25.02.2018 | Pokal Terme Olimia
Zvezdniška zasedba na finalnem turnirju pokala Terme Olimia

Prvoligaški futsal klubi so v petek odigrali tekme 17. kroga, do konca rednega dela nas ločijo le še štiri tekme. A bodo v prihodnjih dneh prednost dale finalnemu turnirju pokala Terme Olimia, redni del lige se bo sklenil 9. marca. V igri za naslov pokalnega prvaka je ostal kvartet FC Litija, Dobovec MB Monting, FK Siliko Rem Power in KMN Bronx Škofije. Polfinale je na sporedu 3. marca, finale dan za tem. Finalni turnir bo gostil Podčetrtek.

S pokalom v roki le Litija in Bronx

Letos poteka že 23. sezona pokalnega tekmovanja. V dosedanjih dvaindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije.

Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. 

Trije prenosi

Praviloma finalni pokal turnirja predstavlja enega od vrhuncev sezone, ki mu Nogometna zveza Slovenije nameni še dodatno pozornost. Tudi tokrat bo tako. Obe tekmi polfinala bo moč spremljati v neposrednem videoprenosu na spletni strani www.futsal.si, finale pa bo na ogled na Sportklubu.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Prvi v Litijo

Začetki pokalnega tekmovanja segajo v sezono 1995/96, ko je bilo na sporedu tudi prvo državno prvenstvo. A za razliko od sedanjega časovnega formata je nastopil čas za pokal po koncu državnega prvenstva. Po podatkih kronista slovenskega futsala Stanka Damiša je nastopilo 15 ekip: poleg prvoligašev še zmagovalci medobčinskih zvez razen Lendave in Nove Gorice. Prva tekma je bila odigrana v Murski Soboti 19. aprila ob 19. uri. sodila sta Klinc s Ptuja in Kuzma s Tišine, delegat pa je bil Mariborčan Stajnko. Mila Juventus je visoko porazil KEB Beltince 9:2, prvi zadetek pa je dosegel gostujoči napadalec Janko Dolenc.

Pomen Posočja

Pomembno vlogo v zgodovini pokala pa je imelo Posočje. Ne le da se oba posoška kluba KMN Puntar in KMN Oplast Kobarid pohvalita s po tremi pokalnimi lovorikami, Posočje je bil kraj, kjer se je zagotovo spisal svetel del futsal pokalne zgodovine.

V velikem finalu prvega pokala sta se znašla Inženiring Šarbek in Orkan, tekma pa je potekala v Tolminu. Slavili so Litijani (vodil jih je Dušan Razboršek), 6:1 je bilo, gole so prispevali Čarman, Vrhovec (2), Kos, Tesko in Fele, za poražence je častni gol dosegel Frumen. Prav Posočje, točneje Kobarid, pa je v sezoni 2003/2004 gostil prvi finalni turnir, ki je na tribune privabil ogromno gledalcev. Format končnice pokala pa se je ohranil vse do danes.

Še nekaj dejstev:
- na finalnem turnirju bi lahko videli na delu kar 10 slovenskih reprezentantov, ki so uspešno igrali za Slovenijo na zadnjem evropskem prvenstvu v Ljubljani
- ambasador Eura 2018 Mile Simeunovič bo na turnirju v vlogi trenerja Silika Rem Power, ki tako visoko v pokalu Terme Olimia ali 1. SFL še ni bil
- na finalni turnir kot vodilni strelec prihaja Aleš Marot (Dobovec MB Monting), ki je dosegel devet golov
- branilec naslova minulih dveh sezone FC Maribor FutureNet se je poslovil v četrtfinalu tekmovanja
- Podčetrtek gosti turnir šestič, petič (največkrat) bodo nastopili igralci Dobovca
- v Podčetrtku se je od leta 2013 do 2018 nabralo 10 nastopajočih ekip 
- KMN Bronx Škofije je na finalnem turnirju tretjič zapored (prej sta ti seriji uspeli Oplastu in Dobovcu)
- letos na zaključnem turnirju ni drugoligaša, lani je barve 2. SFL branila Gorica , leta 2015 FC Ptuj

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA