja
Nogometno Grassroots poletje 2010
V sklopu UEFA akcije Grasroots poletje 2010, v kateri sodeluje vseh 53 članic krovne nogometne organizacije , le ta pomaga svojim članicam s priznanjem za udeležbo in dobro izpeljavo aktivnosti tudi s formalnim priznanjem in pridobitvijo UEFA diplome za posamezna področja aktivnosti.
16.10.2010 | Šolska športna tekmovanja
Vaja 3: Vodenje žoge med stožci
Tretja v seriji nalog za pridobitev značke nogometaša je vodenje žoge med stožci. Pri tej nalogi nogometaš vodi žogo med različno oddaljenimi stožci.
14.10.2010 | Šolska športna tekmovanja
Finalni SOS turnir v Domžalah
Minuli vikend je v Domžalah potekal finalni turnir Specialne olimpijade Slovenije v nogometu. Ekipe, ki nastopajo v treh 'jakostnih' skupinah, po načelu podobni s podobnimi, so se na turnir uvrstile preko vrste turnirjev v letu 2010. O zmagovalcih in poražencih tokrat ne bomo pisali, saj je tu bistvo v druženju in ustvarjanju novih poznanstev. Na koncu pa so bili zmagovalci prav vsi. Nekaj utrinkov z zaključnega turnirja pa si oglejte v video prispevku.
02.10.2010 | Šolska športna tekmovanja
Vaja 2: Poigravanje z žogo v zraku
Druga naloga za značko nogometaša je poigravanje z žogo po zraku. Pri tej nalogi se nogometaš poigrava z žogo v zraku.
28.09.2010 | Šolska športna tekmovanja
Vaja 1: Udarjanje žoge v vrata
Značka nogometaša se preverja s tremi nalogami. Pri prvi gre za udarjanje žoge v vrata.
24.09.2010 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet, ki združuje
V Sloveniji se na področju Grassroots nogometa dogaja obilica aktvinosti na različnih področjih. V nogomet so vključeni otroci, dekleta, veterani, ter osebe s posebnimi potrebami. V tej luči vam danes predstavljamo "unified nogomet".
23.09.2010 | Šolska športna tekmovanja
Tudi dekleta igrajo nogomet
Lanskoletni poletni nogometni kamp za dekleta je požel veliko zanimanja in tako so se letos med 9. in 13. avgustom v Veliki Polani na zelenicah znova podila dekleta. Čeprav gre za nežnejši spol, navdušenje za najbolj razširjeno igro z žogo na svetu ni med dekleti nič manjše.
27.08.2010 | Šolska športna tekmovanja
Nogomet med poletnimi počitnicami
Šolske počitnice pomenijo dva meseca brezskrbnosti za otroke. V tem času ni intenzivne vadbe, kar nemalokrat trenerjem v začetku šolskega leta povzroča težave. Zato so v porastu tradicionalne poletne nogometne šole, kot je Poletna nogometna šola Bohinj. Več si oglejte v videu.
26.07.2010 | Šolska športna tekmovanja
Tudi selektor Kek v Bohinju
Bohinj je poleg Etiena Velikonje, Aleksandra Radosavljeviča in Tima Matavza obiskal tudi selektor članske nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki si je ogledal nogometni dan četrte izmene nadebudnih žogobrcev, ki so tako kot vsako poletje pod budnim očesom nogometnih trenerjev učijo veščin najbolj priljubljenega športa na svetu.
20.07.2010 | Šolska športna tekmovanja
Slovenski reprezentant obiskal nadebudneže
Slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je še pred mesecem dni zastopal slovenske barve na 19. SP, je v Bohinju, kjer je tudi sam igral, obiskal Poletno nogometno šolo v izvedbi Otroške nogometne šole Ljubljana in se z najmlajšimi spomnil svojih začetkov.
01.07.2010 | Šolska športna tekmovanja
Lendavski poklon nogometu
Z 2. festivalom nogometa so se v Lendavi v mesecu juniju poklonili najbolj priljubljeni igri z žogo. Na igrišču NK Dobrovnik se je predstavilo 300 udeležencev, vse od selekcije U6 pa tja do članov, ki so se pomerili v finalu pokala MNZ Lendava. Nogometno obarvan dan je najboljšim prinesel tudi praktična darila – žoge, ostali pa so uživali v druženju in igri.
28.06.2010 | Šolska športna tekmovanja
Prihodnost slovenskega nogometa v dobrih rokah
V času, ko so potekale najintenzivnejše priprave na nogometni spektakel leta, je Slovenijo obiskala ekipa Evropske nogometne zveze (UEFA) in si od blizu pogledala, od kot prihajajo slovenski junaki. Vse se namreč začne pri najmlajših. O Sloveniji so se razpisali na spletnih straneh Uefe, o tem, kako so doživeli slovenski nogomet, pa v nadaljevanju.
14.06.2010 | Šolska športna tekmovanja
Finalna Žogarija
Ob koncu šolskega leta je prišla na vrsto tudi zaključna prireditev Žogarija, ki je letos poleg slovenskih šol vključevala tudi dve zamejski.
01.06.2010 | Šolska športna tekmovanja
Fotogalerija: Nogometni dan v Veliki Polani
V okviru aktivnosti Grassroots tedna, ki se je odvijal od 17. - 21.05.2010 v MNZ Lendava je v Veliki Polani potekala aktivnost z naslovom Nogometni športni dan. Na njej je sodelovalo več kot 100 učencev in učenk Osnovne šole Miško Kranjec.
20.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Med otroci, učenci s prilagojenim programom in Romi
Da je Nogometna zveza Slovenije aktivna tudi na drugih področjih, ne zgolj v reprezentančnem nogometu, ki je navzven morda njen največji ambasador, so dokazali njeni najmlajši predstavniki. Le-te so predstavniki UEFE v okviru obiska Slovenije spoznavali v preteklih dneh.
20.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Slovenija kot vzor
Medtem, ko se v Sloveniji te dni mudijo angleški predstavniki evropske nogometne organizacije (UEFA), ki skušajo v objektiv ujeti vso dogajanje na temo Grassrootsa, smo z enim od vodilnih mož na tem področju spregovorili, kaj se pravzaprav skriva za pojmom 'nogomet za vse'.
19.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Drugi dan nogometa za vse
Drugi dan obiska Uefine snemalne ekipe smo se udeležili zaključnega tekmovanja za osnovne šole, popoldan pa še dogodka posvečenega fair playu na nogometnem igrišču.
18.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Grassroots pod drobnogledom
V tekočem tednu se na krovni nogometni organizaciji mudi delegacija evropske nogometne zveze, ki skuša na filmski trak ujeti dogajanje in aktivnosti, ki jih NZS izvaja v okviru Grassroots projekta kot nogometa za vse.
09.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Grassroots vaditelj
V okviru grassroots programa poteka v Sloveniji že drugo leto izobraževanje za naziv Vaditelj.
03.05.2010 | Šolska športna tekmovanja
Nike Premier Cup: Ljubljančani na Danskem do tretjega mesta
Nogometašem ljubljanskega Bravo Publikuma, ki so v finalu slovenskega Nike Premier Cupa pred kamerami Šport TV premagali Koper, je uspel velik podvig. Ekipa starejših dečkov (U-14), ki je zastopala Slovenijo na Nike Premier Cupu v danskem Aarhusu, je namreč končala tekmovanje na tretjem mestu.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

DELI NA