04.12.2018 | 1. SŽNL
Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi

Klubi SŽNL so na zasluženem počitku, kamor je odšla tudi vrsta ŽNK Telemach GMT, kjer je letos jeseni nase vnovič opozorila izkušena Tjaša Tibaut, ki je na premor odšla z mejnikom – 300 doseženimi goli v SŽNL.

Nagrada za vztrajnost

„Ta številka me asociira na vztrajnost in je nagrada za vsa ta leta igranja v SŽNL. Nivo ligaškega tekmovanja v Sloveniji še zdaleč ni vrhunski, profesionalizma si večina igralk ne more privoščiti. Kolikor je mogoče lažje doseči gol na tekmi, je pa v takem okolju precej težko vztrajati. Uspelo mi je zadržati nivo in priti do mejnika,“ ponosno pove Tjaša Tibaut, ki je ob 300. golu proslavila tudi s posebno majico. Nekaj igralk, ki z njo potuje iz Ljubljane proti domu, je vedela za majico in mejnik, ostale ne.

„Ker bom februarja dopolnila 30 let, sem si za rojstni dan potihem želela 300. zadetkov,“ dodaja Tjaša. Svojega prvega gola v članski konkurenci se ne spominja, dodaja pa da je v svoji karieri igrala že na večini igralnih položajev, razen kot centralna napadalka in vratarka se še ni preizkusila (smeh).

Verjamejo in ne odnehajo

Vesela je, ker gre njeni ekipi dobro, po 12 krogih so Pomurke na vrhu s popolnim izkupičkom točk. Hvali pristop in miselnost svojih mlajših soigralk.
„Zavedajo se, kako morajo pristopiti k tekmi in kako vztrajati in se boriti do konca. Predvsem pa verjamejo v uspeh ne glede na to, kdo je na drugi strani in kar je najpomembneje, verjamejo da zmorejo. Ekipa izvrstno deluje, trenira zavzeto in dobro,“ dodaja Tjaša.

Poslušala srce

V Beltince se je vrnila po letu v Ljubljani, kjer je bila članica ŽNK Olimpije Ljubljana.
„Hotela sem nazaj. Naprej sem to razčistila pri sebi. Potem sem se pogovorila s trenerko Nušo Ladinek in Brankom Grosom,“ pove Tjaša, kako je prišlo ob izteku prestopnega roka do vrnitve v matični klub. O Olimpiji nima slabe besede, pohvali profesionalnost na finančnem vidiku, saj je prvič v svoji 18-letni karieri  prejemala plačilo za igranje nogometa. Strinjala se ni predvsem z nenehnimi trenerskimi zamenjavami, Obstajala je tudi verjetnost, da se preselil h Krimu. „Na koncu je presodilo srce. Komu naj posredujem vse, kar sem se naučila, če ne matičnemu klubu? Delamo dobro. Lepo mi je. Pa še moja družina je srečna, ker malo več časa preživim doma,“ pove Tjaša, ki pa ne obžaluje lanski prestop k Olimpiji. Prizna, da se je dobro znašla v ekipi, kjer je imela precej manj odgovornosti, ker je imela ob sebi plejado izkušenih nogometašic reprezentantk na čelu z Anjo Milenkovič. V taboru Pomurk je srečna in predvsem zadovoljna, da mlajše punce iz tekme v tekmo ter iz sezone v sezono nabirajo izkušnje ter se učijo sprejeti odgovornost, kar je velika težava mlajših igralk nasploh..

Le in samo na visoki ravni

„Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove bodoča doktorica znanosti.

Med tednom, ko je v Ljubljani trenira v nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška, kjer svoje delo zelo kvalitetno opravljajo Petra Mikeln, Tina Kelenberger, Nina Čebin, Anja Milenkovič in Urša Žganec. Ob tem Tjaša še opozori, da je le še vprašanje časa, kdaj se bo ena od mlajših dekliških reprezentanc prebila na evropsko prvenstvo. „Napredek je očiten, dobro se dela. Že dolgo nisem bila tako prepričana, da bo eni od mlajših reprezentanc let uspel veliki met!“ še izvemo od Tjaše, ki ji je žal, da tudi sama ni imela tako dobrih pogojev za delo in razvoj, kot ga imajo mlade nogometašice danes.

Sklenemo na klubski ravni.
„Nuši Ladinek gredo velike zasluge za razvoj ženskega nogometa v Pomurju. Ni ji lahko, praviloma skupaj treniramo le za vikend. Brez njenega vložka nogomet na tem koncu Slovenije, ne bi bil na tako visokem nivoju,“ še pristavi naša sogovornica.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 30.01.2019 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija z novim trenerjem
  „Prvi vtisi so super. Ljudje okoli ekipe so mi omogočili res super pogoje za delo. Od sedaj naprej pa je na nas, da treniramo in opravičimo zaupanje uprave kluba. Igralk še ne poznam dobro, kar sem videl na prvih treningih pa lahko rečem, da imamo mlado in zelo perspektivno ekipo, ki je željna napredka in igranja nogometa,“ je uvodoma za klubsko Facebook stran povedal novi trener.
 • 13.01.2019 | 1. SŽNL
  Izvrstni pogoji za svetlo prihodnost ŽNK Cerklje
  V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Primož Štrajhar, ki vodi ekipo.
 • 04.01.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke po pokalno lovoriko
  Zasedba ŽNK Moje-lece.si Radomlje je prvi del SŽNL 2018/2019 sklenila na 5. mestu. Trener Gregor Mohar je analiziral prve mesece in napovedal morebitne okrepitve, v klubu pa odločno ciljajo na pokalni naslov.
 • 31.12.2018 | 1. SŽNL
  Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici
  Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Krimovke so tudi polfinalistke pokala NZS.
 • 17.12.2018 | 1. SŽNL
  Ženski nogomet v Sloveniji dela velike korake naprej
  Igralke ŽNK Maribora po prvem delu prvenstva v SŽNL zasedajo tretje mesto. Z dosežkom so v klubu zadovoljni, to nam potrdi 46-letni trener Marinko Šarkezi, ki se je po zavidljivi igralski karieri zapisal trenerstvu, že peto leto deluje v mariborskem prvoligašu.
 • 09.12.2018 | 1. SŽNL
  V nogometu ni prostora za samoumevnost
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je v jesenskem delu SŽNL zabeležila 12 zmag v prav toliko tekmah. O sezoni in pričakovanjih v letu 2019 smo se pogovarjali z Nušo Ladinek, glavno trenerko vodilne ekipe prvenstva.
 • 29.11.2018 | 1. SŽNL
  Radomljanke ponosne na karakter, Pomurke upajo na uspešno nadaljevanje
  „Ne glede na to kaj kaže rezultat, smo bili celotno tekmo precej boljši nasprotnik, a smo že v samem startu prejeli dva poceni zadetka iz vsega treh priložnosti. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nas je tepla slaba realizacija, kar smo v drugem polčasu popravili. Pohvaliti moram dekleta za zelo lepo in kombinatorno igro,“ pa je po uspehu krimovk proti ŽNK Cerklje povedal trener ljubljanske vrste David Fekonja.
 • 25.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke z rekordom vzele slovo od leta 2018
  S tekmami 12. kroga SŽNL je konec z ženskim ligaškim nogometom za leto 2018. Na vrhu s popolnim izkupičkom nadaljevanje sezone čakajo Pomurke, za petami so jim aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 24.11.2018 | 1. SŽNL
  Nov obračun Radomljank in Olimpije
  Z 12. krogom se za letošnje koledarsko leto poslavlja SŽNL. V Radomljah se bosta še drugič v tem tednu pomerila domačinke in Olimpija, vodilne Pomurke gostujejo na Obali, Maribor v Ajdovščini, Krim Rolljet pa na Gorenjskem.

DELI NA