23.03.2009 | 1. SKL
Zmaga kadetov ND Mure 05

Kadeti so uspeli zmagati drugič zapored na domačem igrišču. Tokrat je padlo Bilje-Primorje z 2:0.

Varovance Dominika Kovačiča je krasila nepopustljivost na igrišču, proti ostrim gostom, ki so na vsak način poskušali doseči ugoden izid. Predvsem zaradi lastne nespretnosti v prvem polčasu so na koncu igrišče zapuščali sklonjenih glav. Na drugi strani so črno-beli odigrali veliko boljši drugi polčas v katerem so znali kaznovati napake v obrambni vrsti gostov in so najlepši priložnosti tudi pospravili v mrežo.

Na srečanju so priložnost v vrstah Mure 05 dobili
: Cipot, Janža, Barbič, Rajnar, S. Pavel (26. min. Sečko), T. Pavel (72. min. Bošnjak), Turk, Virag (62. Kouter), Golob (65. min. Žlebič), Gruškovnjak, Barbarič (54. min Pörš).

Bilje Primorje pod vodstvom Andija Mamiča je srečanje odigralo v postavi: Hrobat, Zarič, Burkeljca (74. min. L. Žontar), Mehanovič, Volarič, Bytyqi (72. min. Rot), Doplihar (61. min. Žižmond), Kadrija, Syla (74. min. Miklavec), T. Žontar, Karba.

Uvodne minute so minile med obema kazenskima prostoroma brez neposrednega strela proti enim ali drugim vratom. V 9. minuti po prostem strelu T. Žontarja, ki ga je sprožil s tridesetih metrov Cipot ni imel dela, saj je žoga končala nad prečko njegovih vrat. Na drugi strani je po predložku Janže z desne strani z glavo mimo vrat streljal kapetan Gruškovnjak. Po podaji iz prostega strela z desne strani so gostje imeli prek Mehanoviča in Syla iz bližine lepo priložnost za vodeči zadetek a sta bila premalo natančna. V 27. minuti se je na levi strani sam pred domačimi vrati znašel T. Žontar, z dvanajstih metrov je poskušal z lobom, Cipot je žogo na kratko odbil, do nje je ponovno prišel Žontar, tokrat so strel obrambni igralci izbili izven kazenskega prostora.



Tudi naslednjo priložnost so imeli gostje, na desni strani se je v priložnosti znašel Syla, Cipot je žogo uspel odbiti, vendar je do nje ponovno prišel Syla, ki je iz mrtvega kota žogo uspel spraviti mimo Cipota, vodstvo gostov je preprečil Barbič, ki je žogo iz praznih vrat izbil izven kazenskega prostora. Po kotu z desne strani se je v priložnosti še enkrat znašel T. Žontar, tokrat je s petih metrov z glavo streljal slabo mimo vrat.

V zadnjih trenutkih prvega polčasa je po hitrem nasprotnem napadu bil na desetih metrih v priložnosti Karba, strel Cipot odbije v kot. Po kotu je do žoge prišel T. Žontar, ki žoge iz bližine ni uspel poriniti v prazno mrežo.

V prvi minuti nadaljevanja je za Bilje-Primorje z razdalje mimo vrat streljal Kadrija. V 53. minuti so gostje vrnili žogo do vratarja Hrobata, ki je žogo z roba kazenskega prostora slabo izbil v polje, do nje je na tridesetih metrih prišel Timotej Pavel in jo ob levi vratnici poslal v gostujočo mrežo za 1:0. Štiri minute za tem je bilo že 2:0. Akcijo na desni je začel T. Pavel, ki je preigral gostujočega branilca in žogo podal pred vrata do Pörša, Uroš je na sedmih metrih pripravil strel za Žigo Sečka kateri je s sedmih metrov žogo zabil v mrežo za 2:0. Po podaji Janže je z desetih metrov streljal Virag, Hrobat je strel na kratko odbil do Sečka, njegov strel pa so gostje blokirali in izbili v polje.



Do konca srečanja smo videli še dve pol priložnosti za male »muraše«, strel Sečka z dvajsetih metrov je gostujoči vratar ubranil, po podaji Kouterja pa je strel Gruškovnjaka z desetih metrov zletel mimo vrat.

Tekst: Dušan Hidič
Foto: Saša Hidič

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2013 | 1. SKL
    SKL/SML: Popoldne na sporedu že 2. krog
    Nogometaše v mladinski in kadetski konkurenci po soboti čaka že nov krog tekmovanja. Šesterica klubov v vsaki starostni kategoriji bo iskala priložnost za prve točke, trenutno vodilni pa se bodo skušali odlepiti od zasledovalcev. Prvi dvoboji se začenjajo ob 15.30 uri v kadetski konkurenci, zadnji bodo na igrišče stopili mladinci iz Kopra in nogometaši Roberta Korena Dravograd, ki bodo na umetni travi na Bonifiki moči pomerili ob 21. uri.
  • 18.06.2013 | 1. SKL
    Intervju: Darko Birjukov
    Domžale so minuli konec tedna osvojile premierni naslov državnih prvakov med kadetsko konkurenco. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima opravka z izjemno generacijo nogometašev.
  • 17.06.2013 | 1. SKL
    Kadetski naslov v Domžale
    V soboto se je zaključila prva državna nogometa za nogometaše v konkurenci do 16 let, prvaka pa smo dobili šele v zadnjem krogu. Pred tekmo Domžal in Kopra so imeli varovanci Darka Birjukova dve točki prednosti, z zmago z 1:0 pa so odpravili vse dvome o novem prvaku.
  • 03.06.2012 | 1. SKL
    Klubi SML/SKL: NŠ R. Koren Dravograd
    Do konca kadetske in mladinske lige so še trije krogi, nam pa sta za predstavitev ostala še dva kluba. Tokrat je na vrsti NŠ R. Koren Dravograd.
  • 23.01.2012 | 1. SKL
    Pregled 1. SKL: Koper s popolnim izkupičkom
    Ligaško tekmovanje v 1. SKL je sicer samostojno tekmovanje, ki pa je vendarle v tesni povezavi s 1. slovensko mladinsko ligo. Gre za tako imenovano vezano tekmovanje, kjer se poleg lestvic za posamezni ligi vodi tudi skupna lestvica. Na podlagi skupnega seštevka točk mladinske in kadetske ekipe zadnji dve ekipi iz lige izpadeta, prav tako pa na podlagi skupnega seštevka točk prvo uvrščeni ekipi iz 2. SML in 2. SKL vzhod in zahod v 1. SML in 1. SKL neposredno napredujeta.
  • 21.03.2011 | 1. SKL
    Z derbija 1.SKL med Domžalami in Interblockom
    Na domžalski umetni travi se je konec tedna odvil derbi kadetske lige med domačini in ljubljanskim Interblockom. Priložnosti je bilo na obeh straneh dovolj, več pa jih je uspelo realizirati gostom. Ti so z zadetki Andraža Šporarja in Žige Smrtnika s 3:0 premagali Domžalčane.
  • 28.02.2011 | 1. SKL
    Brez spremembe na vrhu
    V kadetski in mladinski ligi so bila odigrana srečanja zaostalega 16. kroga. Mariborčani so bili v obeh starostnih kategorijah boljši od Olimpije, v kadetski konkurenci so zabeležili celo najvišjo zmago kroga. Slavili so kar s 4:1. V mladinski konkurenci gre najvišja zmaga kroga Domžalčanom, ki so z 8:2 odpravili Rudar Velenje.
  • 25.02.2011 | 1. SKL
    V 16. krogu SML/SKL derbi med Mariborom in Olimpijo
    S tekmami v prihajajočem vikendu se nadaljuje državno prvenstvo v prvi mladinski in kadetski ligi. Po premoru, ki je trajal vse od začetka decembra, so mladinski pogoni v slovenskih klubih že v nizkem štartu, tokrat pa bodo odigrane tekme zaostalega, 16. kroga v obeh ligah.
  • 13.05.2009 | 1. SKL
    Dvakrat nič s Celjani
    Kadeti in mladinci Mure05 so se pomerili s Celjani in obakrat ostali praznih rok.

DELI NA