16.11.2020 | 1. SFL
Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca

Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

To bo prva medsebojna tekma ekip v 1. SFL, v lanskoletni izvedbi pokala Terme Olimia so se veselili severni Primorci.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
KMN Tomaž Šic Bar – Siliko Vrhnika (19.30)
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (19.30)
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vodil ŠD Mlinše in Oplast

Domačini so se po vseh težavah nekako sestavili, še vedno pa jim poškodbe in bolezen dirigirata sestavo ekipe, priznava trener Zoran Tesko, ki je tudi sam zbolel, zdaj pa se vrača poln energije in elana. „Opravili smo dva treninga,“ pove pred torkovo tekmo, ko zavoljo službenih obveznosti in dane situacije zagotovo ne bo mogel računati na trojec Anže Širok, Dražen Žarić, Jure Uršič. Aljaž Kusterle še vedno ne sme na trening in tekmo.

„Odigrali bomo kot profesionalci, rezultat v tem hipu ni pomemben,“ navrže Tesko, ki je tudi sam svoj čas vodil ŠD Mlinše – ekipo je prevzel poleti 2017., njegov pomočnik pa je bil prav Gregor Ceglar, ki danes sedi na klopi Mlinš.

„Veseli in srečni smo, ker se liga nadaljuje. Saj bo tempo naporen, a bistveno je, da nadaljujemo,“ pa nove tekme pozdravljajo v Zasavju v taboru ŠD Mlinše, kjer pravijo, da v zadnjih tednih še nekaj več pozornosti namenjajo preventivi, ki so se ji posvečali že popreje.

Trenirali v Litiji

V zadnjih dneh so trenirali v Litiji. „Na tem mestu hvala ekipi Litije in Andreju Vrhovcu, da so nam odstopili termine v litijski športni dvorani. V naši domači dvorani v Zagorju so začeli z deli, zato smo našli rešitev,“ pojasni Ceglar, ki je z ekipo po vrnitvi na parket že opravil pet treningov, nocoj je na sporedu šesti.

„Moram pohvaliti ekipo, nismo veliko padli, pa tudi igralci so sami trenirali, kot smo se domenili. Mislim, da smo se kljub vsemu uspeli vrniti na raven, ki smo jo imeli,“ trdi trener Ceglar, ki se zaveda, da odhajajo na zahtevno gostovanje.

„Neupravičeno bi bilo od naše ekipe pričakovati ali zahtevati točko. Zavedamo se, da odhajamo k eminentnemu tekmecu, a se hkrati zavedamo situacije, da gremo na gostovanje in za to tudi prej iz službe,“ se zaveda trener Ceglar, ki pa na koncu da vedeti, da bodo priložnost, če se le pojavi, zagrabili. Na gostovanje pa Zasavci ne gredo v popolni zasedbi.

Pripravil: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.

DELI NA