Znani udeleženci drugega kroga Pokala Slovenije, Tabor presenetil Velenjčane

Znani so udeleženci drugega kroga Pokala Slovenije. Na praznični torek so se napredovanja razveselili nogometaši Aluminija, Krke in Šampiona, sreda pa je ponudila še osem pokalnih obračunov. V drugi krog so se prebili še Krško, Tabor, Jadran, Drava, Radomlje, Mura, Koper in Celje.

V Beltincih so že drugo poletje zapored gostovali Kidričani, ki pa so se morali vnovič močno potruditi za napredovanje. Četa stratega Gruborja je v skladu s pričakovanji prevladovala in trikrat zatresla okvir domačega gola, a žoga dolgo ni hotela v domačo mrežo, z nekaj posredovanji pa se je izkazal Denis Vöröš. Domači vratar je bil precejšnja ovira predvsem za Žigo Škofleka in Damirja Bartulovića, ki mu je v uvodu drugega polčasa zaustavil tudi udarec z bele točke. Aluminij je odpor domačega moštva, ki ga vodi nekdanji reprezentant Feri Cifer, strl v 61. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Vedran Mesec. V 80. minuti je po podaji Tahiraja z glavo zadel še osamljeni Marko Nunić, Mesec pa je po prodoru in podaji Škofleka postavil končni izid srečanja.

Na Hotizi so gostovali polfinalisti zadnje izvedbe Pokala Slovenije. Domači tretjeligaš je gostil novomeško Krko, tudi v drugi tekmi na prekmurskih tleh pa prva polovica dvoboja ni postregla z zadetki. Okrog 300 gledalcev, še sto več se jih je zbralo v Beltincih, pa je na svoj račun prišlo v uvodu drugega polčasa, ko pa so se dvakrat veselili Dolenjci. V prvi minuti po vrnitvi na zelenico je čuvaja domače mreže Ivana Prekupca matiral mladi Luka Kambič, dobrih deset minut zatem pa se je veselil še ameriški napadalec farmacevtov, Sachem Wilson. Tudi gostitelji niso ostali brez odgovora, saj je Nikolaj Biro, eden najizkušenejših nogometašev domačega moštva, v 61. minuti dvoboja uspešno izvedel kazenski udarec. Prekmurcev v zaključni tretjini srečanja ni uspelo priti do izenačenja in morebitnih podaljškov, napredovanja v drugi krog tekmovanja pa so se lahko razveselili Novomeščani.

Najdlje so v torek na odločitev o zmagovalcu čakali v Celju. Šampion, ki bo tudi letos nastopal v 3. SNL sever, je na prenovljenem igrišču Olimpa gostil prav tako tretjeligaški Tolmin. V skladu z obema dvobojema na levem bregu Mure tudi dvoboj v knežjem mestu v prvem polčasu ni postregel z zadetki, strelski post pa se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Tako so sledili podaljški, a tudi v dodatne pol ure igre se mreži nista zatresli. Tako so sledili kazenski udarci, pri katerih pa so krajšo potegnili Tolminci, ki so se za letos poslovili od pokalnega tekmovanja.

Gledalci v Murski Soboti so videli kar sedem zadetkov, Kranjčani pa so po nesporazumu domače obrambe povedli z golom Matica Ahačiča. A sledil je hiter preobrat Mure, saj je najprej zadel Žan Karničnik, v 15. minuti pa je strel z bele točke uspešno izvedel Amadej Maroša in postavil izid polčasa. Gostitelji so sicer prevladovali, v drugi minuti nadaljevanje pa se je Maroša veselil še drugič. Prekmurci so zapravili najstrožjo kazen, še dvakrat zatresli okvir gola, po uri igre pa se je tretjič veselil Maroša. V 62. minuti so si najstrožjo kazen priigrali tudi Gorenjci, ki jo je realiziral Tom Žurga, končni izid srečanja pa je po hitrem protinapadu Kousa in lepi asistenci Vaša postavil Bobičanec.

Velenjčani so pokleknili v Sežani, prestižnega skalpa se je veselil novopečeni drugoligaš Tabor. Rok Duspara je domače popeljal v prednost, a so knapi izenačili z golom Dominika Radića in postavili izid polčasa. Sledila je dramatična končnica, v kateri pa so se kar dvakrat veselili Kraševci. Leon Sever je domače popeljal v novo prednost, napredovanje v drugi krog tekmovanja pa je dokončno potrdil Alen Pavić. Z dramatičnim razpletom je postregel tudi obračun v prestolnici. Ilirija je gostila Krško, kluba s stadionov, ki sta znana tudi po speedway stezi, pa v rednem delu srečanja nista postregla z zadetki. Tako je bilo tudi v polurnem podaljšku, pri izvajanju enajstmetrovk pa so imeli več sreče Posavci.

V Mežici so se napredovanja veselili gostje, dvoboj Akumulatorja in Jadrana pa je bil dokončno odločen v drugem polčasu. Jaka Rupnik je Primorce v 29. minuti povedel v vodstvo, ki ga je po uri igre podvojil David Fortuna. Dvajset minut kasneje je Aleks Petrovčič še tretjič zatresel domačo mrežo. Boštjan Hutmajer je pet minut kasneje znižal primorsko prednost, a že v naslednji minuti je Petrovčič z drugim zadetkom na tekmi postavil končni izid srečanja.

Sedem zadetkov je padlo tudi v obračunu Vidma in Radomelj, gostje pa so v drugi krog napredovali z rezultatom 1:6. Po prvem polčasu ni kazalo na visoko slavje Radomljanov, saj je odpor domačih strl Luka Cerar, v nadaljevanju pa so gledalci videli pravi festival zadetkov, ki ga je v 55. minuti pričel Anel Hajrić. Med 61. in 67. minuto so bili natančni še Marko Kovjenić, Gašper Trdin in Sandi Nuhanović. Hajrić je v 78. minuti pot do domačega gola našel še drugič, Dominik Božak, nekdanj član Zavrča, pa je pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom postavil rezultat dvoboja.

Drava in Brda sta se po sobotnem ligaškem srečanju udarila tudi v pokalnem tekmovanju. Tudi v drugo so se zmage razveselili Ptujčani, ki so bili dvakrat natančni že v prvem polčasu. V 26. minuti je z natančnim udarcem postregel Tim Golob, tik pred odmorom pa je najstrožjo kazen izkoristil še Matic Marcius. V drugem polčasu je bilo potrebno na nov zadetek čakati vse do izdihljajev dvoboja, gol v 90. minuti, ko je v polno meril Matic Ferjančič, pa Bricem ni pomagal do preobrata.

V Lendavi so si napredovanje priigrali Celjani, ki so prednost v dvoboju z domačim drugoligašem priigrali že v prvem polčasu. Prvi so sicer zapretili Prekmurci, a strel Novinić ni bil dovolj natančen. So pa v 17. minuti povedli gostje, po podaji Rudija Požega Vancaša je zadel Luka Šušnjara. Štiri minute zatem se je po udarcu Požega Vancaša tresel okvir domačega gola, lepi priložnosti pa sta zapravila še Pišek in Lupeta. Kot se je izkazalo ob koncu, je odločilno prednost gostom priigral Požeg Vancaš, ki je z glavo zadel po podaji Luke Žinke. Grofje so prevladovali tudi v drugem delu srečanja, ko pa so domači nogometaši le prišli do znižanja zaostanka. Za častni zadetek je poskrbel Liridon Osmanaj, a gol nekdanjega upa Maribora ni bil dovolj za preobrat Nafte.

Večerna tekma je bila odigrana tudi na Bonifiki. Koprčani so gostili prevaljski Korotan, ki pa se z gostovanja na Primorskem vrača poražen. Igor Nenezić je zaklenil svoja vrata, gostujoča mreža pa se je prvič tresla minuto pred odmorom, ko je bil natančen Jan Jerman. Okrog 450 gledalcev je na svoj račun prišlo v izdihljajih srečanja, ko je v 90. minuti najprej zadel Nik Popovič, v sodniškem dodatku pa je napredovanje potrdil Mark Klarić.

Triglav se je zaradi izstopa Šoštanja v drugi krog uvrstil brez boja, na tekmece pa čakajo tudi Domžalčani, Goričani, Ljubljančani in Mariborčani, ki so slovenski nogomet to poletje predstavljali v Evropi.

Rezultati prvega kroga Pokala Slovenije:
HOTIZA - KRKA 1:2 (0:0)

Biro (61'/11m); Kambič (46'), Wilson (55')
LUŠT BELTINCI - ALUMINIJ 0:3 (0:0)
Mesec (61', 89'), Nunić (80')
ŠAMPION – TOLMIN 1:0* (0:0, 0:0)
ILIRIJA 1961 - KRŠKO 0:3* (0:0, 0:0)
CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - RUDAR VELENJE 3:1

Duspara (19'), Sever (87'), Pavić (94'); Radić (37')
TAB AKUMULATOR - JADRAN DEKANI 1:4
Hutmajer (40'); Fortuna (14'), Rupnik (29'), Petrovčič (34', 41')
DRAVA PTUJ - BRDA 2:1
Golob (26'), Marcius (45'); Ferjančič (90')
VIDEM - KALCER RADOMLJE 1:6 (0:1)
Božak (85'); Cerar (22'), Hajrić (55', 78'), Kovjenić (61'), Trdin (64'), Nuhanović (67')
MURA - ZARICA KRANJ 5:2 (2:1)
Karničnik (9'), Maroša (15', 47', 59'), Bobičanec (68'); Ahačič (2'), Žurga (62'/11m)
KOPER - KOROTAN PREVALJE 3:0 (1:0)
Jerman (44'), Popovič (90'), Klarić (92')
NAFTA 1903 - CELJE 1:2 (0:2)
Osmanaj (84'); Šušnjara (17'), Požeg Vancaš (44')

* po enajstmetrovkah

Tekst: PDo
Foto: NK Tabor Sežana/Matej Glavina

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA