02.02.2023 | U19
Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem

Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju, ki se ga bodo poleg Slovenije udeležile še reprezentance Latvije in Kitajske. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na obeh prihajajočih obračunih.

Prijateljski turnir, ki ga bomo odigrali sredi februarja je zagotovo dobrodošel. Edina težava je v tem, da turnir ni v Uefinem terminu, zaradi česar smo imeli nekaj težav pri vpoklicu igralcev. Nekateri fantje namreč že igrajo na članskem nivoju oziroma v tujini, ampak ne glede na to, je vsaka reprezentančna akcija dobrodošla, da priložnost dobijo tudi novi obrazi. Čakata nas težki tekmi, saj sta oba tekmeca zelo dobra. Latvija se je tako kot mi uvrstilia v elitni krog kvalifikicij, tudi Kitajska pa je zagotovo kakovostna reprezentanca. To bo za nas dobra preizkušnja pred marčevskimi kvalifikacijami in na ta način bomo še dodatno zaostrili konkurenco v ekipi.” je ob objavi seznama igralcev dejal selektor slovenske reprezentance do 19 let Anton Žlogar.

Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo prvo srečanje odigrala 12.2., ko se bodo varovanci Žlogarja v Umagu pomerili z Latvijo, zadnja tekma proti Kitajski pa bo odigrana 15.2. v Novigradu.

Seznam vabljenih igralcev:

Nejc Dermastija (Ilirija), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Žan Buček (Mura),  Srđan Kuzmić (Mura), Tim Štrasberger (Koper), Tom Kerezović (Koper), Riad Silajdžić (Koper), Tilen Vendramin (Ilirija), Nejc Klašnja (Celje), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Peter Čeferin (Brinje Grosuplje), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Luka Turudija (Domžale), Lukas Tomažič (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Luka Poredoš (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Luka Jerin (Radomlje), Enej Marsetič (Parma/ITA), Edvin Krupić (Dob), Matic Ivanšek (Olimpija), Marko Ristić (Olimpija)

Termini srečanj na prijateljskem turnirju na Hrvaškem:

12. februar 2023 ob 17.00 (Umag) Slovenija - Latvija  
15. februar 2023 ob 13.00 (Novigrad) Slovenija - Kitajska

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 08.12.2022 | U19
  Mladincem skupina treh evropskih prvakov
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij pa jo je uvrstil v izjemno kakovostno skupino s tremi bivšimi evropskimi prvaki.
 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 27.09.2022 | U19
  Z novo točko v elitni krog kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca je z neodločenim rezultatom na tekmi z Nizozemsko potrdila uvrstitev v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Obračun z gostitelji ni ponudil zadetkov, Slovenci pa so v zahtevni skupini na Nizozemskem osvojili pet točk in prvo mesto.

DELI NA