24.03.2019 | A
Znova všečna predstava, znova točka

Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1:1 (1:0) proti Severni Makedoniji. Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti, za goste pa Enis Bardi v 47.

Kvalifikacije za EP 2020:

Slovenija – Severna Makedonija 1:1 (1:0)

Stožice, gledalcev 9872, sodniki: Fernandez, Rodriguez in Sobrino (vsi Španija).
Strelca: 1:0 Zajc (34.), 1:1 Bardi (47.).
Rumeni kartoni: Iličić, Jokić; Bejtulai, Pandev, Musliu, Nikolov.
Rdeči karton: /.

Slovenija: Oblak, Jokić, Mevlja, Al. Struna, Stojanović, Kurtić, Krhin, Zajc (od 90. Zahović), Verbič (od 83. Črnigoj), Iličić, Šporar (od 71. Berić).
Severna Makedonija: Dimitrijevski, Alioski (od 90. Ristevski), Musliu, D. Velkoski, Bejtulai, Elmas, Nikolov, Bardi, Ristovski, Nestorovski (od 88. Markoski), Pandev (od 76. Trajkovski).

Slovenija je ob novi borbeni predstavi tudi pred očmi treh predsednikov Uefe, države in vlade Aleksandra Čeferina, Boruta Pahorja in Marjana Šarca prišla do novega neodločenega izida. Potem ko je 1:1 igrala že v četrtek v Izraelu, je tokrat kljub znova všečni predstavi vzela le točko, predvsem po zaslugi individualnih napak.

Tako Slovenci po letu in pol (izvzemši prijateljske tekme) še vedno čakajo zmago in prvo domačo po septembru 2017. Naslednji preizkušnji v kvalifikacijah slovensko vrsto čakata 7. in 10. junija, najprej bo gostovala v Avstriji, nato pa še v Latviji.

Kek je tekmo začel z identično postavo kot proti Izraelu. Ekipa je začela agresivno, predvsem v prvih 20 minutah je bilo kar vroče, pa čeprav pravih priložnosti - z izjemo osme minute, ko se je po dolgi podaji Jasmina Kurtića pred vrati znašel Andraž Šporar, - ni bilo.

Bolj vroče je bilo zaradi številnih provokacij in ostre igre tekmeca, kar je španski sodnik Xavier Fernandez skušal umiriti z rumenimi kartoni. Oboji so sicer nekajkrat prišli do enega ali drugega kazenskega prostora, pravih strelov pa ni bilo.

V 34. minuti pa izbruh veselja med slovenski navijači. Z leve strani je na drugo vratnico podal Šporar, z glavo pa je nato žogo v mrežo zabil Miha Zajc. To je bil njegov četrti gol za izbrano vrsto, vezist Fenerbahceja je bil strelsko še najbolj razpoložen v zadnjem času v slovenski vrsti, dva gola je dal že jeseni v ligi narodov.

Na drugi strani je v 37. minuti v kazenskem prostoru do strela prišel Goran Pandev, a žogo poslal čez gol. V 41. minuti je Zajc znova poskušal, a takrat ustrelil prešibko proti makedonskim vratom, tako da je Stole Dimitrijevski žogo ujel. V 45. minuti je lepo priložnost za Severne Makedonce zapravil Enis Bardi, ko je žogo iz kazenskega prostora poslal čez gol.

Toda gosti so izenačili že v 47. minuti, ko je žogo ob Egzijanu Alioskem neodgovorno izgubil Petar Stojanović, makedonski reprezentant je nato podal z leve strani v sredino, tam pa je brez težav zadel Bardi.

V 55. minuti so zel lep protinapad izpeljali Slovenci, Šporar je znova podal z desne v sredino, Zajc je sprožil z glavo, eden Makedoncev pa je preprečil novo vodstvo Slovenije. V naslednjih trenutkih sta imeli obe ekipi po en nenevaren strel, a iz ugodnih položajev.

V 77. minuti je po levi strani prodrl up makedonskega nogometa Eljif Elmas, a je Jan Oblak pokril kot in žogo ujel. Pet minut pozneje lepe podaje z leve strani pred vrati ni unovčil Robert Berić in čeprav so si Slovenci tudi ob koncu želeli gol in pritiskali, pa do spremembe izida ni prišlo.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA