07.10.2022 | WU17
Znana seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2023

Mladinke so v sredo začele kvalifikacije za EP 2023, v tem mesecu pa kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo čakajo tudi naše kadetinje. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu v Sloveniji.

„Na seznamu so dekleta, ki so preko predstav na ligaških tekmah in rednih treningih v NZS centrih najbolj opozorile nase. V razvoju mladih igralk je selekcija živa in že v naslednjih mesecih lahko s kvalitetnim delom in dobrimi predstavami kakšna posameznica iz čakalne liste ali pa posameznica, ki trenutno sploh ni na seznamu, opozori nase in se prebije med dvajseterico reprezentantk. Tukaj so tudi poškodbe in bolezni, zato je izredno pomembno, da so tudi tiste, ki morda trenutno niso povsem v ospredju, osredotočene na nadaljnje delo in osebne ter ekipne nogometne cilje. Na žalost zaradi poškodbe kolena z nami ne bo Tabeje Einfalt, ki je bila redna članice te selekcije. Vsi skupaj ji želimo čimprejšnje okrevanje in povratek na zelenice. Prav tako manjka zaradi poškodbe Sara Medić, ki ji prav tako želimo hitro okrevanje in vrnitev na igrišče,“ je ob obelodanitvi seznama povedala selektorica Tina Kelenberger.

Kadetinje se bodo jeseni vnovič predstavile v Evropi, kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo začenjajo v Ligi A. Žreb jim je namenil skupino A5, kjer bodo poleg Slovenije igrale še Nemčija (aktualne evropske prvakinje), Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom. Evropsko prvenstvo kadetinj bo prihodnje leto gostila Estonija, na Baltik pa bo potovalo sedem zmagovalk turnirjev Lige A, ki se bo sklenila prihodnjo pomlad.

Kvalifikacije za EP 2023:

Čatež ob Savi, 19.10.
Slovenija – Srbija (16.00)

Krško, 22.10.
Slovenija – Nemčija

Čatež ob Savi, 25.10.
Slovenija – Turčija

Vabljene igralke:
Jerca Plevel (ŠD Šenčur/ŽNK Cerklje), Zara Kramžar (A.S. Roma), Neža Trošt (ŽNK Krim), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija), Zala Omerza (ŽNK Olimpija), Teja Truntič (ŽNK Pomurje), Hana Serec (ŽNK Pomurje), Neža Hrga (ŽNK Pomurje), Lana Jakšič (ŽNK Pomurje), Ana Marija Kršljin Stojić (ŽNK Pomurje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Špela Gerbec (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Nikki Kobal (ŽNK Olimpija), Stela Babič (ŽNK Olimpija), Teja Tkalec (ŽNK Pomurje), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje), Ajda Zajc (ŽNK Radomlje), Špela Bremec (ND Primorje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Tarin Požru (Gažon Obala).

Uspela generalka

Dekliška kadetska reprezentanca je minuli mesec odigrala tudi dve pripravljalni tekmi. Tako doma kot v gosteh je bila boljša od madžarskih vrtnic, 2:0 in 2:1 je bilo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.01.2023 | WU17
  Kvalifikacije za EP izziv za vse
  Leto 2023 prinaša izzive tudi dekliški reprezentanci do 17 let. Decembrski žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo ji je namenil namenil skupino A4, ob njej pa so tu še Švica, Avstrija in Slovaška.
 • 07.12.2022 | WU17
  V lov na EP na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji
  Danes je bil v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških reprezentanc U17. Sloveniji skupina A4, naša reprezentanca bo igrala doma.
 • 25.10.2022 | WU17
  Z zmago uspešno končale kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Turčiji (3:0) uspešno končala prvi del kvalifikacij za EP 2023. Slovenija je v skupini 5 zasedla 2. mesto in si zagotovila, da kvalifikacije nadaljujejo v elitni skupini A.
 • 25.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije končujejo proti Turčiji
  „V prvi vrsti je bilo nujno, da smo se po tekmi z Nemčijo umirili in dobro regenerirali. Potem smo vse moči usmerili v taktično pripravo na zadnjo tekmo, kjer nas zanimajo tri točke,“ je tekmo proti Turčiji, ki je klonila proti Nemčiji in Srbiji, napovedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 22.10.2022 | WU17
  V sodnikovem podaljšku poraz proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je tesno z 1:2 izgubila 2. tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. V Krškem jo je z golom v sodnikovem podaljšku premagala Nemčija. Slovenija je z igro navdušila, v torek, 25.10., pa s tekmo proti Turčiji končuje ta del kvalifikacij.
 • 22.10.2022 | WU17
  Kadetinje proti Nemčiji, tekma v spletnem prenosu
  Po četrtkovem remiju proti Srbiji (0:0) se bodo danes varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Nemčijo. Osemkratne evropske prvakinje v tej starostni kategoriji so bile na prvi tekmi kvalifikacij z 9:1 boljše od Turčije.
 • 19.10.2022 | WU17
  Uvodoma remi s Srbijo
  Dekliška kadetska reprezentanca je z remijem proti Srbiji (0:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija se bo na 2. tekmi kvalifikacij v soboto, 22.10., v Krškem pomerila z Nemčijo.
 • 19.10.2022 | WU17
  V spletnem prenosu kadetinje proti Srbiji
  Danes ob 16. uri dekliška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji doma začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma v Čatežu ob Savi pomerile s Srbijo.
 • 17.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije za EP doma pred kamerami
  V sredo, 19.10., s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo začenjajo kadetinje. Reprezentanca pod vodstvom selektorice Tine Kelenberger bo prvi del kvalifikacij odigrala v Sloveniji, kjer se bo pomerila s Srbijo (19.10.), Nemčijo (22.10.) in Turčijo (25.10.).

DELI NA