04.12.2018 | 1. SŽNL
Znanje in izkušnje bi rada delila z mlajšimi

Klubi SŽNL so na zasluženem počitku, kamor je odšla tudi vrsta ŽNK Telemach GMT, kjer je letos jeseni nase vnovič opozorila izkušena Tjaša Tibaut, ki je na premor odšla z mejnikom – 300 doseženimi goli v SŽNL.

Nagrada za vztrajnost

„Ta številka me asociira na vztrajnost in je nagrada za vsa ta leta igranja v SŽNL. Nivo ligaškega tekmovanja v Sloveniji še zdaleč ni vrhunski, profesionalizma si večina igralk ne more privoščiti. Kolikor je mogoče lažje doseči gol na tekmi, je pa v takem okolju precej težko vztrajati. Uspelo mi je zadržati nivo in priti do mejnika,“ ponosno pove Tjaša Tibaut, ki je ob 300. golu proslavila tudi s posebno majico. Nekaj igralk, ki z njo potuje iz Ljubljane proti domu, je vedela za majico in mejnik, ostale ne.

„Ker bom februarja dopolnila 30 let, sem si za rojstni dan potihem želela 300. zadetkov,“ dodaja Tjaša. Svojega prvega gola v članski konkurenci se ne spominja, dodaja pa da je v svoji karieri igrala že na večini igralnih položajev, razen kot centralna napadalka in vratarka se še ni preizkusila (smeh).

Verjamejo in ne odnehajo

Vesela je, ker gre njeni ekipi dobro, po 12 krogih so Pomurke na vrhu s popolnim izkupičkom točk. Hvali pristop in miselnost svojih mlajših soigralk.
„Zavedajo se, kako morajo pristopiti k tekmi in kako vztrajati in se boriti do konca. Predvsem pa verjamejo v uspeh ne glede na to, kdo je na drugi strani in kar je najpomembneje, verjamejo da zmorejo. Ekipa izvrstno deluje, trenira zavzeto in dobro,“ dodaja Tjaša.

Poslušala srce

V Beltince se je vrnila po letu v Ljubljani, kjer je bila članica ŽNK Olimpije Ljubljana.
„Hotela sem nazaj. Naprej sem to razčistila pri sebi. Potem sem se pogovorila s trenerko Nušo Ladinek in Brankom Grosom,“ pove Tjaša, kako je prišlo ob izteku prestopnega roka do vrnitve v matični klub. O Olimpiji nima slabe besede, pohvali profesionalnost na finančnem vidiku, saj je prvič v svoji 18-letni karieri  prejemala plačilo za igranje nogometa. Strinjala se ni predvsem z nenehnimi trenerskimi zamenjavami, Obstajala je tudi verjetnost, da se preselil h Krimu. „Na koncu je presodilo srce. Komu naj posredujem vse, kar sem se naučila, če ne matičnemu klubu? Delamo dobro. Lepo mi je. Pa še moja družina je srečna, ker malo več časa preživim doma,“ pove Tjaša, ki pa ne obžaluje lanski prestop k Olimpiji. Prizna, da se je dobro znašla v ekipi, kjer je imela precej manj odgovornosti, ker je imela ob sebi plejado izkušenih nogometašic reprezentantk na čelu z Anjo Milenkovič. V taboru Pomurk je srečna in predvsem zadovoljna, da mlajše punce iz tekme v tekmo ter iz sezone v sezono nabirajo izkušnje ter se učijo sprejeti odgovornost, kar je velika težava mlajših igralk nasploh..

Le in samo na visoki ravni

„Dokler sem mnenja, da lahko igram na nivoju, bom igrala! Ko ne bom več zmogla, se poslovim, rada pa bi ostala v nogometu. Menim, da lahko še veliko dam in pomagam ženskemu slovenskemu nogometu,“ pove bodoča doktorica znanosti.

Med tednom, ko je v Ljubljani trenira v nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška, kjer svoje delo zelo kvalitetno opravljajo Petra Mikeln, Tina Kelenberger, Nina Čebin, Anja Milenkovič in Urša Žganec. Ob tem Tjaša še opozori, da je le še vprašanje časa, kdaj se bo ena od mlajših dekliških reprezentanc prebila na evropsko prvenstvo. „Napredek je očiten, dobro se dela. Že dolgo nisem bila tako prepričana, da bo eni od mlajših reprezentanc let uspel veliki met!“ še izvemo od Tjaše, ki ji je žal, da tudi sama ni imela tako dobrih pogojev za delo in razvoj, kot ga imajo mlade nogometašice danes.

Sklenemo na klubski ravni.
„Nuši Ladinek gredo velike zasluge za razvoj ženskega nogometa v Pomurju. Ni ji lahko, praviloma skupaj treniramo le za vikend. Brez njenega vložka nogomet na tem koncu Slovenije, ne bi bil na tako visokem nivoju,“ še pristavi naša sogovornica.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 11.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani termini kvalifikacij za ligo prvakinj
  Ekipa trenerke Nuše Ladinek že vadi in se pripravlja na nov evropski izziv. Le ta sledi že avgusta, ko bo v Beltincih in Murski Soboti odigran kvalifikacijski turnir lige prvakinj.
 • 10.07.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje z novim generalnim pokroviteljem
  Pomurke so ob koncu prvega tedna priprav odigrale prvo pripravljalno tekmo. V Bratoncih so gostovale igralke Ferencvaroša in slavile z izidom 1:3. Mrežo madžarskih prvakinj je v drugem polčasu zatresla Špela Kolbl, trikrat je veselje preprečil okvir gola.
 • 09.07.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija krepi svoje vrste
  V ljubljanski Olimpiji so minulo sezono končali na 2. mestu v domačem prvenstvu, pokalno tekmovanje pa so sklenili v polfinalu, kjer so jih ustavile kasnejše prvakinje zasedba ŽNK Telemach GMT Beltinci.
 • 09.07.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po 15. juliju
  „Prestopni rok se je malce podaljšal, zato imamo še nekaj časa za sestavo,“ doda trener David Fekonja, ki je napovedal, da bodo sprva trenirali v Ljubljani, avgusta se odpravljajo na priprave v Kranjsko Goro.
 • 04.07.2019 | 1. SŽNL
  Še ena novinka v Radomljah
  Prihaja iz Ilirske Bistrice, večino časa je trenirala s fanti, saj v okolici ni bilo nobene ženske ekipe. Barbara se je preizkusila tudi v igranju futsala, dokler ni dobila priložnosti zaigrati v Ankaranu, kjer je odigrala tri sezone in nato prestopila v ŽNK Krim Roll Jet, kjer je odigrala dve sezoni, so sporočili iz Radomelj.
 • 02.07.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje že trenirajo
  Prvi julijski dan je prekinil nogometni počitek Pomurk. Državne in pokalne prvakinje so ponedeljkov večer izkoristile za uvodno vadbo v sklopu priprav na novo sezono, ko rumeno-modre čakajo tudi kvalifikacije za Uefino ligo prvakinj.
 • 24.06.2019 | 1. SŽNL
  Tri novinke v Radomljah
  V taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje so minulo sezono v SŽNL končali na 3. mestu, zdaj pa že kujejo plane za novo. Ekipo so okrepili, poleg igralk iz mlajših selekcij pa so zasedbo okrepil še Sonja Čevnik, Sara Gruden in Tinkara Senica.
 • 26.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke v 91. minuti, Radomljanke na 3. mesto
  S tekmami 21. kroga je konec državnega prvenstva članic v SŽNL. Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci slavi sedmi naslov, ki se je po dveh sušnih letih vrnil v Pomurje. Špela Kolbl je s 46 zadetki prva strelka tekmovanja.
 • 25.05.2019 | 1. SŽNL
  Kronanje prvakinj in generalki za pokal
  Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 24.05.2019 | 1. SŽNL
  Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami
  „Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.

DELI NA