Zmaji ugnali Triglav

Olimpija - Triglav 4:2 (2:1)

* Dvorana Stožice, sodniki: Antić, Klančnik, Habibović.
* Strelci: 0:1 Majcen (24.), 1:1 Putinčanin (32.), 2:1 Maksimenko (44.), 3:1 Cekici (59.), 4:1 Kronaveter (87.), 4:2 Karamatić (89.).
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Bagnack, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Putinčanin, Suljić (od 62. Savić), Kronaveter, Cekici (od 88. Jurčević), Kadrič (od 74. Kidrič).
* Triglav: Curanović, Rogelj, Karamatić, Bojić, Arh Česen, Kryeziu (od 76. Gajić), Mertelj, Tijanić, Udovič, Majcen (od 88. Crnov), Hasanaj (od 66. Žurga).
* Rumeni kartoni: Suljić, Bagnack; Bojić, Rogelj.
* Rdeč karton: /

Zaenkrat še slovenskim prvakom ni bilo potrebno pokazati spektakularne predstave, da so zlomili odpor kranjskega Triglava. Ljubljančani so imeli prvo tretjino tekme sicer jalovo premoč, igra se je odvijala predvsem na polovici Triglava, ki pa je celo prvi zadel. A reči so kmalu prišle na svoje mesto, zeleni so že osem minut pozneje izenačili, nato pa si še s tremi goli priborili 17. zmago v sezoni, s katero so na prvenstveni razpredelnici zadržali enajst točk zaostanka za Mariborom in deset točk prednosti pred tretjeuvrščenimi Domžalami.

Olimpija je od samega začetka pritisnila na vrata Kranjčanov, a kljub številnim strelskim poskusom, so bili tekmeci tisti, ki so povedli. V 24. minuti je po lepi akciji Žan Rogelj ušel po desni strani, zavrnil žogo v sredino, kjer jo je pripravljen dočakal prvi strelec lige Luka Majcen, ki je z natančnim strelom dosegel svoj 15. gol v sezoni.

Na izenačenje pa vendarle bilo treba dolgo čakati. Osem minut pozneje je Rok Kronaveter 20 metrov od gola izsilil prosti strel, izvedel ga je sam, zadel je živi zid, odbita žoga pa je prišla do Marka Putinčanina, ki je izkoristil dejstvo, da je bil gostujoči vratar Darjan Curanović pokrit, s strelom po tleh je izid izenačil.

Kronaveter je kmalu zatem streljal malo čez gol, kar ni uspelo njemu, je v 44. minuti uspelo branilcu Vitalijsu Maksimenku, ki je izkoristil lepo podajo Asmirja Suljića in z glavo premagal Curanovića.

Kranjčani so se v prvem polčasu predvsem branili, drugi del pa so začeli pogumneje, Gašper Udovič je v 49. minuti poskusil s strelom od daleč, žoga je zletela čez gol, polpriložnost za izenačenje je imel tudi Majcen. A Ljubljančani so goste hitro umirili. V 59. minuti je proti golu prodiral Haris Kadrič, kranjska obramba mu je žogo odbila, vendar le do Endrija Cekicija, ta pa je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora povišal vodstvo.

Še večjo prednost je gostiteljem priboril Kronaveter, ki se je s 15. golom na lestvici najboljših strelcev spet izenačil z Majcnom, po podaji Cekicija je bil uspešen z glavo, končni izid pa je dve minuti pozneje postavil Tin Karamatić.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Mariboru, Triglav pa v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Triglav
    Olimpija ni izkoristila remija Maribora, zmaji so s porazom v Celju še povečali zaostanek za vrhom lestvice. Prvo ničlo pod taktirko Safeta Hadžića želijo izkoristiti tudi nogometaši Triglava, ki je marca že zagodel zelenim.

DELI NA