09.04.2019 | Futsal U21
Zmaga ostala doma

Slovenska futsal reprezentanca do 21 let je v Kidričevem pred 100 gledalci z 2:0 ugnala francoske vrstnike. Ekipi se bosta še enkrat pomerili jutri ob 17.30 v Podčetrtku.

Prijateljski tekmi U21:

Kidričevo, 9.4.
Slovenija – Francija 2:0
(0:0)
1:0 Gajser (24.), 2:0 Berzelak (35.)

Podčetrtek, 10.4.
Slovenija – Francija (17.30)

Obramba na prvem mestu

Selektor Tomislav Horvat je uvodoma na parket poslal Luko Jamnika, Vanča Florjančiča, Andreja Mohoriča in Nejca Kovačiča, branil je Nejc Berzelak. Prvi polčas je obeležila dinamična igra, čvrsta obramba, ki ji je bilo posvečena precejšna pozornost na obeh straneh. Dobro sta svoje delo opravila tudi vratarja.

Prvo priložnost si je v 2. minuti ustvarila Slovenija, Florjančič je zaposlil Jamnika, ki pa v padcu ni bil dovolj natančen. Do nove priložnosti ni bilo treba dolgo čakati. Po menjavi četverice (v igro so vstopili Tilen Gajser, Jeremy Bukovec, Aljaž Končan, Alen Muratagić) je meril Gajser, ki je poizkusil po uigrani akciji s prostega strela po prvem akumuliranem prekršku Francije.

Berzelak na mestu

V 5. minuti je bil na mestu slovenski vratar Nejc Berzelak, ki je dobro posredoval ob prvem resnem francoskem poizkusu. V 9. minuti sta bila v glavni vlogi Gajser in Bukovec, ki sta po dvakrat ogrozila francoska vrata. V 12. minuti smo videli „solo“ akcijo in preigravanje Nejca Kovačiča, v 13. minuti pa še eno dobro posredovanje Berzelaka. V 14. minuti je domači selektor Tomislav Horvat segel po minuti odmora, njegov kolega na francoski klopi pa je to storil nekaj sekund pred koncem prvega polčasa, ki pa se je končal brez zadetkov.

Gajser začel

Na prvega smo počakali do 24. minute, ko je zadel Gajser. Francozi bi lahko poravnali v naslednji minuti, a je Nejc Berzelak dvakrat ukrotil goste. Na drugi strani je bil pri strelu kapetan Jamnik. Zmago Slovenije je z zadetkom prek celega igrišča potrdil zmago.

Izjave po tekmi:

Tomislav Horvat, selektor Slovenije:
„Za nami je agresivna in hitra tekma. Čestitke naši ekipi Slovenije za borbeno predstavo in zmago. Pomembno je, da nismo prejeli gola. To je v futsalu sigurno pohvalno. Zmagali smo z 2:0. Naš golman je vrhunsko opravil svoje delo, saj je zadržal „nulo“. Zdaj sledi regeneracija, na drugi tekmi pa bodo nekaj več minut dobili tisti, ki so danes igrali manj. Z željo, da ostanemo sveži.“

Luka Jamnik:
„Francija je solidna ekipa, v drugem polčasu pa smo prišli do zmage. Vesel sem zaradi naše ekipe, da nam je to uspelo. Pomembno je tudi, da nismo prejeli zadetka. DO izraza je prišla naša kvaliteta.“

Nejc Berzelak:
„Dobro smo parirali Franciji, priložnosti ni bilo veliko. So pa gostje neugodni s prekinitev, precej nabijajo žogo pred gol, tam pa se lahko hitro odbije v mrežo. Mi smo pokazali karakter in zmagali!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.01.2024 | Futsal U21
    V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
    „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
    Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Tesen poraz proti Portugalski
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
  • 22.01.2024 | Futsal U21
    Pripravljeni na Portugalsko
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
  • 21.01.2024 | Futsal U21
    Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
  • 17.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi na Portugalsko
    V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
  • 17.12.2023 | Futsal U21
    Zmanjkalo časa za preobrat
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
  • 16.12.2023 | Futsal U21
    V nedeljo še enkrat z Madžari
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
  • 15.12.2023 | Futsal U21
    Veselijo se tekem na Madžarskem
    Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
  • 12.12.2023 | Futsal U21
    Dvakrat z Madžarsko
    V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA