Datum od
Datum do

06.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Zaključek ONŠ na Šiški
Dan pred tekmo med Ferskimi otoki in Slovenijo se je nogometno dogajanje v prestolnici preselilo na štadion ŽŠD Šiška, kjer so se ob zaključku šolskega leta 2010/11 že tradicionalno predstavile starejše skupine Otroške nogometne šole Ljubljana. Na zelenici se je predstavilo preko 600 otrok, kot vedno pa ni manjkalo zabave, dobrega razpoloženja in eminentnih gostov.
05.06.2011 | Šolska športna tekmovanja
Slovenski mladinski nogomet primerljiv s škotskim
Konec aprila se je v Glasgowu na izmenjavi znanja v sklopu UEFA Study Group Scheme mudila slovenska delegacija v zasedbi vodij mladinskih šol 1. SML in 1. SKL, trener nogometnega razreda na Gimnaziji Šiška in odgovorni za mladinski nogomet na NZS.
20.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Mariborčani na evropskem finalu v Budimpešti
Pretekli konec tedna je Madžarska prestolnica gostila finalni turnir evropskega dela tekmovanja Nike Premier Cup, v katerem sodelujejo igralci do 14. leta starosti. Slovenske barve je zastopal NK Maribor in tekmovanje ob nekaj porazih z dvema zmagama in remijem končal na 15. mestu.
20.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Konec šišenske vladavine
Z rezultatsko zelo prepričljivo zmago je II. gimnazija Maribor v finalu deklet proti Gimnaziji Šiška prekinila vladavino Ljubljančank, ki so tako lani kot predlani osvojile naslov državnih prvakinj v nogometu. Tretje mesto je zasedel novomeški Center biotehnike in turizma, medtem ko je pod odrom končala Ekonomska šola iz Murske Sobote. Finale so ta teden odigrali tudi osnovnošolci s prilagojenim programom, nogometno sezono pa naslednjo sredo zaključujejo osnovnošolci in osnovnošolke v Ljutomeru.
17.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Naslov se vrača v Maribor
Približno leto dni po celjskem finalu, kjer so lovoriko državnega prvaka odnesli novogoriški gimnazijci, je na prestol te sezone ponovno stopila mariborska ekipa. Pred dvema letoma je podvig uspel Ekonomski šoli, tokrat pa so v velikem finalu največji pokal odnesli predstavniki Trgovske šole iz štajerske prestolnice.
12.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Svetovno prvenstvo za brezdomce letos v Parizu
Nogomet je že dolgo veliko več kot le igra na igrišču, njegove pozitivne vrednote pa skozi nacionalni program „Ulični nogomet za vključevanje ranljivih skupin", v katerem je udeležena tudi Nogometna zveza Slovenije, pomagajo pri ponovni integraciji v družbeno življenje socialno ogroženih skupin. Od leta 2003 vsako leto, tudi pod pokroviteljstvom Uefe, poteka svetovno prvenstvo brezdomcev. Letos bo v avgustu odigrano v Parizu.
12.05.2011 | Šolska športna tekmovanja
Nogometaši gimnazije Šiška četrti na svetu
Dijaki šišenske gimnazije oddelka za nogomet so v začetku aprila odpotovali na 22. svetovno prvenstvo srednjih šol. V domovino so se vrnili kot četrti na svetu!
18.04.2011 | Šolska športna tekmovanja
Grassroots konferenca v nizozemskem Noordwijku
Grassroots postaja ena temeljnih vsebin UEFE, zato je bila že 9. konferenca po vrsti izredno skrbno pripravljena. Predavatelji so enoglasno poudarjali pomembnost množičnosti, vzgoje mladih nogometašev in veselja ob igri množice nogometnih amaterjev.
15.04.2011 | Šolska športna tekmovanja
Podelitev grassroots priznanj v Lendavi
V polčasu prijateljske tekme Slovenija : Madžarska U16, so predstavniki MNZ Lendava podelili priznanja mladim nogometašem s področja MNZ za dosežke v tekmovanju Grassroots.
12.04.2011 | Šolska športna tekmovanja
Končana nova sezona akcije Rad igram nogomet
Akcija Rad igram nogomet je letošnjo sezono potekala že dvanajstič zapored. Tekmovanje osem in desetletnikov v zimskem obdobju je preraslo v pravo nogometno gibanje.
09.04.2011 | Šolska športna tekmovanja
Turki na koncu boljši
Amaterske nogometne reprezentance so te dni v Murski Soboti igrale turnir glavnega dela tekmovanja pokala regij, tako imenovanega Regions' Cupa, ki poteka pod okriljem Evropske nogometne zveze. Slovenijo je na turnirju zastopalo zmagovalno moštvo slovenskega prostora, ekipa iz Murske Sobote, ki pa se ji ni uspelo prebiti na finalni turnir.
06.04.2011 | Šolska športna tekmovanja
Pokal regij v Prekmurju
V Veržeju te dni poteka Pokal regij, tekmovanje pod okriljem UEFA, kjer se ne merijo klubi, temveč selekcije iz kvalificiranih regij. Slovenijo v Prekmurju predstavlja izbrana vrsta MNZ Murska Sobota.
13.03.2011 | Šolska športna tekmovanja
Maribor se je pridružil Interblocku v finalu Nike pokala
V nedeljo, 13.03.2011, je bil v Mariboru odigran še 2. polfinalni turnir NIKE PREMIER CUP 2011. Tako kot dan prej v Domžalah, so bili tudi tu udeleženci turnirja zmagovalci in drugo uvrščeni ¼ finalnih turnirjev vzhodne skupine.
12.03.2011 | Šolska športna tekmovanja
Interblock prvi finalist Nike pokala
V soboto, 12.03.2011 se je v Športnem parku Domžale odvijal 1. polfinalni turnir NIKE PREMIER CUP 2011. Udeleženci turnirja so bili zmagovalci in drugo uvrščeni ¼ finalnih turnirjev zahodne skupine.
11.03.2011 | Šolska športna tekmovanja
Rezultati testiranja na Gimnaziji Šiška
Znani so rezultati testiranja na Gimnaziji Šiška, dodatne informacije dobite na e-mail naslovu: milos.kostic@nzs.si
04.03.2011 | Šolska športna tekmovanja
Sestanek vodij Grassroots
V sredo, 9.2.2011, je v Šenčurju potekal sestanek Grassroots vodij.
01.03.2011 | Šolska športna tekmovanja
Testiranje na Gimnaziji Šiška
Na Gimnaziji Šiška v Ljubljani bodo 7. marca potekala testiranja motoričnih sposobnosti, ki so obvezna za vse kandidate, ki se želijo vpisati v nogometni oddelek Gimnazije Šiška.
24.02.2011 | Šolska športna tekmovanja
"Vaditelj" na Jesenicah
V okviru Grassroots programa se na nacionalnem pa tudi na regijskem področju vršijo izobraževanja in usposabljanja za naziv VADITELJ 3,2 in 1. V letošnjem letu so najbolj pohiteli v MNZ Gorenjska Kranj, kjer so 16. februarja na Jesenicah pripravili predavanja za starše in vse druge, ki so na kakršenkoli način vključeni v nogomet mladih.
07.02.2011 | Šolska športna tekmovanja
Deset let sodelovanja NZS in Gimnazije Šiška
Nogometna zveza Slovenije in Gimnazija Šiška že deset let sodelujeta na področju izobraževanja mladih nogometašev, plod le-tega pa je že deseta izvedba Nogometnega oddelka na omenjeni gimnaziji.
24.01.2011 | Šolska športna tekmovanja
Slovenec med najboljših 32
V Londonu je od 20. do 23. januarja potekal finalni izbor Nikovega projekta Chance, projekta za najbolj perspektivne mlade nogometaše. V ožji izbor 100 nogometašev iz 40 držav sveta, sta prišla tudi mlada slovenska nogometaša Dezso Gerencser in Blaž Zaplotnik.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

DELI NA