10.02.2020 | 2. SNL
Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar

Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.

Mrežo Kopra bo v nadaljevanju sezone branil Ivan Vargić, ki ga je Kopru do konca sezone posodil rimski Lazio. Dvaintridesetletni Hrvat je trikrat zaigral za člansko izbrano vrsto domovine, v večno mesto pa se je po uspešnih predstavah v dresu Rijeke preselil leta 2016. V najmočnejšem italijanskem prvenstvu je odigral vsega eno tekmo. Vargić ni edini novinec na Bonifiki s prvoligaškimi izkušnjami, saj se je v Koper preselil tudi Timotej Dodlek. Nekdanji up Maribora je bil nazadnje član Fužinarja. Vezist s 136 prvoligaškimi nastopi je pred dnevi že zaigral na tekmi s Taborom, ki ni postregla z zadetki, dvojec pa se je s soigralci v nedeljo preselil v turško Antalyjo.

Prve novince so po odhodih Žana Medveda, Frana Ikića in že omenjenega Timoteja Dodleka predstavili tudi Ravenčani. Na Koroško se vrača Ranko Moravac, ki je Fužinarju pomagal že v zadnjih dveh sezonah, Fužinarju pa bodo pomagali še trije nogometaši s prvoligaškimi izkušnjami. Celjani so na polletno kaljenje v 2. SNL poslali nekdanjega mladinskega reprezentanta Juša Štuseja, ki se mu bo v napadu pridružil še otrok novomeške Krke Matej Potokar. Toni Rogina, ki se na Ravne seli iz Kidričevega, je okrepil zvezno vrsto. Ravenčani so februar odprli s tekmo proti Ljutomeru, prleškega tretjeligaša so premagali z izidom 3:2. Ob dveh zadetkih Edija Horvata je v polno meril Žarko Kobiljski.

Goričani so bili z golom Mariniča boljši od ljubljanskega Brava, na tekmi s članom Prve lige Telekom Slovenije pa se je v sinje-modrem dresu predstavil novinec iz Španije. Diego Bardanca se najbolje znajde v osrčju obrambne vrste, 26-letni Španec s filipinskim državljanstvom pa je bil nazadnje član srbskega prvoligaša Inđije.

Tretje Radomlje so prvi februarski teden sklenile s pripravljalno tekmo proti Brežicam, ki se je končala brez zmagovalca. "Mlinarji" niso razkrili strelcev, pri gostih iz Posavja pa sta bila uspešna David Božič in Luka Duvnjak.

Nogometaši Nafte so minuli teden izkoristili za priprave v madžarskem Zalaegerszegu. Dejan Dončić je na Madžarsko odpeljal tudi mladince Šupljiko, Ciguta in Feketeja, pogrešal pa je Györgyja Kamarása, ki je po lažji poškodbi kolena že prestal operativni poseg, na igrišča pa naj bi se vrnil čez dober mesec in pol. Modri so nekajdnevno bivanje na Madžarskem sklenili s tekmo v Veliki Kanjiži, kjer so se pomerili s tretjeligaško ekipo Szentlörinca. Za lendavsko zmago z izidom 2:1 sta zadela Mihael Rebernik in Dominik Molnar.

Krško je pred dnevi ostalo brez dolgoletnega vratarja Marka Zalokarja. Otrok Gubca je bil v trenutni zasedbi edini nogometaš zelenih, ki so se pred leti poskrbeli za zgodovinski preboj med prvoligaše, Posavec pa bo nogometno pot nadaljeval v soboški Fazaneriji. V posavski prestolnici so sicer z uspešno registracijo dobili prve novince, iz sosednje Hrvaške so se v Krško preselili Bruno Međimorec, Luka Jančić in Luka Radić, slednji pa je skupaj z Davidom Žabcem odločil nedeljski dvoboj z Rudešem.

Biljenci so po remiju z mladinsko ekipo Crvene zvezde premagali zasedbo Tolmina. Mrežo Tolmincev je dvakrat zatresel Cvek, uspešna pa sta bila tudi Šturm in Štrukelj. 

Tako kot Koprčani, so tudi Dekančni prvi februarski petek izkoristili za pripravljalno tekmo proti sežanskemu Taboru. Dvoboj s Kraševci je bil zaradi težav z dekanskimi žarometi prekinjen v 55. minuti, ko so Sežanci vodili s 3:0. Dekanska zasedba je bila uspešnejša na tekmi z Orijentom, "pesjani" so obračun z drugo ekipo druge hrvaške lige dobili po zaslugi Zybe in Ovseneka.

Ptujski strateg Muamer Vugdalić je pred nadaljevanjem sezone ostal brez prvega strelca ekipe. Nermin Haljeta se bo znova dokazoval v tujini, saj je postal član Zvijezde 09, ki jo vodi Adnan Zildžović, sicer pa zaseda zadnje mesto v najmočnejšem prvenstvu Bosne in Hercegovine.

Beltinci so po preobratu Velenjčanov izgubili srečanje z Rudarjem, ob porazu z izidom 2:1 je zadel Hartman. Trener Prekmurcev Radovan Karanović je v svoji zasedbi pozdravil dva novinca. Med rumeno-modre se je vrnil Samo Žalik, Beltinčanom pa bo pomagal tudi Mariborčan Nik Mršić, ki je bil član mladinskih selekcij Maribora in Kopra, kasneje pa je igral za Ankaran Hrvatine.

Brici so bili strelsko razpoloženi na tekmi s Slovanom, saj so se Ljubljančani v prestolnici vrnili z devetimi žogami v svoji mreži. S tremi goli je bil najbolj vroč Kris Jogan, dvakrat je zadel Rok Bužinel, zmago pa so dopolnili še Tim Vodeb, Jan Humar, Darius Jalinous in Rene Šolaja.

Slatinčani so bili v Zagrebu boljši od Lučkega, ki letos nastopa med hrvaškimi tretjeligaši. Ob golu Andjelića so si gostitelji zabili še avtogol, Rogaška pa se je domov vrnila z zmago 2:1. Črno-beli so sicer registrirali prvega novinca, v Rogaško Slatino se je preselil izkušeni Hrvat Marko Jordan. 

Tekst: PDo
Foto: FC Koper

SORODNE NOVICE

DELI NA