Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor

Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je v finalnem obračunu po preobratu premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so sicer povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

Pokal regij - finale:

MNZ KOPER - MNZ MARIBOR 1:5 (1:2)

Strelci: Savski (32'); Rogina (42'/11m), Kogelnik (44'), Hager (48'), Sredenšek (71', 73')
Rdeči kartoni: Mandir (45'), Franklyn (76') - oba MNZ Koper

Selekcija MNZ Maribor se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdu veselila visoke zmage, a so branilci naslova sprva lovili rezultatski zaostanek. Koprčani so kaznovali neizkoriščeno priložnost Hagerja in povedli v 32. minuti tekme, ko se je po predložku Franklyna med dvema branilcema tekmeca najbolje znašel Matic Savski. Štajersko-koroška zasedba je izenačila v 42. minuti, ko je Kogelnik izsilil prekršek za enajstmetrovko, le-to pa je v izenačenje pretvoril kapetan Davor Rogina.

A to ni bil zadnji zadetek v prvem polčasu. V 44. minuti je natančno udaril Peter Kogelnik in z diagonalnim udarcem v levi kot koprskega gola poskrbel za preobrat selekcije MNZ Maribor. Tik pred odmorom pa še en udarec za Primorce, saj je Marin Mandir po prekršku prejel rdeči karton in moral pod predčasno prho.

Lanskoletni zmagovalec je številčno premoč izkoristil že v tretji minuti nadaljevanja. Rogina je na levi strani kazenskega prostora našel Kogelnika, ta pa je pred golom zaposlil Dejana Hagerja, ki je z bližine zadel za vodstvo z 1:3. Vprašanje o zmagovalcu je bilo dokončno odločeno v 71. minuti. Koprska obramba je pred golom pozabila na Jana Sredenška, rezervist pa osamljen pred golom ni imel težav z zaključkom.

Isti nogometaš se je dve minuti kasneje še drugič vpisal med strelce. Če je Sredenšek pri prvem golu pobegnil koprski obrambi, je le-ta v drugo pozabila nanj. Korošec je po lepem preigravanju Javornika zgolj sprejel natančno podajo v kazenski prostor in zadel v spodnji levi kot nemočnega vratarja Gustinčiča. Koprčani so v 76. minuti ostali še brez Franklyna, a se izid ni več spremenil.

Selekcija MNZ Maribor bo slovenske barve zastopala na mednarodni ravni, med 5. in 11. junijem se bodo v predtekmovanju UEFA Pokala regij merila z Romunijo, Gruzijo in Škotsko.

Tekst: PDo
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA